Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam po przerwie, u nas dach skończony, wykończenie kominów też. Wspominałem wcześniej, że mamy w planie zamiast klinkieru położenie kamienia naturalnego i to się nie zmieniło czego dowodem są poniższe fotki. Jak się okazuje nie wszystkim się podoba naturalne piękno ale najważniejsze że właściciele są w 100% zadowoleni;))

WP_201510231.jpg

WP_201510232.jpg

WP_201510233.jpg

WP_201510234.jpg

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 675
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Też będziemy budować ten domek , wersję 2G ,czyli bez poddasza użytkowego . Podajcie kochani jaki był w Waszym przypadku koszt budowy SSO (najlepiej oddzielnie materiał i robocizna) . Wstępnie jedna firma podała mi zakres ceny za robociznę SSO łącznie z dachem 40-50tyś. Zamówię kosztorys inwestorski ze strony Dominaty ale chciałbym porównać jak to się kształtowało u Was .... ile płaciliście za adaptację projektu ?

Witam,

Też będziemy budować ten domek , wersję 2G ,czyli bez poddasza użytkowego . Podajcie kochani jaki był w Waszym przypadku koszt budowy SSO (najlepiej oddzielnie materiał i robocizna) . Wstępnie jedna firma podała mi zakres ceny za robociznę SSO łącznie z dachem 40-50tyś. Zamówię kosztorys inwestorski ze strony Dominaty ale chciałbym porównać jak to się kształtowało u Was .... ile płaciliście za adaptację projektu ?

U nas SSO zamknięty został kwotą (zaokrąglam do pełnych tys.) 138 tys., z czego 5 tys.-pozwolenie na budowę łącznie z kupieniem projektu i adaptacją (adaptację robił znajomy więc kosztowało tylko 1,5 tys.). Wszelkie wykonane prace (praca koparek, stawianie ścian, płyta stropowa, więźba, krycie dachu) 30 tys., materiały na fundament 25 tys., materiały na ściany i płytę 41 tys., materiały na dach 37 tys. Chętnie zobaczę kwoty które obliczy Dominanta!!

jezeli to mozliwe to prosimy o zdjęcia zeby zobaczyc jak wam to wyszło finalnie.

Finalnie jeszcze nie jest bo nie ma dachu :) ale więźba już zamontowana a dach będzie za jakieś 3 tygodnie. Ogólnie powiem tak że różnica w wyglądzie jest i dach nad tarasem napewo jest wyżej i jeśli będzie nam to przeszkadzało to zrobimy tam balkon, ale pomieszczenia na piętrze są większe i oto nam chodziło bo jestem wysoki i nie bardzo mi się obracało w pokoju z długimi skosami. Dom został zmniejszony bo z tarasem 3m szerokość domu to 15,5m a długość 12m jak będę miał jakieś fotki nowe to dorzucę

Edytowane przez adasko185

• 2 weeks później...
Jeżeli zrezygnujesz z otwartego salonu to prawdopodobnie trzy żelbetowe słupy usztywniające ścianę nośną salonu oraz ich nadproża nie będą potrzebne, ale za to musisz zazbroić i wylać strop :) wtedy pójdzie zdecydowanie więcej stali i betonu ;)

Również zastanawiam się nad rezygnacją z otwartego salonu i mam do Ciebie Imei prośbę o możliwość obejrzenia w realu tego salonu. Czy powiększałeś go w porównaniu do oryginalnego projektu ? Proszę o info na maila [email protected]

• 2 weeks później...