Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

belgijska pralinka buduje plaski i betonowy(jak najwiecej sie da

Recommended Posts

Narożnikowe kanapy są bardzo zobowiązujące jeśli chodzi o aranżację wnętrza. Stawia się taką w salonie czy gdzieś tam i szlus. Kloc stoi przypisany po wiek wieków do miejsca.

Też o takiej marzyłam i w końcu rozsądek zwyciężył.

Jest taki model kanapy z czymś co można nazwać dostawką. Ja tę dostawkę nazywam szezlongiem. Pokazuję kanapy Neo i Scala firmy Rolf Benz, bo akurat mam ja pod ręką. Jest kilka firm, które mają podobne zestawy i niższe ceny ;)

Rolf Benz_NEO_012_large.jpgRolf Benz_NEO_025_large.jpgRolf Benz_SCALA-01.jpgRolf Benz_SCALA-02.jpgRolfBenz_505_SCALA_006.jpg

• Odpowiedzi 782
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ta zielona najbardziej mi sie podoba:yes:wiecie moj M zajrzal mi przez ramie i mowi "kanapy kiedy to bedzie ,ty plytki do lazienki wybieraj"

dziewczyny mam problem z okapem do kuchni bo architekt powiedzial ze przy wentylacji mechanicznej okap w zasadzie nie jest potrzebny ,sama juz nie wiem ,bo wywalic 15 tys na okap /chcalam ten wbudowany w sufit/to szkoda kasy ,ktora zaczyna sie konczyc ,wolalabym ja na kanapy przeznaczyc:lol2:

pestko ,moj dom to tam gdzie moj M i moje dzieci ,znajoma kiedys jak miala male dzieci ,mieszkajac w Belgi budowala dom w Polsce ze wroci jak dzieci sie usamodzielnia i co ... dom zmarnial a ona juz tu zostala ,ostatnio pytam jej skoro dzieci powychodzily za maz to Ty teraz wracasz do Polski ,a ona mi na to -do kogo?rodzice umarli ,rodzenstwo sie oddalilo ,Tu mam najblizszych i wnuczke,dlatego ja sie nie buduje w Pl tylko tu,a jak sie kiedys polepszy to moze wroce ,sprzedam to czego sie dorobilam i postawie wtedy tam

ta zielona najbardziej mi sie podoba:yes:wiecie moj M zajrzal mi przez ramie i mowi "kanapy kiedy to bedzie ,ty plytki do lazienki wybieraj"

dziewczyny mam problem z okapem do kuchni bo architekt powiedzial ze przy wentylacji mechanicznej okap w zasadzie nie jest potrzebny ,sama juz nie wiem ,bo wywalic 15 tys na okap /chcalam ten wbudowany w sufit/to szkoda kasy ,ktora zaczyna sie konczyc ,wolalabym ja na kanapy przeznaczyc:lol2:

pestko ,moj dom to tam gdzie moj M i moje dzieci ,znajoma kiedys jak miala male dzieci ,mieszkajac w Belgi budowala dom w Polsce ze wroci jak dzieci sie usamodzielnia i co ... dom zmarnial a ona juz tu zostala ,ostatnio pytam jej skoro dzieci powychodzily za maz to Ty teraz wracasz do Polski ,a ona mi na to -do kogo?rodzice umarli ,rodzenstwo sie oddalilo ,Tu mam najblizszych i wnuczke,dlatego ja sie nie buduje w Pl tylko tu,a jak sie kiedys polepszy to moze wroce ,sprzedam to czego sie dorobilam i postawie wtedy tam

Właściwe podejście:)

Dałaś mi do myślenia z tym okapem - naprawdę nie jest potrzebny przy wentylacji mechanicznej? Nienawidzę okapów i wiele bym dała, żeby nie musieć go kupować.

witaj nicol:yes:musze Ci pv napisac,bo strasznie fajna z Ciebie osobka,dom jeszcze sie nie sprzedal ,a chcialabym byc juz po bo te wizyty mnie wykoncza,na budowie w poniedzialek okna beda,a narazie robia wentylacje i elektryke,mam nadzieje ze do konca zrobia jeszcze wode i spokojnie mozemy na BN do polski wyruszac

nie jest potrzeby gdy płyta jest indukcyjna - wystarczy zwykły pochłaniacz.... dlatego u mnie taki klops, bo ja chcę gazowe i okap(wyciąg) musi być

Karolino, ale przecież okap to przede wszystkim sprawa wyciągnięcia oparów gotowania a nie wyłącznie oparów palącego się gazu. Sam pochłaniacz moim zdaniem nie wystarczy. Oczywiście okap raczej nie może być wpięty w system WM :)

Karolino, ale przecież okap to przede wszystkim sprawa wyciągnięcia oparów gotowania a nie wyłącznie oparów palącego się gazu. Sam pochłaniacz moim zdaniem nie wystarczy. Oczywiście okap raczej nie może być wpięty w system WM :)

no ja specem nie jestem :p

nawet jak się ogląda zdjęcia z realizacji kuchni na forum czy gdzie indziej... to jak mają ludzie takie fajne okapy co wyglądają jak lampa - to są to pochłaniacze przecież... i zauważmy że wtedy mają tylko płyty indukcyjne...

pewnie że lepszy jest wyciąg wpięty w komin - ma większy ciąg - ale najczęściej ludzie montują pochłaniacze i też dają radę jakoś

architekt powiedzial ze wystarczy sam pochlaniacz zapachow

dzis dotarly okna a jutro zacznie sie wstawianie

jak pamietacie mam dom na gorce i przy wykopach wywiezli za duzo ziemi i nie bylo czym zasypac wokolo i dzis bedac na budowie ,widze jak ogromne traktory jezedza z ziemia ,wiec po ktoryms razie zatrzymalam chlopa na drodze i pytam sie czy mi by nie podarowal ze 2 przyczepy minimum i wiecie co przywiozl nawet 3 za dramo ,no oczywiscie dalam mu napiwek i mam juz bardziej plasko ,moge powiedziec ze dzien stanowczo udany