Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narożnikowy zawrót głowy - wszelkie rady mile widziane ;)

Korozja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 615
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam Manstad, ale już ich nie ma w ofercie.

Nie jest to żaden cud, kosztowała niecałe 1500 zł, ma pokrycie z bawełny więc się wyciąga.

Ale jest rozkładany, ma idealne wymiary, jest wygodny, ma pojemnik na koce, poduchy... i był tani, za kilka lat wymienimy, jak syn podrośnie ;) Takie było założenie.

https://www.google.pl/search?q=ikea+manstad&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&channel=fflb&gws_rd=cr&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&authuser=0&ei=wGZBUrmIJ8yqhQeksIHIAQ#imgdii=_

Teraz jest coś takiego w ofercie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30243035/#/90242863

Aha pytałam wczoraj M. co tam wymyślił w związku z narożnikiem. Jego odpowiedź: "No, że nie chcę takiego z poduchami tylko ze stałym oparciem"

Bez komentarza :bash:

agatah trochę mi przywróciłaś wiarę w poduchy. Coś mi sie wydaje że ze względu na cenę będziemy musieli się zdecydować na taki narożnik. A Twój jakie ma wymiary? Takie jak Friheten?

A tu fotka idealnie ukazującą dlaczego rozkładany narożnik jest fajny :lol:

http://foreverfrancis.blogspot.com/2010_10_01_archive.html

Znaczy ta?

http://2.bp.blogspot.com/_zKbgDo-nbR8/TLi_OMUOpGI/AAAAAAAAD0U/G3INDDZcI3g/s1600/IMG_9246.JPG

To właśnie manstad jest :)

240x90/140, głębokość siedziska ok. 60 cm, fajnie głęboko się siedzi.

poduchy mają jakieś 20 cm grubości.

Jest ok. 10 cm szersza nić friheten. To nie jest duża kanapa, ale większa nam niepotrzebna.

Reszta wymiarów podobna.

Aha, moja ma podłokietnik, friheten nie. Bez niego byłoby niewygodnie ;)

A, regularnie dzieciaki zrzucają je na podłogę i ujeżdżają, skaczą.... nic się nie dzieje :)

I jak na tak niską cenę, to trzeba przyznac,że wygląda dość solidnie :) Agatah - chyba jesteś świetnym pijarowcem , bo ponownie zaczęłam oglądać narożniki z poduchami ;)

Korozja - miałam być tam na dniach (Wieruszów), bo tamtędy przebiega trasa mego powrotu do PL - namawiałam męża do tego przez bity tydzień :cool:

A teraz klops, ja wracam teraz transportem publicznym, więc pewnie nici.. :bash: Mąż będzie wracał dopiero za 2-3 tygodnie niestety... Ale jemu się ten narożnik bardzo spodobał, bo spełnia wymagania i estetyczne i cenowe. Za jakiś czas może poszukamy czegos solidniejszego :)

A tobie bardzo się śpieszy?

Edytowane przez m-333

A dziękuję :D Galeria leży pod łóżkiem w sypialni :lol2:

Ten Manstad jest bardzo solidny, tylko sama bawełna niekoniecznie się nadaje na obicie.

Gdyby był obity czymś innym to fajna kanapa jest :)

A, poduchy jeszcze jedno zastosowanie, poza byciem poduchami i trampoliną. Służą czasami za poddupnik jak się goście chcą rozsiąść na podłodze wokół stolika :)

m-33, tak jak Korozja napisała, to Bizzarto Trivio. Narożnik ma wymiar 270 x 165

Na ścianie mam trawertyn naturalny , jak znajdę fotkę to pokażę jak wygląda w przybliżeniu. Mnie się podoba, zawsze to coś nieco innego od cegły :)

Korozja, poduchy póki co dobrze się sprawdzają, nie rozjeżdżają się, cały czas są na swoim miejscu.

W sobotę miałam imprezę rodzinną (ur.synka) wszyscy dorośli goście, czyli oprócz nas sztuk 5 ;) orzekli jak jeden mąż, że narożnik jest super wygodny:)

m-33, tak jak Korozja napisała, to Bizzarto Trivio. Narożnik ma wymiar 270 x 165

Na ścianie mam trawertyn naturalny , jak znajdę fotkę to pokażę jak wygląda w przybliżeniu. Mnie się podoba, zawsze to coś nieco innego od cegły :)

Korozja, poduchy póki co dobrze się sprawdzają, nie rozjeżdżają się, cały czas są na swoim miejscu.

W sobotę miałam imprezę rodzinną (ur.synka) wszyscy dorośli goście, czyli oprócz na s sztuk 5 ;) orzekli jak jeden mąż, że narożnik jest super wygodny:)

Wiem, ze wątek nie o tym, ale pokazuję trawertyn:

IMG_4860.jpgIMG_4861.jpg

ania fajny ten trawertyn :)

Ja dziś napisałam do jednego ze sprzedawców allegro. Tego od narożnika "Alex" i dostałam fotkę tegoż narożnika w tkaninie. Szkoda że akurat bez pikowań ale i tak widać mniej więcej jak wygląda nie w skórze. I fotka taka bardziej real foto niż na aukcji ;) M. się bardzo podoba i kazał mi kupować :o

Dla przypomnienia. Narożnik "Alex", fotki z allegro:

3532888675.jpg

http://allegro.pl/naroznik-alex-duze-spanie-i3532888675.html

Fotka którą dostałam;

Alex.JPG

Cena kusząca. 1949zł + 300 zł koszt wysyłki.