Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lolkowe włości.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moje oststnie pytanie, o kinkiet padło...... więc podejście druge w temacie szaf przesuwnych.

Szukam systemu ale takiego który pozwoli po zamknięciu szafy uzuskać wszystkie skrzydła szafy w jednej płaszczyźnie

(nie jedne bliżej na 1 szynie a 2-gie dalej na 2 szynie wiecie o czymm mówe standardowa szafa typu comandor - tego nie chce......)

znalazłem fajny system bortoluzzi aleeee cena zabija. Za system dla 2 skrzydeł (90 cm x2) wołają 4000 zł:mad: a moja ściana ma 4,8 metra...... masakra

tu link do tych "tanich" rozwiązań

http://www.belmeb.pl/idm,9,idprod,3475,kat,,bortoluzzi-slider-m.html

może macie jakieś doświadczennie w takich szafach i jakieś tańsze odpowiedniki?

lolek no niestety jak chcesz takie cudo to trza płacić;) a Comandor mimo , ze jest passe wcale nie jest tani, może po prostu drzwi dwuskrzydłowe bezprzylgowe z chowanymi zawiasami, przy łączeniu skrzydeł i ościeżnic uzyskasz jedną płaszczyznę, koszt około 3 tyś komplet za 190 cm wejście, reszta ściana

No właśnie, Reni, Ja już tak mam że jak coś mi się spodoba to zazwyczaj jest to najdroższe roziwązanie (oczywiście nie znając ceny wcześniej....)

Tak jest z wszystkim zaczynając od ciuchów, butów, sprzętu rtv, agd.... i dalej można by wyliczac.....

Muszę poszperać w necie i znaleźć jakąś alternatywę

Ale pomysł z drzwiami bezprzylgowymi ciekawy, muszę sobie to dokładnie oblukac i rozrysowac.....

Ja już tak mam że jak coś mi się spodoba to zazwyczaj jest to najdroższe roziwązanie (oczywiście nie znając ceny wcześniej....)

Tak jest z wszystkim zaczynając od ciuchów, butów, sprzętu rtv, agd.... i dalej można by wyliczac.....

wypisz wymaluj cała ja:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2: ciężko takiemu żyć:D

kiedyś jako 20 latka nie miałam pojęcia o sprzętach agd, tzn nie kupowałam dla siebie, ale zobaczyłam gdzieś reklamę Miele, świetne logo i reklama i powiedziałam do ówczesnego narzeczonego, taki sprzęt będziemy kiedyś mieć, potem zorientowałam się, ze droższych jest już nie wiele:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

kiedyś jako 20 latka nie miałam pojęcia o sprzętach agd, tzn nie kupowałam dla siebie, ale zobaczyłam gdzieś reklamę Miele, świetne logo i reklama i powiedziałam do ówczesnego narzeczonego, taki sprzęt będziemy kiedyś mieć, potem zorientowałam się, ze droższych jest już nie wiele:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

no to możemy sobie rękę podać,

ale szczytem tego ciężkiego życia połączonego z w moim przypadku pedantyzmem, jest to ze jak coś mi wpadnie w oko to musi być TO i koniec.

nienawidzę półśrodków albo to albo zadne inne

Tak miałem w tym roku z butami znalazłem piękne buty napapijri ale cena powalała bo 719 kosztowały ale w końcu zebrałem parę kuponów poczekałem na wyprzedaż i zakupiłem za ciut więcej jak połowa ceny. ale za to jaka satysfakcja.......:D

ekipa remontowa jak powiedziła że w piątek skończy tak skończyła.

Wszystko ok ładnie jak na ten etap. Czyli położony K-G i pierwsze szpachlowanie.

Wszystko piknie tylko....... mój stan konta zmniejszył się o parę tysięcy..... ale sam bym w takim tempie nie zrobił.

Doglądałem i sprawdzałem czy robią jak przykazano na tym forum i było ok.

Teraz moja rola czyli czyszczenie i konserwacja belek, renowacja podłogi, zakup paneli i ich zamontowanie, szafa wnękowa i cała reszta.

Potem etap 2 mojej ekipy czyli gladzie i malowanie....

• 3 weeks później...

Ufff

Jak pisałem u Reni, wczoraj wywiozłem gruz który po rozebraniu ścian i sufitu na poddaszu miała zabrać "firma" od demolki.....

Niestety wzięli tylko pieniądze..... Jak powidział mój kumpel z żoną "ty to za uczciwy jesteś, zapłacic i czekac aż dokończą" fakt ja nie lubię być nikomu nic dłużny dlatego dostali całość wynagrodzenia a trzeba było dać pół stawki i pewnie mieliby motywację na dokończenie "dzieła".

Wczoraj wywiozłem 22 duże taczki (dwukołowa 2 razy taka jak normalna) i nie miałem sił ruszyć nawet palcem u nogi. Ale dzisiaj, brak zakwasów, i innych bolączek, nie jest tak źle.

od przyszłego tygonia zaczynam renowację belek i może wstawię parę zdjęć z obecnego stanu.....

Edytowane przez lolek7825

:popcorn::popcorn::popcorn::popcorn:

nie jedzcie tyle tego popkornu bo to świństwo strasznie kaloryczne.......

Witam Pana Panie Lolku :D

to ja tak samo jak Reni :popcorn::popcorn::popcorn::popcorn::popcorn:

Witam Panią.... matko musze aparat przywieźć do domu bo u rodziców został..... a komórka "nie ogarnia" wszytskiego

To ja się witam w wątku i podglądać będę i ciekawa tych belek jestem

Witaj,

No ja tez jestem ciekaw, nadal podczytuję na fm jak je najlepiej wyczyścić i zakonserwować ale wygląda na to ze bez szorowania wodą z mydłem się nie obejdzie na początek......

• 1 month później...
  • 3 months później...

Witajcie,

Dawno to się nic nie działo...... chyba w końcu ruszy się trochę....

A ku ucieszcze oczu jak u Reni pisałem, odświeżony pokój dzienny z klamotami w tle,

Fajna szarości dla Ciebie.

http://images61.fotosik.pl/875/96a9e63910e76fdamed.jpg

Niestety ściana z sufitem nie może się spotkać i będę musiał jescze to poprawić (zrobię odcięcie tak z ok. 2 cm pod sufitem......).