agnik9 18.01.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 My mamy dopiero fundamenty wersji 125m2 więc to dopiero początki i wszystkie pomieszczenia parteru na razie wydają się małe. Na dzień dzisiejszy mieszkamy z żoną i dwójką dzieci w domku o pow. 65m2 i jest dość ciasno. Gdybym miał Wam doradzić to nie budowałbym tak małego domku, z czasem zobaczycie że 90m2 to bardzo mało. Jednak wszystko zależy od tego ile możecie wydać, ale powiększenie domu o 20-30metrów nieznacznie zwiększy koszt całości a znacznie poprawi komfort. Maja jest śliczna ale nie jest tania w budowie, idzie dużo stali i betonu, do tego duży dach i w naszej wersji sporo ocieplenia. Dziękuję za odpowiedź. Musimy zatem dokładnie to przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnik9 18.01.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 A jeśli chodzi o koszty budowy, czy pokrywają się z tymi podanymi na stronie dominanta.pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastr 19.01.2015 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 A jeśli chodzi o koszty budowy, czy pokrywają się z tymi podanymi na stronie dominanta.pl? Są wyższe, DOMINANTA zaniżyła koszty, potwierdzam wcześniejszą wypowiedź w sprawie kosztu budowy MAI - to nie jest tani dom w budowie, chyba, że użyje się gorsze jakościowo materiały, ale to się przełoży na późniejsze rachunki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnik9 19.01.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Niby mały, niepozorny domek, a w budowie drogi Mam jednak nadzieję, że uda nam się zrealizować nasze marzenia i w takim zamieszkamy Bardzo dziękuję Ewastr za odpowiedź. Pozdrawiam, agnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja2g 20.01.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 właśnie sprawdziłem: dominanta podaje stan "0" =34.200zł, my wydaliśmy około 35.000zł dałoby się taniej jak i drożej. Więc wszystko zależy jak i z czego wybudujecie. Niektórzy za te pieniądze postawiliby mury i zalali strop, ale jak napisał poprzednik, może się to odbić czkawką w późniejszym użytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik555 20.01.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Czy ktoś na śląsku zdecydował się na ten projekt i jest możliwość zobaczenia budowy? Do posiadaczy Mai ktoś pisał że ogrzewa gazowo domek, jakie były to koszty zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnik9 21.01.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 właśnie sprawdziłem: dominanta podaje stan "0" =34.200zł, my wydaliśmy około 35.000zł dałoby się taniej jak i drożej. Więc wszystko zależy jak i z czego wybudujecie. Niektórzy za te pieniądze postawiliby mury i zalali strop, ale jak napisał poprzednik, może się to odbić czkawką w późniejszym użytkowaniu bardzo dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik555 26.01.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Hamas i Imei jakie macie wymiary działek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imei 26.01.2015 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Coś około 32x45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adasko185 28.01.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Witam wszystkich, czy może ktoś buduje maje na Podlasiu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ncwk 03.02.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Witam wszystkich majowiczow, tez zamierzamy budowac maje 2g z tym ze nasza maja bedzie sporych romiarow. projekt rozbudowalismy do prawie 200m2 pow uzytkowej. Ekipa budowlana zamowiona, jestesmy w trakcie zamawiania materialow, stad moje pyt. jakiej firmy dachowke wybrac, co polecacie? Podoba nam sie ta plaska dachowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adasko185 04.02.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Witam wszystkich majowiczow, tez zamierzamy budowac maje 2g z tym ze nasza maja bedzie sporych romiarow. projekt rozbudowalismy do prawie 200m2 pow uzytkowej. Ekipa budowlana zamowiona, jestesmy w trakcie zamawiania materialow, stad moje pyt. jakiej firmy dachowke wybrac, co polecacie? Podoba nam sie ta plaska dachowka Witaj, 200m2 to sporo ale to razem z garażem ? czy tylko samej mieszkalnej 200m2 ? czy mógł byś zamieścić rzut parteru ? My jesteśmy w trakcie przeprojektowania trochę maji bo jest jak dla nas trochę za ciasna ale tak się zakochaliśmy w bryle tego domku że innego nie chcemy i jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to na wiosnę zaczynamy. Co do dachówki to nie pomogę bo raczej pokrywać będziemy blachą ale może ktoś inny z forum się wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastr 05.02.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Witam wszystkich majowiczow, tez zamierzamy budowac maje 2g z tym ze nasza maja bedzie sporych romiarow. projekt rozbudowalismy do prawie 200m2 pow uzytkowej. Ekipa budowlana zamowiona, jestesmy w trakcie zamawiania materialow, stad moje pyt. jakiej firmy dachowke wybrac, co polecacie? Podoba nam sie ta plaska dachowka my mamy dachówkę ceramiczną CREATON Titania Nuance - czarna glazura. Nasz dom jest pod drzewami i wtedy nie polecany jest mat. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ncwk 05.02.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 dom ma ok 200m2 bez garażu, garaż jest na dwa auta wiec ok. 30m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ncwk 05.02.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 my mamy dachówkę ceramiczną CREATON Titania Nuance - czarna glazura. Nasz dom jest pod drzewami i wtedy nie polecany jest mat. pozdrawiam a czy to jest płaska dachówka? w jakiej cenie ją kupiliście jeśli mozna spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastr 08.02.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 załączyłam powyżej wycenę budowy zamiast dachu, dla przyszłych budujących przyda się poglądowo. Poniżej załączam tą prawidłową od dachu[ATTACH]303345[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imei 08.02.2015 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 U mnie wyszło 45 tyś brutto z robocizną za płaską dachówkę cementową BRAASa Tegalit Protegon, rynny stalowe Galeco, obróbę z blachy Ruukki i okna Veluxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastr 10.02.2015 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Ja też płaciłam 45tys. to co załączyłam to wstępna kalkulacja, później rabatem wartość końcowa została zmiejszona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golabekw 13.02.2015 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Hamas czy masz może uwieczniony zdjęciami etap budowy zewnętrznego komina?? Chciałbym poznać szczegóły jego budowy, u nas ma być też stawiany w ten sposób że ciąg kominowy zaczyna się dopiero na określonej wysokości. Jakie wymiary ma ta wnęka od dołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayeek 14.02.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Witam, Projekt kupiony, działka już też. Jak tylko śnieg trochę zejdzie (mieszkam na południu polski w Bielsku-Białej), to ruszam z ogrodzeniem i fundamentami. I tu pojawiło się pewne pytanie... Czy robić piwnice? Ma ktoś z Państwa podpiwniczoną Maję?Może jakiś rzut piwnic dało by się zobaczyć?Z jakimi kosztami ewentualnie musieliście się liczyć przy robieniu piwnicy? Czy ktoś z Państwa prowadził jakiś kosztorys? (chodzi mi tu bardziej o robociznę za pewne etapy budowy). Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts