Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

belgijska pralinka buduje plaski i betonowy(jak najwiecej sie da

Recommended Posts

witam,mam nadzieje ze bedzie juz dobrze,tyle razy podchodzilam do napisania dziennika ale sprawy teoretyczne wymykaly mi sie .Najpierw troszke o sobie i swojej rodzince napisze.Mam 3 dzieci i wspanialego meza,mieszkam od kilkunastu lat w Brukseli,mam juz swoj domek ale jak go kupowalismy nasza rodzina liczyla tylko 3 osoby ,a wiec teraz stanowczo jest za maly ,wiem wiem ze gdyby nie mozliwosc finansowa pewnie bysmy mieszkali w nim i byloby super ale wiadomo w miare jedzenia apetyt rosnie wiec do dziela:

dzialka 800 m2(ja na Belgie duzzza)domek mieszkalnego 300 m2 bez garazu

wrzuce fotkiIMG_0487.JPGIMG_0517.JPGIMG_0492.JPGIMG_0543.JPGIMG_0576.JPG

• Odpowiedzi 782
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam slawa05 i tequila w moich progach;)

jutro juz zalewanie scian betonem i pomalu pierwszy strop sie wyloni,najgorsze jak to moj maz mowi to "wylezc z ziemi "a u nas tej ziemi to bylo.Jutro wstawie fotki bo dzis to nawet czasu nie mam zeby tam zajrzec.W sumie juz miesiac minal od zaczecia wykopow ,przydaloby sie podsumowac i stan i koszty:)Powiem Wam ze wstepnie mamy zamiar na Wielkanoc juz tam zamieszkac i z moim mezem i jego ekipa uwazam to za bardzo realne.:yes:

2013-09-10 09.32.22.jpg2013-09-10 09.32.04.jpg2013-09-10 09.17.52.jpg2013-09-10 09.18.05.jpg2013-09-10 09.17.43.jpg

poszlo :)dzis rano pomimo deszczyku i zimnicy ,przyjechaly betony i zaczeli wlewac w sciany.Jak narazie stoi wszystko ,mieli lekkie osuniecia po rogach ale to nic takiego(34 m3)

na dzien dzisiejszy poszlo 119 m3 betonu

Edytowane przez belgijska pralinka

witam sie w ten deszczowy dzien :D

wiem ze rzuty kiepsko wyszly ale za chiny nie moge ich poprawic ,z meila od architekta tez mam problem zeby je sciagnac pojedynczo wogole to do komputera to jestem noga,moja informatyka w szkole za wiele mi nie rozswietlila komputera :bash:

dzis przymusowa przerwa przez pogode ,mam nadzieje ze jutro juz bedzie slonce chociaz u nas w Belgi potrafi zaciagnac deszcz i lac miesiac bez przerwy tak jak i w UK.Widzialam ostatnio wloska terakote na podloge w salonie i kuchni ale nigdzie nie bylo jej nazwy,wiem tylko ze kosztowala 345 zl za m2 i jej wymiary to 60/60 czarna ,podobno bardzo dobra do kuchni bo nic nie widac jak nawet cos upadnie.NO nic uciekam popatzrec na terakote ,moze cos mi wpadnie w oko

pierwszy rzut to piwnica :z prawej strony to carport (garaz bez drzwi),zaraz za nim bedzie sala fitnes

wejscie na srodku ,korytarz prosto prowadzacy do schodow i do drzwi malej lazienki przy sali fitnes(moze malej sauny)

po lewej stronie biuro okolo 30 m2,za nim kotlownia kibelek i pralnia

drugi rzut to pietro dzieci 2 sypialnie po prawo a po lewno lazienka i pokoj corki(kazdy pokoj ma wyjscie na taras)

3 rzut to parter schody zaprowadza nas na srodek gdzie na prawo do salonu na lewo do kuchni do tylu zaczyna sie moje krolestwo czyli sypialnia z prawie otwarta lazienka dalej kibelek i gardzeroba,to wszystko dziela tylko jedne drzwi na korytarz (oczywiscie do kibelka tez beda)a w samym lewym rogu bedzie pokoik dla gosci (ktorych czesto miewam w domu )gdzies tam na tylach kuchni jest spizarka i toaleta przysalonowa,jedynie czego mi brakuje to lazienki dla gosci no ale juz 4 lazienki w domu robic nie bedziemy bo i miejsca brak

mam nadzieje ze pomoglam a nie tylko namotalam