karola1988 15.05.2019 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Witam, chciałabym dodać parę zdjęć mojego domu, ale nie mogę. Wyskakuje komunikat "Założenie grupy nie powiodło się". Co zrobić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola1988 15.05.2019 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Przesyłam zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola1988 15.05.2019 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Jeszcze parę zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adasko185 16.05.2019 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Jeszcze parę zdjęć. [ATTACH=CONFIG]430379[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]430380[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]430381[/ATTACH] Bardzo ładnie, daj jeszcze fotki od zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ncwk 19.05.2019 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Kolejny etap za nami:) pozdrawiamy budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola1988 21.05.2019 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Bardzo ładnie, daj jeszcze fotki od zewnątrz Serdecznie dziękuję. Domu z zewnątrz jeszcze nie bardzo mamy zrobiony. Teraz będziemy robić grill na tarasie, podbitkę. Do końca roku jeszcze parapety zewnętrzne granitowe, wyrównanie podwórka. Ale to co mamy to wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adasko185 21.05.2019 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Ja to mam jeszcze takie pytanie, czy też wam lekko drży szyba obok drzwi wejściowych ? tzn jak się zamyka drzwi lub nimi trzaśnie, mam klamkę od strony doświetlenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.05.2019 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Drżenie szyby zależy nie od projektu, a od konkretnych drzwi: konstrukcja to raz (doświetle osobno czy w jednej ramie) a nawet bardziej od materiału i jego stabilności. No i sam pakiet - szyby 4mm będą inaczej się zachowywały niż klejone, antywłamaniowe. I jeszcze kwestia mocowania tej szyby.. także - sam jestem ciekaw jak często spotykacie u siebie owe drżenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola1988 22.05.2019 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 U mnie w domu szyba nie drży. Wczoraj zaczęliśmy kłaść płytki w kotłowni. Powoli do celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adasko185 22.05.2019 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Drżenie szyby zależy nie od projektu, a od konkretnych drzwi: konstrukcja to raz (doświetle osobno czy w jednej ramie) a nawet bardziej od materiału i jego stabilności. No i sam pakiet - szyby 4mm będą inaczej się zachowywały niż klejone, antywłamaniowe. I jeszcze kwestia mocowania tej szyby.. także - sam jestem ciekaw jak często spotykacie u siebie owe drżenie? Drzwi stalowe innej firmy a doświetlenie plastikowe innej firmy, bo inaczej cena zabija za taki komplet, połączone jakoś ale jak tego nie wiem nie było mnie przy montażu, całość na poszerzeniach systemowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola1988 23.05.2019 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Może dlatego że doświetlenie jest inne i drzwi też. Nasz zestaw jest taki sam i cena powalająca. 6000 za same drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola1988 23.05.2019 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adasko185 23.05.2019 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 [attach=config]430657[/attach][attach=config]430658[/attach][attach=config]430659[/attach] Za same drzwi czyli skrzydło czy łącznie z tym doświetleniem bocznym z narożnikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola1988 23.05.2019 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Za same drzwi plus doświetle. Drewniane jeszcze droższe były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adasko185 23.05.2019 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Za same drzwi plus doświetle. Drewniane jeszcze droższe były. to i tak jakoś mało, w mojej okolicy to najtańsza wycena za całość czyli drzwi z doświetleniem i narożnikiem to jakieś 15 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola1988 23.05.2019 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 O matko.... przesada. A ja myślałam że dużo zapłaciłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.05.2019 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Drzwi stalowe innej firmy a doświetlenie plastikowe innej firmy, bo inaczej cena zabija za taki komplet, połączone jakoś ale jak tego nie wiem nie było mnie przy montażu, całość na poszerzeniach systemowych No to chyba jest odpowiedź. Ten narożnik faktycznie naciąga cenę całego zestawu, bo samo naświetle to w przypadku stalowych drzwi to ok plus 2 tys. Łącznik kątowy i kolejne naświetle - kolejne 2 tys. Jakby nie patrzeć - może kosztować przynajmniej 6-8 tys. Drewno dobrej klasy nawet 50-100% więcej. Natomiast plastikowe naświetle i stalowe drzwi? to pomyłka. Najtańsze rozwiązania nie będą miały odpowiednich wzmocnień (zakładam, że zostało zamówione najtańsze naświetle w cenie samego dobrego łącznika statycznego - to kilkaset złotych). W praktyce połączenie dwóch rozwiązań - ościeżnicy stalowej i okna pcw to prowizorka) Byłoby pół biedy, gdyby w tym naświetlu zastosować chociaż szyby klejone.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adasko185 24.05.2019 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 No to chyba jest odpowiedź. Ten narożnik faktycznie naciąga cenę całego zestawu, bo samo naświetle to w przypadku stalowych drzwi to ok plus 2 tys. Łącznik kątowy i kolejne naświetle - kolejne 2 tys. Jakby nie patrzeć - może kosztować przynajmniej 6-8 tys. Drewno dobrej klasy nawet 50-100% więcej. Natomiast plastikowe naświetle i stalowe drzwi? to pomyłka. Najtańsze rozwiązania nie będą miały odpowiednich wzmocnień (zakładam, że zostało zamówione najtańsze naświetle w cenie samego dobrego łącznika statycznego - to kilkaset złotych). W praktyce połączenie dwóch rozwiązań - ościeżnicy stalowej i okna pcw to prowizorka) Byłoby pół biedy, gdyby w tym naświetlu zastosować chociaż szyby klejone.. W naświetlu jest fix 3 szybowy nie wiem czy coś to zmienia, ościeżnica drzwi jest metalowo drewniana ( jak by drewno osłonięte metalem) , całość jest zamontowana na poszerzeniach systemowych. Wiadomo rozwiązanie było tanie ale czy dobre? tego nie wiem spasowane jest ładnie tylko te drżenie, Firma która to montowała jak trzeba będzie poprawić to to zrobi bez problemu, nie wiem może zmiana poszerzeń na mocniejsze by coś zmieniło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.05.2019 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 Nie sądzę by poszerzenie coś dało. Ościeżnica drewniana juz coś ratuje. Jednak masz "wydumkę" i szukanie w niej poprawności jest tylko usprawiedliwianiem własnego wyboru "eko"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowkinsolka 31.05.2019 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 czym konserwowaliście podbitkę i elewacje drewnianą ?mamy okna w kolorze winchester i przed montażem desek chcemy je porządnie zaimpregnować.Jaki dobrać kolor żeby pasował do koloru okien ?Myślimy żeby na pierwszą warstwę dać impregnat biobójczy a później pomalować olejem do drewna.Jak sprawuje Wam sie drewniana elewacja po latach?Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts