Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 675
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Dawno mnie tu nie było, ale architekt nas trochę przeciągnął i dopiero zaczynamy budowę na dniach. Przesyłam nasze zmiany, dodatkowo chcemy zabudować pustkę nad salonem i zyskać dodatkowy pokój na poddaszu oraz podnosimy ścianę kolankową o jeden pustak. Wydłużyliśmy też taras o 1mb oraz zrezygnowaliśmy z kominka zewnętrznego, a komin przenieśliśmy do środka. Łazienka została przeniesiona w inna część domu przez co zyskaliśmy spiżarnię. W gabinecie usunęliśmy ścianę przez co salon powiększył się (i jest miejsce na jadalnię). W kuchni także zniknęła ściana na rzecz barku lub wyspy kuchennej. Kotłownie przenieśliśmy do garażu...

A to nasz dach, Braas Tegalit Protegon grafit, rynny Galeco, zastanawialiśmy się nad blachodachówką ale stwierdziliśmy że Maja ma swój urok z płaską dachówką.[ATTACH=CONFIG]354347[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]354348[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]354349[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]354350[/ATTACH]

Warto było.

Też myślimy o płaskiej dachówce, mógłbyś napisać kosztorys dachu?

rzut parteru.jpg

Edytowane przez iliy

• 2 weeks później...
I z aktualnych prac, mamy wstawione okna, brama garażowa zamówiona, drzwi wejściowe dopiero w czerwcu, ale jesteśmy po instalacji wodno-kanalizacyjnej i elektrycznej, jutro zaczyna zabawę ekipa od tynków, jutro wrzucę zdjęcia z oknami i w/w instalacjami.

witam

bardzo chcielibyśmy oglądnąć dom, jesteśmy z Gorlic, najlepiej na wakacjach. Czy jest to możliwe?

Ktoś chyba wcześniej napisał że cały urok tego projektu jest w tym że dach i cały dom wyglada na przysadzisty i podnoszenie scianki kolankowej czy zwiększanie kąta dachu to zaburza, ja ze swojej strony się pod tym podpisuje. U siebie zrezygnowałem z garażu wydłużyłem taras od 3,5m, nie ma pustki płyta na całości i w tej chwili zrobiło się 180m2 użytkowej. Na etapie zmian w projekcie na rysunkach wszystko wydawało mi sie małe dlatego powiększałem teraz po wybudowaniu pare elementów bym zmniejszył. Proponuje najpierw obejrzeć Maję w oryginale u kogoś na żywo i później ewentualnie wprowadzać zmiany.

witam

bardzo chcielibyśmy oglądnąć dom, jesteśmy z Gorlic, najlepiej na wakacjach. Czy jest to możliwe?

Oczywiście w naszym projekcie nie obyło się bez zmian.....nie były one znaczące,raczej dotyczyły efektu wizualnego ( ściany wewnętrzne i rozmiar oraz rozmieszczenie okien ). przenieśliśmy również kotłownię do garażu tworząc jednostanowiskowy. ale tym sposobem uzyskaliśmy większa łazienkę na parterze.