Korozja 18.09.2013 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 m-333 dużo jest narożników z możliwościa kombinacji na allegro widziałam tez sporo ofert narożnika na wymiar wiec jak coś to Ci skrócą szezlong Dziękuję i czekam na efekty Twoich poszukiwań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 18.09.2013 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Dzisiaj dzień tak zleciał i nie było czasu na poszukiwania. Za to wpadłam na inspiracje która bardzo mi sie spodobała Chciałabym zeby i u mnie tak było. Elegancko, prosto, przytulnie, ze smakiem. Tak domowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.09.2013 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Do mnie ta inspiracja doskonale pasuje, mam identyczny układ ściany i narożnik pod oknem, a i kolor - granat, albo navy blue bardzo mi pasuje Czy wiesz co to za mebel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 19.09.2013 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Gosiek inspiracja stąd: http://www.home-designing.com/2013/09/amazing-designer-living-rooms Też mi się ten granat bardzo podoba ale w moim przypadku niestety kolor niepraktyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.09.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Dzięki Czemu granat niepraktyczny? Wszystko na nim widać? Pozwoliłam sobie skopiować tę inspirację do mojego dziennika, mam nadzieję, że się nie pogniewasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 19.09.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Też mi się ten granat bardzo podoba ale w moim przypadku niestety kolor niepraktyczny Właśnie miałam zadać to samo pytanie.. mało praktyczny wydawał mi się beż lub biały? Granat to jeden z naszych typów, zaraz po szarości . Macie jakieś doświadczenia z tym kolorem? Ja bardzo lubię sofy modułowe ale wiem też ile syfu zbiera się w tych łączeniach więc jednak wolałabym żeby było ich jak najmniej. Oparcie też nie dla mnie. W tej cenie to chyba można jednak znaleźć coś lepszego. Dzięki Korozja, bo po przespanej nocy jeszcze bardziej się utwierdziłam w przekonaniu,że masz rację i lepiej nie ryzykować. Rzeczywiście ..te oparcia...nie zwrócilam na nie wczesniej uwagi. Podejrzanie dużo tez tych poduch.. Dziś zacznę szukać tych lepszych opcji z możliwoscią przestawienia/rozłączenia (przynajmniej 2 modułów). Gdybyście spotkały coś takiego to proszę, dajcie znać kobietki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefthy 19.09.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Nie chciałam zakładać tematu a tutaj pytanie trochę pasuje. Mam narożnik jak na zdj. tylko krótsza wersja nie podkowa. Ale kolory te same.http://www.agatameble.pl/files/Presmebel/Otis/otis_U.jpg Podłogę w kolorze dąb sonoma. Będą do tego pasowały takie meble:? http://www.agatameble.pl/cache/images/resizeCrop_215x120/files/Wojcik/Ovalle/ovalle_aranz.jpg http://www.agatameble.pl/files/Wojcik/Ovalle/ovalle_OVV_03.jpg http://www.agatameble.pl/files/Wojcik/Ovalle/ovalle_OVV_01.jpg http://www.agatameble.pl/files/Wojcik/Ovalle/ovalle_OVK_03.jpg Kolor ścian jeszcze nie wiadomy. dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 19.09.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Nefthy napiszesz co to za kanapa? Bardzo mi sie podoba - ma pikowanie. Użytkujecie juz? Jaka to firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefthy 19.09.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Nefthy napiszesz co to za kanapa? Bardzo mi sie podoba - ma pikowanie. Użytkujecie juz? Jaka to firma? Z Agata Meble, Otis. My jeszcze nie użytkujemy, ale znajomi mają w innych kolorach i układzie i sobie chwalą A jak pasuje taki narożnik do tych mebli? Im dłużej się zastanawiam tym bardziej mi nie pasuje do białych mebli :/ A żadne ciemne nam się nie podobają :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 19.09.2013 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Gosiek kopiuj do woli Granat jest dla mnie niepraktyczny bo jest ciemny. W kuchni mam czarny blat - masakra! Na stole mam pseudoobrus;) - brązowy. Wszystko na nim widać. Mam czarną pościel - to samo. Czarne filcowe podkładki - wywaliłam bo mnie szlag trafiał Tylko czarny brodzik daje radę Dla mnie najlepszym wyborem wydaje się jasny szary. Nie brudzi się jak biały ale też nie będzie okruszków widać czy paproszków jak na ciemnym. Wydaje mi sie że dobrze wygląda z każdym kolorem i pasuje mi do koncepcji mieszkania Jest to też bezpieczny kolor. Taki uniwersalny, nigdy sie nie znudzi A i najważniejsza sprawa. Tymczasowo jesteśmy rodzicami śnieżnobiałej, długowłosej kotki. Nie muszę chyba mówić ze jej sierść jest wszędzie Już widzę granatowy narożnik po jej wizycie na nim Być może są jakieś super materiały że nawet na ciemnych nic nie widać ale ja takich nie znam i pewnie i tak nie byłoby mnie stać Tak więc jak ciemny narożnik to tylko w skórze. Dobrze jakby wypowiedziały sie osoby które maja kanape w ciemnym kolorze. Jak sie im sprawuje. Czy są zadowoleni. Przypomniało mi sie że raz wylał mi sie jogurt. Na stole był biały obrus a na to taka serweta brązowa. No to ja mokra szmata i wycieram. Po wyschnięciu na białym prawie śladu nie było na ciemnym został białawy ślad. Jak widać ciemne kolory nie dla mnie Ale szalenie mi sie podobają Nefthy ja raczej nie pomogę bo ze mnie słaby doradca jest. Sama u siebie na nic zdecydować sie nie moge bo nie wiem co będzie ok wyglądać Nie przepadam też za brązami ani za drewnianymi meblami do drewnianej podłogi więc mogłabym być nieobiektywna Spróbuj to sobie wkleić do pointa żeby mieć to zestawienie razem Na pierwszy rzut ok wydaje się ok ale lepiej niech się wypowiedzą osoby które bardziej się na tym znają m-333 a proszę Cie bardzo coś bardzo podobnego do tego o który pytasz Model jak widać nazywa sie "Scala". Producent Rameta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 19.09.2013 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 I jeszcze taki z Agata Meble podobny:) http://www.agatameble.pl/produkty/produkt/meble-tapicerowane/narozniki/rozkladane-1/naroznik-galileo I jeszcze jasny;http://www.emebel.pl/nowosci/naroznik-pezzaro.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 19.09.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 (edytowane) Chyba ktoś tu był na wizji lokalnej... O cos takiego mi chodziło.. dziękuję! I zapisuję . Jak te poduchy?I pufka w razie czego dostępna... Awwww... jak ja kocham to forum Edit: Korozja : te dwa pierwsze u mnie bardzo na tak A ten trzeci też superowy (uwielbiam wszelkie pikowania), tylko jest tej samej firmy, co tamta moja kanapa modułowa.. ciekawe jak z jakością.. Edytowane 19 Września 2013 przez m-333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 19.09.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Nefthy: ciężki orzech do zgryzienia.. bo u mnie szarość jest lekiem na wszytsko . Niby to się komponuje, bo barwy bezpieczne, ale mi coś jakby do końca nie gra.. Kolor mebli zdaje sie być śnieżnobiały i może się bardzo kontrastować z kremem kanapy. Wg mnie im mniej kolorów w pomieszczeniu tym większe poczucie harmonii. Wiem,że to trudne, bo sama u siebie walczę z tym samym (radzić jest łatwiej..). Brąz w mebelkach komponowałby się z kanapą. Tylko nie wiadomo co z tą bielą Swoją drogą mebelki śliczne. na tą chwilę jedyne,co ci mogę doradzić : pokombinuj z kolorem ścian jeszcze, bo on wiele zmienia - zwłaszcza,że meble z bielą na tle ścian o zdecydowanych i pastelowych kolorach wyglądają zupełnie inaczej. Jak zobaczysz te mebelki na kilku różnych ścianach to może to pomoże podjąć decyzję. Jaką masz podłogę ? Korozja ma rację- paint tu może wiele pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefthy 19.09.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Nefthy: ciężki orzech do zgryzienia.. bo u mnie szarość jest lekiem na wszytsko . Niby to się komponuje, bo barwy bezpieczne, ale mi coś jakby do końca nie gra.. Kolor mebli zdaje sie być śnieżnobiały i może się bardzo kontrastować z kremem kanapy. Wg mnie im mniej kolorów w pomieszczeniu tym większe poczucie harmonii. Wiem,że to trudne, bo sama u siebie walczę z tym samym (radzić jest łatwiej..). Brąz w mebelkach komponowałby się z kanapą. Tylko nie wiadomo co z tą bielą Swoją drogą mebelki śliczne. na tą chwilę jedyne,co ci mogę doradzić : pokombinuj z kolorem ścian jeszcze, bo on wiele zmienia - zwłaszcza,że meble z bielą na tle ścian o zdecydowanych i pastelowych kolorach wyglądają zupełnie inaczej. Jak zobaczysz te mebelki na kilku różnych ścianach to może to pomoże podjąć decyzję. Jaką masz podłogę ? Korozja ma rację- paint tu może wiele pomóc. Podłoga jest coś jak dąb sonoma, dlatego wiele mebli nam nie pasuje bo się zlewa z podłogą ;/ Meble jeszcze by wyglądały ok z połączeniem z narożnikiem plus np biało brązowy dywan ale nie wiem co ze stolikiem :/ ten jest już blisko narożnika. Pokombinuje w paincie, choć nie wiem jak się za to zabrać Oo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 19.09.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Otwierasz paint ->klikasz wiaderko z kolorem-> potem klik na "wklej z" (lewy górny róg) i wybierasz z komputera żądane obrazki z meblami (trzeba je troszkę zmniejszyć) i ustawiasz w dowolny sposób. I tak z każdym kolorem.Czy stolik jest brązowy, czy komplet z mebelkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 19.09.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Tu dla przykładu możesz zobaczyć jaka jest różnica : te same meble na jasnej i ciemnej ścianie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefthy 20.09.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Po zestawieniu w paincie stwierdzam, że to chyba jednak do siebie nie pasuje i poszukam mebli ciemnych Ale jak będę w sklepie to przyłożę biały stolik do tego narożnika i zobaczę na żywo xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 20.09.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 No widzisz, że jednak Paint na coś się przydał Teraz przynajmniej wiesz czego nie chcesz Też jestem takiego zdania,że jak na żywo to na żywo.. I chyba na twoim miejscu doszłabym do identycznych wniosków. Pochwal się jka juz coś wynajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 20.09.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Hej Moretti dostałam, ładny Dla zainteresowanych, wklejam zdjęcia. http://images65.fotosik.pl/194/3efa04b58db2ba25m.jpg http://images64.fotosik.pl/194/0c9679e0dbd8f07cm.jpg http://images62.fotosik.pl/194/aba6ccb205888057m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 20.09.2013 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 MonkaD dziex narożnik wygląda na wygodny. I jaki duży! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts