Gryl 06.09.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Jak wiecie Unia narzuca nam swoje prawo zaostrzając wymogi ilolacyjności cieplnej budynków. Media nie wspominają o kanadyjkach, przynajmniej na nic nie znalazłem. Wiecie może jak to się ma do budowy szkieletowej? Planuję wybudować kanadyjkę dodatkowo ocieploną styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 06.09.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 głupi pomysł... Kanadyjczyk z natury rzeczy jest znacznie cieplejszy od murowańca, ale styropianem prosisz się o kłopoty. Od ocieplenia drewnianej konstrukcji jest wełna, ew. wariacje pt. celuloza i inne takie paroprzepuszczalne wynalazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryl 06.09.2013 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Mój dom będzie miał dwie warstwy wełny standardowo, paroprzepuszczalne folie, na zewnątrz więc styropian. Ale nie o tym mowa.. Chciałbym też rozszerzyć pytanie, jeśli zdążyłbym w tym roku kupić działkę i dostać na nią warunki zabudowy według obecnych przepisów to na spokojnie mogę w przyszłym roku szykować projekt domu bo będzie mnie obowiązywać prawo z 2013? Czyli projekt będzie musiał się "zmieścić" w warunkach, który dostałem na działkę? Takie warunki są ważne chyba dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 07.09.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Obowiązuje to co masz w projekcie. Jeśli masz w projekcie ściany u 0,3 i na taki projekt masz pozwolenie to tak budujesz. I nie ważne kiedy skończysz, ale kiedy zostało wydane pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryl 07.09.2013 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 BrassMówisz o projekcie domu a nie warunkach zabudowy jakie są na działce? Bo o to mi chodzi, warunki na działkę zdążyłbym dostać w tym roku, ale zanim architekt zrobi projekt i zostanie on zaakceptowany przez urząd to już dłuższa sprawa. VärmepumpsägareTutaj jest artykuł ze szczegółami: http://muratordom.pl/prawo/formalnosci-budowlane/nowe-warunki-techniczne-dla-domu-co-sie-zmieni-w-przepisach-artykul-do-pobrania,132_11161.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts