Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

belgijska pralinka buduje plaski i betonowy(jak najwiecej sie da

Recommended Posts

Biała jest ponad czasowa, ale ty masz dom, w którym warto poszaleć. Czemu nie powtórzysz kolorów z tej inspiracji.

A sufit w salonie i może w kuchni też.... poczekaj co Ci pokażę :rotfl:

Ja tu chodzę po wątkach i mieszam, a mieszam, bo jak patrzę na różne domy, które mają masę takiego samego, to zaczynam się nudzić :p

• Odpowiedzi 782
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pestko w tym sek ,ze kuchnia juz gotowa stoi i czeka na swoja kolej a druga sprawa nie pamietasz ,ale co Ci sie dziwic tyle watkow obleciec moj M nie cierpi drzewa i chyba by nie zniosl takiej kuchni,a musze sie z jego zdaniem liczyc,a przynajmniej isc na kompromis ,bo ja to zwykla kura domowa a on glowny i jedyny inwestor chociaz nigdy mi tego nie dal odczuc,chyba nam pasuje taka rola ,przynajmniej do czasu jak dzieci podrosna:lol2:jezeli masz pomysl na kolory to dawaj to akurat moge zmieniac dowoli

Szary na ścianie i na suficie. Podłoga w tych cudnych Travertino Bazalto. Czarne - jako dopowiedzenie do Trawertino - fronty w wysokiej zabudowie. Travertino Bazalto weszłabym też na tę ściankę po środku kuchni. Całą wyspę w kontrastowym kolorze. Co chcesz nawet czerwoną.

I tak jest fajnie. U nas różnie – raz ja zarabiam, raz J. Było kilka lat, że tylko on pracował i zawsze jest okey. Wspólnie myślimy i razem wydajemy pieniążki. Choć nie obywa się bez ostrej walki, gdy ja sobie coś wymyślę, a do niego nie przemawia. Szybko schodzę do podziemia i metodami partyzanckimi uzyskuję przynajmniej część po mojemu. Polecam - podchody :wiggle:

Tylko nie lubię z nim chodzić po zakupy, bo wykręca się okropnie od kupowania dla niego, za to bez przerwy mnie namawia „kup sobie”, a potrzebuję rady. Jemu się każdy ciuch podoba na który zerknę. Straszne :sick:

karolina to wlasnie jest ocieplenie 9 cm pianki takze dojdzie tylko posadzka i plytki i bedzie dobrze ...

no popatrz.. dopiero jak powiedziałaś to się przyjrzałam i faktycznie kolorek pianki :)

a w pierwszej chwili myślałam że to beton... ale kurczę ciągle mi się wydaje że się tam już wylewka nie zmieści - jaka będzie gruba??

a patrz tu jaki kolorek ocieplenia wylewka.JPG to u nas :lol2::lol2:

Edytowane przez lukasz69karolina

Pralinko, chcę poddać Ci pod rozwagę kilka rzeczy jeśli chodzi o wykończenie w Twojego domu:

1. czy kominek powinien być bardzo blisko narożnika salonu, czy lepiej go odsunąć;

2. cegła - gdzie ją położyć i czy w ogóle położyć;

3. co zrobić ze ścianą kominkową, malować, na jaki kolor, a może obłożyć ją cegłą;

4. jak ukryć rurę dymową;
  5. kolor sufitu.

Dlatego zrobiłam masę wersji wizualizacji w oparciu o tę samą bryłę kominka. Chciałam dać Ci możliwość porównania jak wydawałoby się drobiazgi zmieniają wnętrze.

Na początek seria z kominkiem przysuniętym do narożnika

Kominek jest w okładzinie betonowej, albo ceglanej

__Belgijska_Pralinka-SALON-07-1h.jpg __Belgijska_Pralinka-SALON-07-1i+j.jpg __Belgijska_Pralinka-SALON-07-1a+b.jpg __Belgijska_Pralinka-SALON-07-1d+e.jpg __Belgijska_Pralinka-SALON-07-1f+g.jpg

Obniżyłam sufit przy ścianach po to, aby ukryć w narożniku wchodzącą w sufit rurę dymową. Nad oknem powstało w ten sposób miejsce na wnękę gdzie można schować karnisz, albo mechanizm rolet.

pestko ty nie spisz wogole:yes:?

dzieki Twoim wizualizacjom moglam zobaczyc jak duza roznice moze zrobic maly detal.Pytalas mnie o kilka szczegolow i tak :

-kominek musi byc jak najblizej rogu ,poniewaz komin przechodzi przez pokoj corki na gorze i tam niema opcji zeby szedl inaczej

-cegla -sciana z niej nie bedzie napewno ,chyba ze sam kominek /nie mamy jej zaduzo a potrzebujemy zostawic troche w razie czego/

-sciana kominkowa podoba mi sie szara ale tez podoba mi sie czarny sufit a to juz za duzo z czarna podloga takze mysle ze szara sciana zostaje bo czarny sufit raczej nie przejdzie u mojego M

-rura dymna ,najbardziej podoba sie mojej rodzine kominek zabudowany do samego sufitu razem z rura dymna ta oto wizualizacja _Belgijska_Pralinka-SALON-04a.jpg

z tym ze musialby byc szerszy,az do samego roga

Jezeli masz jeszcze troche cierpliwosci i checi to poprosze o jedna wersje :szeroki kominek +- 170 cm szeroki i do samej gory z miejscem na drzewo ,moze byc z boku albo pod kominkiem,oblozony caly cegielka albo caly plytkami basalto z szara sciana i bialym sufitem

ciekawa jestem co dziewczyny na to?