lilkamaj 06.09.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Witajcie Potrzebuję rady i to dośc pilnie. Niecały miesiąc temu "fachowcy" położyli mi w całym przedpokoju tynk mozaikowy (proma stone hologram srebrny), dość droga impreza bo za caly materiał wyszło nam ok 1200. Panowie skonczyli remont , zapłacilismy i rozeszlismy się w zgodzie. Problem pojawił się jak mąż zamontował światło w przedpokoju- odbiór miał miejsce w ciągu dnia przy świetle dziennym. Halogeny ujawniły jak bardzo ściany są spartaczone. Nie ma miejsca gdzie byłoby równo, widać ślady szpachelki, są dziury, słowem masakra. Wprowadzilismy się tydzien temu i dopiero przy sztucznym świetle widać jak ściany wyglądaja naprawdę. Ściągneliśmy tego fachowca z Bożej łaski i stwierdził że to ściana jest nierówna :/ Szlag nas trafił bo po pierwsze poprzedni lokator ( z zawodu mleczarz!!!! ) położył sobie tynk sam i miał równo, a po drugie mąż pytał czy pod "kulki" coś się kładzie. Panowie stwierdzili że nie trzeba bo tynk wszystko wyrówna. Parchy są nawet na ścianie gdzie był karton-gips dokładany. Zostało nam jeszcze jedno wiadro tynku. Jestem pewna że nie wystarczy na cały przedpokój ale nie zamierzam znów wywalać kasy za ich partactwo. Stąd moje pytanie: czy mogę żądac od nich zakupu materiału i czy można kłaść tynk na tynk? Boję się że może być jeszcze gorzej bo będzie się rozwarstwiać. Dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 06.09.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 (edytowane) Tynk na tynk? zagruntuj to najpierw porządnym gruntem elewacyjnym i powinno być ok.Co do jakości wykonania, to nie będę się wypowiadał.... Edytowane 6 Września 2013 przez EWBUD błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 06.09.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 U mnie bylo dokladnie to samo z jednym kominem (dwa kominy, dwoch ludzi)- jeden ekstra, drugi nie do przejscia - poprawiali, czyli wszystko od nowa robili na ten juz polozony....Material sami kupili, robocizna oczywiscie darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilkamaj 06.09.2013 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Ewa a nie rozwarstwia się jak jest jedno na drugim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 06.09.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Ewa a nie rozwarstwia się jak jest jedno na drugim? U mnie nie, ale potwierdz u dobrego fachowca szczegoly, zeby znowu cos nie spaprali...podobno tynk strukturalny kladzie sie bardzo ciezko i dlatego musi sie na tym znac ten, kto to robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 06.09.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 (edytowane) podobno tynk strukturalny kladzie sie bardzo ciezko i dlatego musi sie na tym znac ten, kto to robi. Od mojego znajomego fachowca (niestety - do końca roku już zajęty ) dowiedziałem się, że tynk mozaikowy najlepiej się kładzie poniżej 12 st.C. Czy może ktoś to potwierdzić? Edytowane 7 Września 2013 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 08.09.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Od mojego znajomego fachowca (niestety - do końca roku już zajęty ) dowiedziałem się, że tynk mozaikowy najlepiej się kładzie poniżej 12 st.C. Czy może ktoś to potwierdzić? A dlaczego nie 13? Co to za różnica? czy jest 10 czy 20 ? Oby nie było za dużo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 09.09.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Co to za różnica? czy jest 10 czy 20 ? Oby nie było za dużo(?). No właśnie - podobno im wyższa temperatura, tym gorzej się "kładzie" i po zimie może odpadać(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 09.09.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Im wyższa temp. tym gorzej się kładzie? zgoda, ale przecież piszemy tu o normalnych dopuszczalnych warunkach, tj. temp. powierzchni nie wyższa niż....itd. Proste, że nie położysz dobrze mozaiki/tynku na ścianie, na której w trakcie pracy operuje mocne słońce - co za tym idzie w wys. temperaturze. Po zimie może odpadać? To jak go położy w 12 stopniach, to nie odpadnie? Proszę Cię........ Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 10.09.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Przecież ja tylko zapytałem, czy Fachowiec ma rację(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 10.09.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Przecież ja tylko zapytałem, czy Fachowiec ma rację(?) No i dlatego KULTURALNIE Ci odpisałem..... I nawet się nie uniosłem ani razu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts