Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

belgijska pralinka buduje plaski i betonowy(jak najwiecej sie da

Recommended Posts

• Odpowiedzi 782
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pestko superanckie pomysly na maly pokoik ,pokaze mlodemu ,tak sobie pomyslalam ze ta farba szara nad biurkiem moze byc magnezowa lub do pisania

Niekoniecznie na mały. Pokój może być całkiem spory. Ja w tym widzę zmniejszony problem ze sprzątaniem łóżka – raz. Dwa, takie zamaskowane półkami drzwi dadzą mu wrażenie, że miejsce jest tylko jego. Ja jako nastolatka bardzo tego potrzebowałam. Moja córka też.

witam z poniedzialkem:)od srody mial szalec tynakrz,ale cos mu sie zmienilo i pierwsza obsuwa na budowie,dzis juz skonczyli robic fasade tzn tynk i moge smialo stwierdzic ze tak juz zostanie ,fotki nie dam bo jeszcze folia na oknach psuje efekt :)polatalam troszke po sklepach i cyknelam fotke dla szafki lazienkowej dla dzieci ,z tym ze bedzie 1 duzy zlew i nie kanciasty w srodku,ale kolor ten .Co myslicie czy z szarymi plytkami bedzie ok?20140217_134753.jpg

pozatym obcykalam wlaczniki ,co myslicie ktore najfajniejsze20140217_140628.jpg20140217_140601.jpg20140217_140616.jpg od najtanszych do najdrozszych /roznica 3 krotna

a na koniec sklepowa lazienka z mozaiki 20140217_140944.jpg

zobacz nawet na tym zdjęciu szafka jest jakby na szarej ścianie :) - przynajmniej na moim kompie... będzie bardzo pasować :)

te włączniki to wszystkie takie same :D tylko różnią się kolorem i zapewne materiałem ramki...

chcesz mieć wszędzie w całym domu takie same???

czy dzielisz, że np u dzieciaków inne?

zależy czy chcesz by były widoczne czy znikały na ścianie... ja osobiście bym brała "Alu black" bo cholernie mi się podobają czarne ramki i białe przyciski :) ale mój Ł nie podziela mojej miłości do takiego połączenia :(

za radą chloe nie brałabym błyszczących, bo każdy paluszek będzie znać - no chyba że sprawdzisz i nie będzie tak?

Co do kontaktów to u nas są 2 zasady..... takie sam model w całym domu, ale w sumie są 3 kolory - beżowy na tapecie w sypialni, oraz prawie czarny na szkle w kuchni [żeby znikały] a reszta jest po prostu biała.

Radzę przed wybraniem modelu przeliczyć i le jakich gniazdek jest porzebne i potem przemnożyć przez cenę.... to zawęża perspektywy :)

radzę spojrzeć na EFAPEL, seria Base. mam u siebei i sobie chwalę. Przejmowaliśmy się o te belgijskie oznacenia bezpieceństwa :D, otóż portugalskie gniazdka zakupione w PL mają Belgijskie oznaczenie bezpieczeństwa :)

Ja kupowałam przez internet, prosiłam o wycenę i dostałam sensowną zniżkę :) w tym samym sklepie zrobiłam też jeszcze parę innych zakupów :)

http://www.ligeroo.pl/files/image/log90.jpg

Karolina... ja podzielam zdanie Twojego Ł. w sprawie ramek ;)

Jak juz mam porownac te co pralinka pokazala to mi sie one nie podobaja..ale u nicol sa piekne.. i te ramki takie waskie :rolleyes:miodzio. (mam na mysli czarna ramka i bialy wlacznik do porownania...chciaz nawet jak bym miala kupowac to tez te nicol bym wybrala ) :)

Pralinka zlew piekny nawet kanciasty gdybys wybrala... do szarych plytek na pewno bedzie pasowac :)

U mnie sciana ze zlewem jest jasna nie szara :lol2:

Co do kontaktów to u nas są 2 zasady..... takie sam model w całym domu, ale w sumie są 3 kolory - beżowy na tapecie w sypialni, oraz prawie czarny na szkle w kuchni [żeby znikały] a reszta jest po prostu biała.

Radzę przed wybraniem modelu przeliczyć i le jakich gniazdek jest porzebne i potem przemnożyć przez cenę.... to zawęża perspektywy :)

nic dodać, nic ująć.

no może dodać, że gniazdka wybrałaś bardzo ładne :)

dokładnie takie samo kryterium zastosowałam u siebie. pozostałam przy Berkerach zaproponowanych przez dewelopera i chwała Bogu, że mnie żaden diabeł nie podkusił, aby je wymieniać. kiedyś zabrakło jakiegoś pstryczka (zdaje się, że planowaliśmy inną lampę) i uzupełnienie brakującego białego włącznika okazało się przesympatycznie zaskakujące i kosztowało jakieś 40 zł. natomiast jak w kuchni podmieniałam kontakty - 3x podwójne wtyczki trzeba było wymienić na czarne - i za tą przyjemność wyliczyło mi prawie 4 stówki... a to przecież najprostszy model, naj naj naj-zwyklejszy, tyle że czarny. byłam w lekkim szoku

dzieki dziewczyny;);)

zagladam do Was ,ale sie nie udzielam bo jakos nie mam nic do powiedzenia,az dziwne ja taka gadatliwa:o

kori salon czeka na koncowy kominek od pestki ,ale Ona mocno zajeta ,tylu osobom pomaga ,sama nie wiem jak ona to ogarnia:no:

nicolpiekne te Twoje gniazdka,z tym ze ja mam problem z zamawianiem przez internet bo niema kto mi odebrac i podac do Belgii,ale pomysle :confused:

karolina pomyslalam zeby w salonie dac czarne antracyt w kolorze okien ,a reszta chyba biale -standardowe

ogolnie to konczy nam sie kasa i musze myslec o bardziej przyziemnych rzeczach,dom sie jeszcze nie sprzedal ,wiec presji nie ma na szybkie wykanczanie,wiem ze wiele rzeczy bedziemy robic jak zamieszkamy ,postawilismy na rzeczy ktorych juz wymieniac sie nie bedzie,a reszte zrobimy pomalu,a konkretnie tez /mam nadzieje:P/

dzieki dziewczyny;);)

nicolpiekne te Twoje gniazdka,z tym ze ja mam problem z zamawianiem przez internet bo niema kto mi odebrac i podac do Belgii,ale pomysle :confused:

/

:lol2::lol2::lol2:wiem, wiem gniazdeczka niczego sobie wybrałam, przy tym rozsądne cenowo, na tyle że mój luby nie zrobił ...." ileeeeeee". Wiem, że w BE też można je gdzieś kupić bo tutaj je po raz pierwszy widzialam.

My zamawialiśmy do rodziców i potem zabieraliśmy przesyłkę od nich. Ja wpłacałam całość, może warto napiasć do sklepu i zapytać ile ewent kosztowałaby wysyłka za granicę [podaj zamówienie i zapytaj o rabacik :) ]

duśku - dzięki za pochwały :lol2:. U nas na szczęscie potrójne to był wydatek do ok 100pln czy jakoś może ciut więcej :) bardzo podobały mi się czarne szklane... ale ceny i ja nie przeżyłam....

Mmelisa - dzięki za pochwały :) ramki są w porządku i fajny plastik :)

Edytowane przez nicol21