Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narożnikowy zawrót głowy - wszelkie rady mile widziane ;)

Korozja

Recommended Posts

Korozja fajny ten Alex ! :) A przeszycia czy pikowania ,nawet jakbyś chciała, to chyba można domówić? Zapytanie takowe wystosowałam do sprzedawcy (producenta) wspominanego już narożnika Miami . Gdyby kogoś to zainteresowało - to jest mozliwe i cenią dodatkowo 50 złotych za moduł, czyli cena wzrasta o 100 zł. Pytałam też o możliwość wykonania puf - 200 zł / szt. Tylko wydaje mi się,że oni mieli na mysli te mniejsze wymiarowo, a ja myslała o takich dłuższych. jutro doprecyzuję.

Aniu, dzięki za link, w życiu bym się o tego wątku nie dokopała - bardzo się przydał :) Jesteśmy coraz bardziej na tak. Co ciekawe, oba typowane przeznas narozniki produkowane sa w jednej miejscowości :) Ulice tylko inne..może to jakaś rodzinna firma ?

• Odpowiedzi 615
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pikowania są normalnie tylko mieli fotkę akurat takiego bez :) Dla mnie ten Alex ideałem nie jest:p Ale w tym przedziale cenowym to chyba najlepszy ;) I na raty ;] Jak przyjdą lepsze czasy to sobie kupimy coś wypaśniejszego! :D Napisałam do sprzedawcy o więcej tkanin na maila bo na aukcji nie wszystkie pokazane i jakby co czy mogą przesłać. Ale napaliłam sie na tą tkaninę co u Cameo w wątku jest. Fajnie wygląda :)

W Miami wiem że jest dopłata do pikowań :p Z tego co widziałam to w tych rejonach Polski to całe zagłębie produkcyjne się mieści. I tylko my, biedne żuczki z zachodniopomorskiego pokrzywdzeni jesteśmy :cry::evil:

marejko troche sie nie zgodze. szukajac naroznika widzialam mnustwo klasycznych modeli. moim zdaniem tych prawdzjwie nowoczesnych jest za mało. przynajmniej uu nas ;)

gosiek naroznik z verso mial pikowania i bylo wygodnie. ja na nim spac nie będę więc niech się goście martwią hehe tak serio to w razie co można kocyk położyć jak komus będzie nie wygodnie. wizualnie lezy mi bardziej wersja z pikowana.

My jakiś czas temu także szukaliśmy nowoczesnego narożnika można rzecz trochę "klubowego" na którym można luźno rozłożyć się a nie siedząc na sztywno prawie kąt prosty a do tego z funkcją spania i w odcieni szarego :) . Trochę wymagań było...ale do rzeczy mieszkamy w mieście gdzie sklepów meblowych nie jest dużo a większość bazuje na prospektach i produkt na zamówienie oczywiście po zapłacie zaliczki.... dlatego chcieliśmy kupić coś co od razu będziemy mogli przewieść do mieszkania.... i tak zajechaliśmy do ABRY ...trafiliśmy na promocje, a do tego stał narożnik który w miarę nam odpowiadał - cena również... i od razu kupiliśmy... co do jakości rama drewniana - więc będę mógł napisać coś więcej za dłuższy okres używania...na razie użytkujemy rok i jest ok....

http://img826.imageshack.us/img826/2194/5fyn.jpg

http://img856.imageshack.us/img856/9092/pgvw.jpg

troopers dzieki za fotki :) Narożnik nie do końca moja bajka ale kolor i wielkość fajna. Wygląda na wygodny. Dobrze się prezentuje.

Też nie lubię sztywno siedzieć ;) Dom to dom a nie poczekalnia :D

Jestem zaintrygowana Twoim wnętrzem bo to moje kolory :) Proszę o info co jest na ścianie, co to za zasłony (masz inne ich fotki ;)) czy można gdzieś Twoje wnętrza podejrzeć?

Czyli prawie zdecydowane.. :) Po ponownych dyskusjach m. nie chciałby Alexa, bo nie chce poduch. Pikowania podobały nam się od zawsze, a fakt, że dodatkowo zabezpieczaja przed wyciąganiem sie siedzisk to tylko nastepny argument "za". Ciągle czekamy na odpowiedź od producenta narożnika Blanca, coś mi się zdaje,że trzeba zadzwonic. Korozja zazdraszczam pewnie już będziesz zamawiać a mi przyjdzie jeszcze pewnie sporo poczekać :(

Troopers - co masz fajnego na podłodze?

P.S. i ja także o zasłony zapytuję :)

Czyli prawie zdecydowane.. :) Po ponownych dyskusjach m. nie chciałby Alexa, bo nie chce poduch. Pikowania podobały nam się od zawsze, a fakt, że dodatkowo zabezpieczaja przed wyciąganiem sie siedzisk to tylko nastepny argument "za". Ciągle czekamy na odpowiedź od producenta narożnika Blanca, coś mi się zdaje,że trzeba zadzwonic. Korozja zazdraszczam pewnie już będziesz zamawiać a mi przyjdzie jeszcze pewnie sporo poczekać :(

Troopers - co masz fajnego na podłodze?

P.S. i ja także o zasłony zapytuję :)

Podłoga to panele z v-fuga classen adventure dab lindau , a zaslony to zostaly przywiezione od rodzicow jak sie wprowadzilismy nic nie mielismy i w spadku dostalismy zaslony i jak sie okazalo pasuja i zostaja :) bede mial chwile to zrobie foty :)

troopers dzieki za fotki :) Narożnik nie do końca moja bajka ale kolor i wielkość fajna. Wygląda na wygodny. Dobrze się prezentuje.

Też nie lubię sztywno siedzieć ;) Dom to dom a nie poczekalnia :D

Jestem zaintrygowana Twoim wnętrzem bo to moje kolory :) Proszę o info co jest na ścianie, co to za zasłony (masz inne ich fotki ;)) czy można gdzieś Twoje wnętrza podejrzeć?

Niestety nie mam galerii tutaj, ale moge porobic foty i podeslac na @ (wowczas na pw prosze o @) mieszkanie nie skonczone jeszcze ale cos juz tam jest :) na scianie sa panele dekoracyjne - w odrznieniu od paneli gipsowych te sa cos ala utwardzony kaseton , kolejna zaleta waga takiego panelu nizsza niz pabelu gipsowego i najwazniejsza cena :)

My jakiś czas temu także szukaliśmy nowoczesnego narożnika można rzecz trochę "klubowego" na którym można luźno rozłożyć się a nie siedząc na sztywno prawie kąt prosty a do tego z funkcją spania i w odcieni szarego :) . Trochę wymagań było...ale do rzeczy mieszkamy w mieście gdzie sklepów meblowych nie jest dużo a większość bazuje na prospektach i produkt na zamówienie oczywiście po zapłacie zaliczki.... dlatego chcieliśmy kupić coś co od razu będziemy mogli przewieść do mieszkania.... i tak zajechaliśmy do ABRY ...trafiliśmy na promocje, a do tego stał narożnik który w miarę nam odpowiadał - cena również... i od razu kupiliśmy... co do jakości rama drewniana - więc będę mógł napisać coś więcej za dłuższy okres używania...na razie użytkujemy rok i jest ok....

http://img826.imageshack.us/img826/2194/5fyn.jpg

http://img856.imageshack.us/img856/9092/pgvw.jpg

Tak naprawdę to chyba jest to narożnik dla dwóch osób plus trzecia leżąca ?Za mało jak dla mnie...Wolałabym juz chyba dwie sofy w tej sytuacji.

Coś nie miałam weny do pisania we własnym wątku :rolleyes: ale już jestem :lol:

m-333 jeszcze nie zdecydowane. W moim przypadku jak mówiłam to nie taka prosta sprawa. Jeżeli nie mam do czegoś przekonania to musze się z tym 10 razy przespać żeby podjąć decyzję ;)

Wczoraj wybrałam sie w samotną podróż do Agata Meble. Żeby jeszcze raz, na spokojnie zmacać wszystko po kolei. Przy okazji sprawdzić tkaniny. Jak wyglądają w realu.

Dzięki temu utwierdziłam się tylko w przekonaniu że Alcantara nie dla mnie. Doti i taka przypominająca sierść też nie. Ani carabu. O dziwo najbardziej podobały mi się narożniki z tkanin o takim większym splocie (ale nie aż tak wielkim). Na próbkach wyglądają babcinie ale na żywo super. Takie bardziej gładkie tkaniny natomiast ładne na próbce, a narożnik wygląda na żywo tak se :-P

Wizyta bardzo owocna. Przykład

Tkanina XX-38:

Zdj%25C4%2599cie0473.jpg

Na próbniku wydała mi się taka starodawna dopóki nie zobaczyłam narożnika w tej tkaninie. Super wygląda! :)

Zdj%25C4%2599cie0474.jpg

Kolejna tkanina która bardzo mi się spodobała to Inari 91. W ładnym, jasnym szarym kolorze :)

Zdj%25C4%2599cie0476.jpg

Jeszcze Etna jest super. I ma dobre parametry ale fotki już nie mam bo mi bateria w kom padła :rolleyes:

Wpadłam też na nowy, ciekawy narożnik. Wymiarowo ok, cenowo do przejścia może 2500 zł, jest wersja w tkaninie, miekki, wygodny. Zagłówki trochę dziwniewyglądają. Takie cofnięte do tyłu. I duże ale...spanie jest dziwne. Zrobione z dziwnego czegoś. Twarde. Od spodu materiał tragicznie wygląda. Przypięty krzywo. tak od niechcenia :mad:

Zdj%25C4%2599cie0478.jpg

Zdj%25C4%2599cie0477.jpg

Napisałam do producenta "Alexa" o podanie wymiarów wewnętrzych narożnika. To mi z pewnością ułatwi podjęcie decyzji. Jeszcze nie odpisali. Może się wkurzyli że im ciągle dupę truję jakimiś pytaniami :rolleyes:

Zaczęłam też myśleć nad narożnikiem Miami. Wszystko przez cameo i jego super fotki ;)

Za "Alexem" przemawia cena, wielkość, pikowane siedziska.

Na minus oparcie (przez te poduchy narożnik wygląda trochę za mało nowocześnie), nóżki (też mało nowoczesne:rolleyes:), mały wybór tkanin, boki.

Za "Miami" przemawia możliwość wyboru rozmiaru, duży wybór tkanin, stabilne, nowoczesne oparcie, wygląd boków, nóżki, pikowanie. Z pikowanym siedziskiem bardzo przypomina Bourgesa z Verso :D

Minusy: cena (+dodatkowa dopłata do pikowań), szezlong z krótkim bokiem. Nie wiem jak dokładnie wygląda, czy nie jest za wąski. Muszę spr. Twardość. Cameo pisał że miękki nie jest.

I kurde tak sama nie wiem. Rozdarta jestem. Różnica w cenie między narożnikami to 600 zł. Poczekam na info od sprzedawców dotyczące szczegółowych wymiarów.

hehehe ja swój w 3 h wybrałam. brat mnie zawiózł do sklepu - posiedziałam, popytałam, popodglądałam i podjęłam decyzję. potem odwiózł mnie do starego do roboty, wybór wraz z opcją alternatywną został mu przedstawiony i rozrysowany na planie pokoju w kilku konfiguracjach (nie było prosto - kilka rozmiarów siedzisk, podłokietników) i razem udaliśmy się na negocjacje :)

chyba ekspres, co? :)

ania wow już widzę jak mój M. jeździ po miastach za narożnikiem ;)

fajna kobieta narożnik fajny :) ale to trzeba mieć też odpowiednio duży salon na takie cudo :)

duś jakbym tylko miała większy budżet to już bym miała zamówiony narożnik. :rolleyes: Poza tym u Ciebie w rejonach większy wybór salonów meblowych :p

Dostałam dziś wymiary Alexa. Wrzucam może się komuś przyda ;)

Alex%2520wymiary.JPG

Wymiar 132 cm trochę mały. Żeby chociaż z 5 cm więcej było.