Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klejenie płytek na dylatację w wylewce jastrychowej

JK2010

Recommended Posts

• 3 months później...

Wiele piszecie o dylatacji i układaniu płytek w przypadku podlogowki.

U mnie podlogowki nie ma. Jest to mieszkanie w bloku, który już dwa lata jest użytkowany.

Dylatacja w wylewce biegnie skosem i kolidowalaby z ewentualnymi płytkami. Wykonawca mówi, że mogą pękać po ułożeniu na niej.

A Wy jak myślicie?

Wiele piszecie o dylatacji i układaniu płytek w przypadku podlogowki.

U mnie podlogowki nie ma. Jest to mieszkanie w bloku, który już dwa lata jest użytkowany.

Dylatacja w wylewce biegnie skosem i kolidowalaby z ewentualnymi płytkami. Wykonawca mówi, że mogą pękać po ułożeniu na niej.

A Wy jak myślicie?

Jeżeli zakryjesz płytkami dylatacje , to może dojść do ich pęknięcia . Ale jak zrobisz to poprzez warstwę poślizgową , to płytki będą leżały długo i szczęśliwie .

• 3 months później...
Wykonawca daje gwarancje dla tego on musi zdecydować, klient nie ma prawa się znać na tym. Możemy doczytać podpowiedzieć wykonawcy ale i tak on musi podjąć decyzje w końcu robi to codziennie musi się na tym znać.

Jak szukałem wykonawcy jeden chciał mi dać listwę między salonem a jadalnią, naciąć płytki i włożyć listwe. Może to praktyczne rozwiązanie ale u mnie nie wchodziło to w grę. Kwestia estetyki.

Co do wykonania u mnie mam położone płytki od września i jest ok. Jak coś pęknie napisze. Lepiej żeby nie pękło :)

Cześć Łukasz, 4 lata minęły... pękło? :D

• 1 month później...