Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 675
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

bardzo podoba nam się Maja:) ale przed podjęciem decyzji chcielibyśmy zobaczyć domek na żywo - stąd prośba do Państwa ze Świdnika- czy byłaby szansa zobaczyć Wasz efekt końcowy? proszę o kontakt na adres [email protected]

pozdrawiamy

Witam,

serdecznie zapraszamy do nas wszystkich chętnych, którzy chcieliby spojrzeć na naszą Maję.

Proszę dzwonić lub pisać, na pewno odpowiemy :)

Sebastian.

KMK-Klinkier mają ciekawe wzory cegieł i płytek klinkierowych zobaczcie na allegro my byliśmy u nich na miejscu i jest w czym wybierać, ceny też dość ciekawe.

Już widzieliśmy produkty KMK klinkier, wysyłali do nas próbki cegiełek. Chodzi o to że jak cegła to tylko pełna a nie cięta płytka. Zastosowanie całej cegły uniemożliwia nam mała stopa fundamentowa pod komin zewnętrzny. Płytki ceglane (klinkierowe i ręcznie formowane) są kruche i jeśli już coś mam kleić do komina to wolę solidny kamień. W przyszłości zobaczymy czy wizja sielskiego domu była trafna;)

Podobnie jak wszystkich zauroczył mnie projekt domu Maja, waham się tylko którą wersję wybrać. Obecnie wystarczy mi powierzchnia na parterze ale chcę zostawić możliwość zaadoptowania poddasza. Będę budować w łódzkim stąd moja prośba do Państwa "imei" lub do Państwa ze Świdnika, czy można tak szybciutko nie zajmując Wam dużo czasu, zobaczyć Wasze domy, oczywiście w dogodnym dla Was terminie. Proszę o kontakt na mail [email protected] Pozdrawiam Wszystkich sympatyków projektu Maja

Maja budowana jest w Puszynie koło Korfantowa na Opolszczyźnie. Możną ja zobaczyć po umówieniu się z wykonawcą.

Kolejna będzie budowana w Nysie z tym że tu będzie podpiwniczenie pod jednym pokojem.

Kilka istotnych zmian w stosunku do oryginału:

- poszerzenie kuchni i salonu przez przesunięcie ściany zewnętrznej o 100 cm

- przeniesienie kotłowni dop piwnicy i w jej miejsce wstawienie małego gabinetu (zmniejszenie łazienki)

- zamiana garażu na dużą sypialnie z dużą łazienką

- poddasze nieużytkowe - tzn jedno wielkie pomieszczenie bez ścianek .

Co sądzie o takiej wersji??

Też się nad taką wersją zastanawiałem ale zrobiłem sobie wizualizację tego domku i jakoś bez tych drzwi garażowych jakoś dziwnie wygląda ale to jest tylko moje odczucie. Ja właśnie jestem na etapie kończenia stanu zerowego ale z garażem na 1 stanowisko i za jakiś czas załączę zdjęcia z placu budowy.

Pozdrawiam wszystkich miłośników tego domku :)

Witam wszystkich zainteresowanych Mają. Zdecydowaliśmy się na maję ale w lekko innym wydaniu. Nasz projekt był mocno wzorowany na m 2 2g lecz dokonaliśmy istotnych zmian czyli: powiększony do 4 m taras, powiększony garaż, usunięcie antresoli, kalatka schodowa z 2 zabiegami, całkowicie zmieniony rozkład pomieszczeń. Wklejam zdjęcie z parteru maja 2 2g.jpg. Postaram się na dniach wrzucić fotki. Pozdrawiam Edytowane przez Reinchardt

Witam wszystkich zainteresowanych Mają. Zdecydowaliśmy się na maję ale w lekko innym wydaniu. Nasz projekt był mocno wzorowany na m 2 2g lecz dokonaliśmy istotnych zmian czyli: powiększony do 4 m taras, powiększony garaż, usunięcie antresoli, kalatka schodowa z 2 zabiegami, całkowicie zmieniony rozkład pomieszczeń. Wklejam zdjęcie z parteru [ATTACH=CONFIG]325118[/ATTACH]. Postaram się na dniach wrzucić fotki. Pozdrawiam

Witaj, rozkład masz identyczny do mojego tylko ja schody wpakowałem obok wiatrołapu i mam jednostanowiskowy garaż :) masz może żuty elewacji ? zmieniałeś wysokość domku ?

Witaj, rozkład masz identyczny do mojego tylko ja schody wpakowałem obok wiatrołapu i mam jednostanowiskowy garaż :) masz może żuty elewacji ? zmieniałeś wysokość domku ?

Fajnie masz rozmieszczone pomieszczenia na górze :) , budowa już rozpoczęta? ja jestem na etapie stanu zerowego mam już zasypane fundamenty ale ziemia źle została zagęszczona i muszę odczekać trochę