rashmo 05.09.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Witam, w łazience: - wanna akrylowa - na ścianie płytki - parawan nawannowy Na łączeniu wanna akrylowa i płytki wykorzystałem silikon neutralny sanitarny biały Dan Braven (tu łączenie nie przecieka). Na łączeniu wanna akrylowa a parawan nawannowy wykorzystałem silikon neutralny sanitarny przezroczysty Dan Braven (przecieka w kilku miejscach, miedzy innymi na laczeniu silikonu białego, a przezroczystego). Mysle, ze latwiej bedzie zobaczyc na zdjeciach - miejsce przecieku oznaczone na czerwono. Parawan nawannowy silikonuje 'w kolo', ponieważ i tak nie będę go otwierać. Zależy mi bardzo na szczelności - na podłodze nie ma płytek, tylko specjalne panele łazienkowe. Próbowałem wiele razy zrywać i kłaść ponownie, używałem benzyny ekstrakcyjnej do oczyszczania powierzchni i wciąż przecieka. Co Wy doświadczeni instalatorzy, domowi instalatorzy byście zrobili? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/182570-przecieka-silikon-przy-wannie-pro%C5%9Bba-o-rad%C4%99-pomoc/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts