wg39070 27.03.2019 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Zapomniałem dopisać, że wszędzie mam ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 27.03.2019 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 wg39070 Przechodzące przez dylatacje. Czyli normalnie układałeś płytki na dylatacji tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.04.2019 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 wg39070 Przechodzące przez dylatacje. Czyli normalnie układałeś płytki na dylatacji tak ? Dokładnie tak. Płytki są długie i nie było możliwości ułożenia ich zgodnie z dylatacją zachowując przy tym przesunięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 04.04.2019 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 To może nie robić dylatacji?Poważnie pytam - jak sensowniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 08.04.2019 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 @wg39070 w takim razie dziękuję, tak samo zrobię. U mnie nie ma ogrzewania podłogowego więc jeszcze większe szanse na powodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 09.04.2019 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 To może nie robić dylatacji? Poważnie pytam - jak sensowniej? Dylatacje zrób, zresztą dobry posadzkarz i tak je zrobi. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlgaOlga 08.08.2019 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2019 Wiele piszecie o dylatacji i układaniu płytek w przypadku podlogowki. U mnie podlogowki nie ma. Jest to mieszkanie w bloku, który już dwa lata jest użytkowany. Dylatacja w wylewce biegnie skosem i kolidowalaby z ewentualnymi płytkami. Wykonawca mówi, że mogą pękać po ułożeniu na niej. A Wy jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 10.08.2019 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 Wiele piszecie o dylatacji i układaniu płytek w przypadku podlogowki. U mnie podlogowki nie ma. Jest to mieszkanie w bloku, który już dwa lata jest użytkowany. Dylatacja w wylewce biegnie skosem i kolidowalaby z ewentualnymi płytkami. Wykonawca mówi, że mogą pękać po ułożeniu na niej. A Wy jak myślicie? Jeżeli zakryjesz płytkami dylatacje , to może dojść do ich pęknięcia . Ale jak zrobisz to poprzez warstwę poślizgową , to płytki będą leżały długo i szczęśliwie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
werka878 10.08.2019 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 Uzylem sikabond t8 na dylatacje plytka 80x80 ogrzewanie podlogowe narazie ok ale podlogowka z rozstawem co 10 wiec niska T.ZSikabond t8 wychodzi drogo ale uzywa sie tez w zamieniku foli w plynie np mapeiPozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Integer 16.11.2019 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Wykonawca daje gwarancje dla tego on musi zdecydować, klient nie ma prawa się znać na tym. Możemy doczytać podpowiedzieć wykonawcy ale i tak on musi podjąć decyzje w końcu robi to codziennie musi się na tym znać. Jak szukałem wykonawcy jeden chciał mi dać listwę między salonem a jadalnią, naciąć płytki i włożyć listwe. Może to praktyczne rozwiązanie ale u mnie nie wchodziło to w grę. Kwestia estetyki. Co do wykonania u mnie mam położone płytki od września i jest ok. Jak coś pęknie napisze. Lepiej żeby nie pękło Cześć Łukasz, 4 lata minęły... pękło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 09.01.2020 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2020 A może dać matę hydroizolacyjną np Mapei. Jest ponoć także przeciwspękaniowa. Mate hydroizolacją do podłoża, klej wysokoelastyczny i oczywiście fuga elastyczna silikonowa. Myślicie że to przejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 09.01.2020 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2020 Jedna z metod to mata kompensacyjna , klej spełniający normę CT2S1 lub wyższą i fuga elastyczna cementowa . Może to być Mapei . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts