mi_mała 27.04.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Brać co ci się podoba i zaakceptować, że po pewnym czasie nie będzie wyglądało idealnie (no może kanapy za 10 tyś. bym nie wzięła ). Swoją drogą moje koty są w miarę przyzwoite, za to kot mojej mamy porobił jej dziury na wylot. Generalnie wolę życie z kotami i dziurami niż bez kotów i bez dziur Na moje koty nie ma mocnych.:lol2:Podrapaly juz dosłownie wszystko- wypoczynek ze skory sofe z allcantary tapetę winylowa komodę drewniana a drapaka nie ruszają....Bestie!!! Moje są mega grzeczne w takim razie - kanapę szanują i co najwyżej się na niej wykładają i kotłują Wyżywają sie na fikusie i wycieraczce do butów - ma już dziury na wylot Też wolę mieć nieidealnie niż nie mieć kotów Łazienka ma miejsce, żeby wygodnie postawić kuwetę, w ogrodzie zimowym będzie koci ogród Uwielbiam moje futra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 27.04.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Aaa widzisz! Juz wiem w takim razie dlaczego moje wyzywają sie na w/w rzeczach- ja nie mam żywych kwiatów w domu i wycieraczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 27.04.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Aaa widzisz! Juz wiem w takim razie dlaczego moje wyzywają sie na w/w rzeczach- ja nie mam żywych kwiatów w domu i wycieraczki! To koniecznie zainwestuj w kwiat z drewnianą mocna łodygą i najtańszą wycieraczkę sizalową z hipermarketu Sierściuchy je uwielbiają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 27.04.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Test gotowy, ale przyznam, że było bardzo trudno go zrobić na skrawkach tkanin wielkości 2x2 cm Ketchup, nutella, zielona herbata, długopis.... Wyprane w ciepłej wodzie z dodatkiem mydełka na plamy Najlepiej udało się sprać tkaniny mineva i infinity, ale nie idealnie. Mam nadzieję, że przy większej powierzchni byłoby łatwiej. Tak czy siak carabu HP wypada na 1 miejscu. Cenowo także - carabu ok 100 zł /mb, mineva od 52 zł/mb, infinity ok 60 zł /mb. Dostałam wycenę z caya design - narożnik 270 cm x 220 cm z funkcją w tkaninie carabu HP - wynosi 6926 pln – 10% 6233pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InneM 28.04.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 mała uwaga do testów na kanapie tkanina jest przytapicerowana, więc z praniem nie będzie tak łatwo (odkurzacze piorące wiele nie pomogą) ścieranie będzie jedyną formą "prania" zwracajcie uwagę czy coś się po takim ścieraniu plamy nie mechaci ! Piu jestem pełna podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalt 28.04.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Zouza pierwsza sofa bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zouza 28.04.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 kowalt stanęło w końcu na takiej kanapie (ty\ko szarej) http://www.brwsofa.pl/uimages/katalog/foto/PETER_MEGA_LUX_3DL_M3152G_M3159G_ARANZ.jpg Kanapa ma 130cm szerokości i jest "trochę" duża do naszego pokoju, ale usiedliśmy i już nic potem nie było takie wygodne Chodziliśmy dookoła niej 3 tyg. i szukaliśmy czegoś innego, ale wiecie jak to jest jak coś się spodoba ciężko to sobie wybić z głowy. Powierzchnia spania 174cm... to większe niż moje łóżko Teraz mam problem co pasuje do takiej kanapy, no i muszę znaleźć wąski długi stolik. No cóż czasami trzeba wybrać sercem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 28.04.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Wygląda na bardzo wygodną, mega szerokie spanie Choć faktycznie jest bardzo głęboka, zajmie sporo miejsca. Tu znalazłam ją sporo taniej: http://caromeble.com.pl/sofy/1626-sofa-peter-mega-lux-3dl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zouza 28.04.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 piu faktycznie taniej, bo też darmowa wysyłka... no trudno my mamy już zamówioną, pocieszam się, że jak będzie coś nie tak łatwiej robić awanturę na miejscu Teraz mam jakieś 6 tyg. żeby się zastanowić co do niej pasuje i co zrobić z resztą pokoju. Wariaci będziemy robić wszystko pod kanapę A propos kotów i materiałów to taki jakby szeroki sztruks, teraz mam coś podobnego tylko z 2 dekady starsze i po 1 nie zaciągają się nitki po 2 zawsze można przyciąć do długości tych włosków więc mam nadzieję, że się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newone 28.04.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Witam, czy ktoś z szanownych forumowiczów miał do czynienia z narożnikami Poldem/Emmohl? Poszukuję narożnika z funkcją codziennego spania - nie jestem w stanie wygospodarować w mieszkaniu miejsca na łóżko. Ostatnio w jednym z salonów natrafiłem na tą firmę. Część z jej narożników oferuje chyba całkiem sensowne rozwiązanie o nazwie "system nowa". To chyba jakaś wersja "belgijki" lub "mechanizmu włoskiego" ale tak czy siak otrzymuje się płaską powierzchnię do spania na materacu piankowym o grubości 12 cm. Wygląda to mniej więcej tak: Akurat jest to narożnik Vinotti ale posiada ten sam system. Stelaż wydaje się solidny, materac oferowany jest w 3 wariantach twardość i ma zdejmowany pokrowiec. Powierzchnia spania to max 160 x 200 (są jeszcze 120 x 200 i 140 x 200). Wszystko dość sprawnie działa i wydaje się wygodne ale wiadomo jak to w salonie 5 minut testów to nie to samo co przespana na tym noc. Minus to cena - dla mnie lekko zaporowa ale jeżeli jest to na tyle wygodne na jakie się wydaje to jakoś to zniosę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 29.04.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 mała uwaga do testów na kanapie tkanina jest przytapicerowana, więc z praniem nie będzie tak łatwo (odkurzacze piorące wiele nie pomogą) ścieranie będzie jedyną formą "prania" zwracajcie uwagę czy coś się po takim ścieraniu plamy nie mechaci ! Piu jestem pełna podziwu No właśnie:( Piu, świetna robota. Dzięki, że się z nami podzieliłaś swoimi spostrzeżeniami. Niestety mój wniosek: przy niszczycielskiej sile mych córek chyba muszę zapomnieć o tkaninie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 29.04.2014 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Najbardziej by się sprawdził jakiś ciemny, melanżowy kolor, u mnie w granacie, by nie było widać śladów po długopisie Ja mam teraz uszyte poduszki-nakładki, coś w tym stylu... http://img15.allegroimg.pl/photos/400x300/41/62/56/64/4162566447 Wypełnione tapicerską owatą, tkanina typu alcantara. Piorę na okrągło, świetnie się sprawdzają. Szyła mi je krawcowa, ale teraz zamówiłabym od razu z narożnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 29.04.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 I ketchupek schodzi? I bobofrut? I mleko? I kredki? I czekolada z tej alcantary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 29.04.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Jak wrzucę do pralki, to w dobrym płynie schodzą wszystkie plamy, a nie jest to oryginalna alcantara, tylko jakaś zwykła altara. Niestety z tapicerką na meblu już nie jest tak łatwo Próbowałam wyczyścić fotel w tej tkaninie i totalna lipa. Dopiero jak zdjęłam pokrowiec (na zamek) i wrzuciłam do pralki, jest jak nowy. Nie wiem tylko, czy uda mi się go ponownie założyć Pokrowca na materac IKEA już nie udało mi się normalnie założyć, musiałam go rozpruć Mam nowe próbki i kolejne fotki : Kremowe carabu przypomina najbardziej wełniany filc. Nano flock ma najbardziej wyrazistą strukturę skórki i jest najgrubsza, zarazem najmniej plastyczna. Jak znajdę chwilę, zrobię kolejne testy z mazidłami, tuszami itp. Tym razem próbki mam spore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angy 30.04.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Mam narożnik w carabu, chyba w tym kolorze pierwszy z prawej na zdjęciu piu. Mam go od listopada, sprawuje się świetnie. Mimo, że dość jasny kolor nic na nim nie widać, a jak już to schodzi od przetarcia wilgotną (bez żadnych środków) szmatką. Ostatnio narobiłam plamek czerwonym winem, a że było ciemnawo to nawet nie zauważyłam:rolleyes: Bez problemu sprałam następnego dnia:)Ps. Mam dziecko sztuk 1, ale spokojnie może robić za 3:lol2: Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez angy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 30.04.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Piu, podziwiam Cię, jesteś niezmordowana z tymi testami!!!! Wiesz, to może zamów kanapę/ narożnik ze zdejmowanym pokrowcem? Np. MTI Furninova ma niektóre w takiej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 01.05.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Łomatko, kolejne pomysły do przemyślenia;) Już mi mózgownica paruje. A wcześniej jakoś nie wpadłam na kanapy w pokrowcach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InneM 01.05.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Łomatko, kolejne pomysły do przemyślenia;) Już mi mózgownica paruje. A wcześniej jakoś nie wpadłam na kanapy w pokrowcach... ale czy narożnik mogą być z luźnymi pokrowcami ? w całości ? Kanapy tak ale narożniki ? muszę pogrzebać w ofercie z MTI Furninowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatorek 01.05.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 http://img15.allegroimg.pl/photos/400x300/41/62/56/64/4162566447. A co to za naroznik? Mogę prosić o nazwę producenta lub model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 01.05.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 model Orlando, meble z Kalwarii, są na allegro i w neciehttp://www.klawe-meble.pl/produkt,6928,Pamil-Meb_naroznik_ORLANDO_DUO_rozkladany_+_pojemnik_z_kolekcji_SPLENDOR.html http://www.klawe-meble.pl/produkt,6927,Pamil-Meb_naroznik_ORLANDO_rozkladany_+_pojemnik_z_kolekcji_SPLENDOR.htmlhttp://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=14101741&string=orlando+&search_scope=userItems-14101741 Poduchy są na stałe, ale mogą uszyć zdejmowane. Boczki też mogą zrobić inne za dopłatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts