Staszek144 05.09.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Witam, mam pytanie. Chcę pomalować jeden z pokoi ponieważ muszę zmienić kolor i dodatkowo ściany są okopcone od grzejnika w całym pokoju. Pokój wykonany jest z płyt gipsowych i pamiętam, że na początku ściany były zagruntowane i pomalowane kilka razy zwykłą farbą emulsyjną. Dlatego jest na nich już kilka warstw. Myślałem żeby najpierw zeskrobać szpachelką obecną farbą potem zagruntować i dopiero pomalować. Czy dobrze to planuję? I czy lepiej czymś nawilżyć ściany żeby farba lepiej odchodziła?, bo trzyma się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 05.09.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Jeśli trzyma się dobrze to ja bym malował na niej. Ew. warstwa farby podkładowej i na nią farba właściwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 06.09.2013 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Ja starałbym się umyć szczotą zakopcenia potem zagruntować (wszelakie osady "lubią" przenikać przez warstwę nowej farby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkarpiu 06.09.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Staszek144 w 100% się z Tobą zgadzam. Oczyszczenie ściany przed malowaniem to podstawa! Farbę możesz usunąć nasączając ścianę wodą i skrobiąc szpachelką. Jeżeli to nie pomoże, sięgnij po szlifierkę. W dalszej kolejności gruntowanie i ponowne malowanie nową farbą. Efekt to czyste i gładkie ściany bez osadów. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelyyn 06.09.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Ja starałbym się umyć szczotą zakopcenia potem zagruntować (wszelakie osady "lubią" przenikać przez warstwę nowej farby) Mycie odradzałabym... Lepiej zamalować to miejsce białą farbą, a potem na to malować ostateczny kolor. Widziałam że tak robią fachowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nosal 10.09.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Także uważam, ze ścianę przed malowaniem należy oczyscić. Inaczej sobie nie wyobrażam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts