Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 675
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich, zdecydowaliśmy się z mężem budować nad morzem Maję II-2G. Mam pytanie do osób, które wybudowały już domek odnośnie poddasza. Czy zmieszczą się tam 3 pokoje i zmniejszona łazienka?

może i by się zmieściły ale jak budujecie z oryginału to to są raczej pokoiki a nie pokoje, jest tam nisko a skos dachu jest długi

• 3 weeks później...

Cześć,

Planujemy rozpocząć budowę domu z projektu Maja II 2G i mam pytanie czy ktoś w okolicach Małopolski buduje ten dom i chciałby się pochwalić, ponieważ chcielibyśmy na górze zrobić 3 pokoje i zastanawiamy się czy wejdą z tymi skosami. również jeżeli ktoś zrobił takie rozwiązanie to chętnie zobaczymy rzuty.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Również zdecydowaliśmy się na ten projekt i mam pytanie czy 400 tyś zł bez działki wystarczy na budowę pod klucz czy będzie to za mała suma ?

Dom mamy na etapie przed podłogówką i przed wylewkami. Tynki, instalacje elektryczne, kanalizacyjne i wodne mamy zrobione. Okna wstawione, brak bramy garażowej i drzwi wejściowych. Kilka zmian w projekcie było, np okna dachowe tylko 3, brak pustki nad salonem, kotłownia w garażu, brak kominka w salonie, gril na zewnątrz z cegły klinkierowej. Początkowo myśleliśmy o paleniu ekogroszkiem więc postawiliśmy komin (systemowy), teraz wiem że będziemy ogrzewać gazem i komin to tylko strata pieniędzy. Budujemy systemem gospodarczym, sporo prac robiliśmy samodzielnie (np ocieplenie fundamentów, zasypywanie, chudziak, rozszolowywanie stropu, murowanie ścianek działowych na poddaszu. Koszty poniesione do tej pory 184 kPLN. Bez kosztów projektu, adaptacji, działki, kierownika budowy, mapek.

Cześć,

Planujemy rozpocząć budowę domu z projektu Maja II 2G i mam pytanie czy ktoś w okolicach Małopolski buduje ten dom i chciałby się pochwalić, ponieważ chcielibyśmy na górze zrobić 3 pokoje i zastanawiamy się czy wejdą z tymi skosami. również jeżeli ktoś zrobił takie rozwiązanie to chętnie zobaczymy rzuty.

Budujemy Maje II 2G w małopolsce w miejscowości Głębowice obok Osieka. Obecnie jesteśmy na etapie deskowania pod dachówkę

Bardzo ładny dom. Czy robiliście jeszcze jakieś modyfikacje oryginalnego projektu?

Zmian było dość sporo, zmieniliśmy kat nachylenia dachu na 35st, mamy wyższą ściankę kolankową, garaż na dwa auta i piwnicę pod częścią domu, ogólnie dom jest dłuższy i szerszy...

Zmian było dość sporo, zmieniliśmy kat nachylenia dachu na 35st, mamy wyższą ściankę kolankową, garaż na dwa auta i piwnicę pod częścią domu, ogólnie dom jest dłuższy i szerszy...

Pustkę nad salonem zostawiliscie? My chcemy wprowadzić zmiany: zlikwidować pustkę nad salonem i zrobić tam pokój, podnieść ściankę kolankowa o jakieś 50 cm, zrobić podpiwniczenie i może przesunąć garaż po za obręb bryły domu i zrobić nad nim taras.