Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

belgijska pralinka buduje plaski i betonowy(jak najwiecej sie da

Recommended Posts

• Odpowiedzi 782
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witaj slonkohttp://emotikona.pl/emotikony/pic/53kwiatek.gif ciesze sie ze Ci sie podoba

z kominkiem przewalczylam kilka dni zwloki ,:lol2:porostu jutro przyjezdza izolacja podlogi /pianka/i dobrze by bylo zeby kominek stal juz podmurowany ale postawili go na czyms wyzszym i odgrodzili maly kwadracik

Dobrze, to jeszcze pogadamy.

Wyrzuciło mnie w nocy z fm i za nic nie mogłam żadnego postu napisać.

Pralinko mam sporo inspiracji, ale najpierw moje obrazki z cegłą w roli głównej.

Może być problem z proporcjami, bo w końcu – jako że czasowo się zgapiłam – zarzuciłam wymierzanie względem wielkości okna. Ale mam nadzieję, że to nie za bardzo przeszkodzi.

Na podłodze jest CÓŚ, a sufity też raczej pełna dowolność. To samo w kwestii mebli

_Belgijska_Pralinka-SALON-01.jpg _Belgijska_Pralinka-SALON-05.jpg _Belgijska_Pralinka-SALON-06a.jpg _Belgijska_Pralinka-SALON-06b.jpg _Belgijska_Pralinka-SALON-06c.jpg

_Belgijska_Pralinka-SALON-03.jpg

Mam jeszcze 3 pomysły, ale nie skończone.

Teraz fotki inspiracyjki. Wybierałam takie, które można zaadaptować do Twojego salonu i wykorzystać jako obudowę do wkładu INVICTA.

Każdą mogę przymierzyć w Twoim salonie w obudowie z cegły.

MCZ.jpg 286_kominek_1500_0.jpg kh030.jpg Spartherm.jpg

toot_fda9b5b60b.jpg westboro-03.jpg

Ten jest ciekawy, bo po lewej od paleniska, za roletą ukrywa się wątpliwj urody mebel salonowy jakim jest tv Lake-House-Part-214.jpg

Podobnie schowany tv pokazuję te dwie fotki Ylofa-Palme-02.jpg Ylofa-Palme-03.jpg

Jeśli mi się uda to wkleję później jeszcze te, które mam w głowie.

Inspiracje fajne, ale większość chyba nie na drewno.

Np. ten to fajny pomysł ale gdzie coś takiego dostać u nas w kraju?

http://st.houzz.com/simgs/76d1c5ae00ad27cc_8-5200/modern-fireplaces.jpg

To jest biokominek, czyli na paliwo płynne. Nie wymaga komina, a samo palenisko można kupić w dużej rozpiętości cen od poniżej 200 zl do ... Obudowę można wykonać dowolną, albo kupić gotową.

Pomyślałam, że może też być gazowy. To już troszkę drożej i instalacja potrzebna.

dziekuje pesteczko jestes wielka utwierdzilas mnie w przekonaniu ze cegla ta nadaje sie do obudowy kominka,najbardziej podoba mi sie nr 9 cala sciana z cegly ,mojemu M 8 ,inspiracje piekne

jedyny maly problem to komin musi isc w lewym rogu i tak pomyslalam ze od dolu do polowy kominka drewno a wyzej kominek musi byc szerszy,jezeli moge Cie prosic o jeszcze jedna probehttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0vishenka_33.gif

ale lizus ze mnie:yes:

To na podłogę? Daj nazwę, bo takie maluchy pokazałaś, że nie dam rady przymierzyć.

A czemu niby ciemna podłoga i ciemny kominek mają być nie teges? są sposoby na rozświetlenie.

Powiem Ci, że Twoja cegła to jest trudny orzech jeśli idzie o kominek :(