Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

obiecaliśmy sobie, że kiedy będziemy już mieli skończoną tą część domu, która nas od razu przekonała do Mai - Taras, pokażemy jak wygląda.

A oto nasz taras:

[ATTACH=CONFIG]366791[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]366792[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]366793[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]366794[/ATTACH]

Projekt tarasu - własny, stół i stolik kawowy-Pracownia Stołów.

Przepraszamy, że nie odpowiadaliśmy na maile, ale przez ostatnie kilka miesięcy nie zaglądaliśmy na forum. W razie pytań proszę pisać, postaramy się pomóc, pozdrawiamy.

Witam! Nie mogę uwierzyć, że znalazłam zbudowaną Maję tak blisko siebie! Mamy już kupiony projekt i zastanawiamy się na jego adaptacją. Bardzo proszę pozwolić obejrzeć Państwa Dom. Proszę o kontakt [email protected] lub 501 203 444. Pozdrawiam i gratuluję tak pięknego tarasu .

• Odpowiedzi 675
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Załączam kilka fotek z budowy naszej Maji. Zdecydowaliśmy się na izolację nakrokwiową (poddasze zrobiło się trochę bardziej przestronne i mamy możliwość odsłonięcia więźby dachowej). Nad salonem mamy także antresolę a także udało nam się wydzielić dodatkowe pomieszczenie gospodarcze (wejście z antresoli). Salon i kuchnia są wydłużone o 1m (salon ma 31m2 a kuchnia prawie 11m2).[ATTACH=CONFIG]367246[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]367247[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]367248[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]367249[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]367252[/ATTACH]

Super pomysł z antresolą! Dziękuję! My też będziemy poszerzali na metr i bardzo chcę antresole

Witam wszystkich budowniczych :) , obecnie jesteśmy na etapie zmian w projekcie - umieszczam skany może komuś się to przyda przy dokonywaniu zmian na etapie adaptacji ;)

Zmiany jakich dokonaliśmy (Parter):

[ATTACH=CONFIG]369760[/ATTACH]

garderoba w sypailni kosztem gabinetu

dom wydłużony o 1 m i oczywiście taras

połączona łazienka

zamknięta sciana w kuchni od strony korytaża

komin przeniesiony na ścianę salon/gabinet

To chyba tyle .... ;)

blog budowlany - mojabudowa.pl

Piętro:

[ATTACH=CONFIG]369761[/ATTACH]

Antresola od strony schodów jak i od pustki nad salonem

Jak konstruktor sobie poradzi to zmiana konstrukcji więźby tak aby pozbyć się słupów .

rezygnacja z kilku okien dachowych (w garderobach i po 1szt w pokoju).

Chyba z grubsza to wszystko ;).

Mam nadzieję ,że komuś się to przyda ewentulanie coś zasugeruje;)

Witam! Czy można było by obejrzeć Pana Dom? Bardzo interesujące zmiany a mianowicie ANTRESOLA . Proszę o podanie maila lub nr.tel. Pozdrawiam !

Maja chodzi mi po głowie już dawno ale trochę zmian by trzeba wproweadzić i tu już trzeba się zastanowić czy nie lepiej inny szukać. Generalnie taras ekstra, i fajna pustka nad salonem. Lubie takie elementy ale przydałoby się na poddaszu trochę miejsca jak w:spam: żeby można posiedzieć. jakas antresola. A p[rzy okazji widok na parter,.

Czekam na kolejne foty może się przekonam.

Edytowane przez Tomaszs131

Witam, właśnie od 18.09.2017 r. budujemy swoją Maję 2. Jest to dom mniejszy, bo budujemy Maję z jednostanowiskowym garażem. Powierzchnia użytkowa to 108,43 m2. Dziś lejemy fundamenty, a do 29.08.2017 r. ma być gotowy stan "zero". Zdecydowaliśmy się na trochę zmian, ale są one niewielkie. Później podeślę parę zdjęć. :D

Pozdrawiam

Karolina

Załączam kilka fotek z budowy naszej Maji. Zdecydowaliśmy się na izolację nakrokwiową (poddasze zrobiło się trochę bardziej przestronne i mamy możliwość odsłonięcia więźby dachowej). Nad salonem mamy także antresolę a także udało nam się wydzielić dodatkowe pomieszczenie gospodarcze (wejście z antresoli). Salon i kuchnia są wydłużone o 1m (salon ma 31m2 a kuchnia prawie 11m2).[ATTACH=CONFIG]367246[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]367247[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]367248[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]367249[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]367252[/ATTACH]

Witam serdecznie! Mam ogromną prośbę do Państwa. Proszę napisać na ile drożej kosztowała izolacja nadkrokwiowa od tej zwyczajnej...Też chcę zrobić taką izolację oraz ocieplenie nadkrokwiowa, a nasz projektant powiedział, iż różnica wynosi 40 - 60 tysiecy...pomiędzy nadkrokwiową a zwyczajną...

Witamy wszystkich fanow Majeczki

Mamy na sprzedaz projekt wersja podstawowa Maja II 2 G - do kompletu dolaczone: tablica budowy jak i dziennik;

Sprzedajemy, poniewaz kupilismy inna dzialke niz planowalismy, i niestety okazalo sie, ze odbicie lustrzane bedzie nam pasowac lepiej wzgledem stron swiata...

Mozliwy odbior w Bydgoszczy- badz wysle kurierem- cena 2000 -500PLN taniej niz na stronie Dominanty!

Kontakt [email protected]

Pozdrawiamy

Edytowane przez Ewela i Filip

Zastosowaliśmy płyty thermano - ok 55zł za m2 (grubość 12cm); do tego więźba heblowana ok. 200zł drożej na m3; dodatkowo cieśla doliczył 18zł więcej za m2 dachu;

Witam! Bardzo dziękuję za odpowiedź! A do ocieplenia chyba urzyliście piankę? Bardzo proszę napisać jakiej. I jeszcze mam prośbę o zdjęcia jednego z pokojów synków. Interesuje mnie oczywiście sufit.

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam. Obecnie jesteśmy na etapie zbrojenia stropu (szalunki wypożyczone), pogoda nie dopisuje. Nasze zmiany jakie wprowadzamy to:

- 2 okna szczytowe na poddaszu i 1 dachowe, a nie 5 dachowych jak jest to w projekcie;

- łazienka będzie w miejscu gabinetu;

- tu gdzie jest w projekcie łazienka to będzie schowek na np. garnki, słoiki itp;

- tu gdzie wc będzie garderoba (szatnia) na kurtki i buty, tak aby nic mi nie leżało w korytarzu (jest mało miejsca);

- ściana,która dzieli kuchnię i korytarz będzie zlikwidowana;

- na poddaszu zrobiona mała antresola (nie będzie ściany działowej), łazienka lub pralnia (jeszcze przemyślę) trochę się zmniejszy;

- taras będzie z desek tarasowych pcv na konstrukcji metalowej a nie betonowy.

To raczej wszystko z naszych zmian. Kominy mamy firmy Schidel, dachówkę roben monza plus tobago, rynny ocynkowane malowane proszkowo. Budujemy maję z Solbetu. Filary z cegły klinkierowej dziurawki. Grilla obłożymy kamieniem dekoracyjnym (chyba). Jak macie jakieś pomysły to piszcie. Z chęcią poczytam propozycji. Pozdrawiam Karola. :-)

• 1 month później...

Witam wszystkich,

chcemy z mężem kupić projekt Mai, przed kupnem jednak chciałabym zobaczyć jak prezentuje się gotowy dom.

Czy ktoś z Państwa, kto ukończył już budowę mógłby udostępnić dla mnie i męża na krótkie obejrzenie naszego marzenia?

Będę bardzo wdzięczna za pomoc!

Jeśli ktoś wyraża chęć obejrzenia domku, to proszę o kontakt telefoniczny:, mój numer: 883-006-336 lub mail: [email protected]

Pozdrawiam!

• 2 weeks później...
[attach=config]377374[/attach][attach=config]377375[/attach][attach=config]377376[/attach][attach

Montaż okien na cegłach to na dzisiejsze czasy dramat :(

ps. Projekt fajny, ale czemu wszyscy udzielający się w temacie są z jednego klucza... :(

• 1 month później...