Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narożnikowy zawrót głowy - wszelkie rady mile widziane ;)

Korozja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 615
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

mam od kilku lat skórzany narożnik Gala Collezione. Ciekawe modele, dobra jakość, ceny nie są najniższe niestety. Seria "Sweet sit" jest wykonana w tkaninie, tu coś znalazłam: http://www.twojemeble.pl/sweet_sit_gala_collezione,producent5052,pokoj0,meble9661.html. Niestety w naturze nie widziałam, ale producenta polecam.

http://www.galameble.com/

Zamawiałam w jakimś partnerskim sklepie (poszukałam w internecie).

Edytowane przez Kejt_R

• 2 weeks później...

Witaj Korozja,

Uważnie prześledziłem wszystkie wpisy, ponieważ stoję przed wyborem nowego narożnika. Jak Ci się sprawuje zakupiony narożnik???Jaką ma głębokość siedziska???Jaki materiał dali w siedziska: sprężyny czy silikon????Co ewentualnie jest żywotniejsze i wygodniejsze???

Pozdrawiam

Witam :)

Narożnik póki co sprawuje się dobrze :) Na początku wydawał mi się za twardy ale już się troszkę wygniótł i jest ok.

Wysuwane spanie jest dla mnie osobiście za twarde do spania codziennego więc jak coś, to śpię na tej części stałej. Mojemu M. natomiast nie przeszkadza i gościom co spali, też nie więc co kto lubi. Ja jestem wygodnicka paniusia ;)

Czasami zdarza się usłyszeć sprężynę w części szezlongowej ale my lubimy się "rzucać" na siedzenie ;)

Głębokość siedziska to ok. 57 cm

Co do materiału to na aukcji allegro jest opis: "materiał: stelaż drewniany, w siedziskach zastosowano sprężynę falistą, w siedzisku i oparciu zastosowane wysoko elastyczną piankę meblową HR".

Nie wiem za bardzo o co chodzi z tym silikonem....Znawcą nie jestem i nie powiem Ci jaki materiał jest wygodniejszy i żywotniejszy. To już musisz w necie poszukać. Opinie są różne. Natomiast drugi narożnik który braliśmy pod uwagę Alex miał siedziska wykonane na podwójnych sprężynach falista+bonell oraz pianka poliuretanowa i włóknina puszysta. O ile czytałam że połączenie sprężyn falista+bonell to najlepsze rozwiązanie tak pianka poliuretanowa i włóknina puszysta nie miały dobrych opinii i polecano jako najlepszą piankę wysokoelastyczną, która jest żywotniejsza i wygodniejsza. To zdecydowało że zrezygnowaliśmy z Alexa na korzyść Miami .

Thx za odpowiedź:)

Zastanawia mnie głębokość siedziska, tzn czy nie będzie za płytko??Ostatnio zrobiłem rajd po meblowych i siedziałem na czymś podobnym, chyba zoom z etap sofa.Nie pamiętam wymiaru głębokości siedziska jak babka mierzyła:/ Ja osobiście lubię pozycje półleżącą i w związku z tym nie wiem czy zgięcie kolan w związku z tym nie będzie daleko w powietrzu:O Tamta sofa była w miarę miękka w siedzisku ale nie przesadnie. Wypełniona pianką. Zastanawiam się również na opcją z zagłówkami w krótszej części zamiast szezlonga????Pojęcia nie mam co będzie praktyczniejsze???

Parede oglądałam i siedziałam na wielu narożnikach i moim zdaniem w tym narożniku siedzisko jest dosyć głębokie. Ważne też ile masz wzrostu ;) Pamiętaj o tym, że to ma być także wygodne dla osób które Cię będą odwiedzać. Nie każdy czuję się swobodnie prawie leżąc będąc w gościach. Rodzice mojego M. są niscy i jak się oparli to im nogi zwisały i czuli się dziwnie :) Ty zawsze możesz sobie pufkę podłożyć pod nogi albo lekko spanie wysunąć ;)

Jak wróci mój M. zrobie fotkę jak siedzi. Może to Ci pomoże :)

Co do oparcia to praktyczniejsze będą zagłówki po obu stronach. Więcej osób może się oprzeć :) ten sam narożnik co ja mam, tylko z oparciami po obu stronach ma cameo: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?219417-Nasze-eM-czyli-ostatnie-miesi%C4%85ce-wyzwa%C5%84-nerw%C3%B3w-i-rado%C5%9Bci-do-oceny-%29

magda kanapa z fotki szalenie mi się podoba! Gdyby tylko zamiast tej 4 z przodu była 2....:rolleyes: w ogóle to ten kolorek jest boski! Taki gołębi :D Pokroić bym się dała żeby mieć kanapę w takim kolorze. Albo zasłony!:eek:

Osobiście nie mam zaufania do narożników w których składa sie bok żeby było spanie. Oglądałam takie i wydawały się mało stabilne. Oczywiście to takie moje gdybanie bo doświadczenia z taką kanapą nie mam. Ciekawe też jak zachowuje się takie cienkie siedzisko po dłuższym czasie....

Witam, spodobała mi się wymiana doświadczeń o narożnikach. Czy któraś z Was spotkała sie z narożnikiem SWING LUX z black red white? Niestety w najblizszej okolicy nie ma go w salonie meblowym a mąż jest sceptyczny do zakupy czegoś co nie dotykał.

http://www.brw.com.pl/katalog-produktow/produkt/4931,naroznik-swing-lux-rec-3dl.html

Proszę o rady.

Cz ktoś posiada narożnik Bydgowskich Mebli z kolekcji Zara w skórze? Bardzo bym prosiła o opinie jak się sprawuje w codziennym użytkowaniu. Czy szybko się "zużywa" oraz czy jest wygodny? Nie mam możliwości przetestowania go osobiście, a wiem że niektóre modele kanap mają bardzo wąskie siedziska lub są bardzo twarde. Jak to wygląda w przypadku Zary?