kori 29.01.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 szara sciana, biały sufit, kominek w kamieniu ale chyba jak najbardziej rogu, ew coś nowocześniejszego z tą rurą którą zaproponowała pestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 29.01.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Mnie się podoba ten z ciemnymi płytkami. Odkryta rura też dodaje smaczku, choć sama sobie raczej tak nie zrobię. Na początku podobała mi się wersja "multi cegiełka" ale teraz jestem za ciemną obudową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.01.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Pralinko, jeśli zrobisz pod sufitem między kominkiem a ścianą obniżenie zabudowane, jak na tych moich obrazkach, to nie musisz przysuwać kominka do samego rogu. Tę rurę można tam schować. Staram się odciągnąć od tego zamiaru, bo wyjdzie ciężko. Kominek ceglany wygląda jak sama zauważyłaś dobrze, tylko gdy jest słupem do sufitu. Taki „kurdupel”, jak na tych wizualkach, do pół ściany odpada jeśli ma być ceglany. Oczywiście narysuję, bo taki miałam zamiar wersję z wysokim kominem. Do rysunków dołączę też taki z ciemnym sufitem. Nie byłabym sobą, gdybym tego nie zrobiła. Tym bardziej, że to rozwiązanie bardzo do Twojego domu pasuje. Pokaż Twojemu te obrazki, może przekona się do ciemnego sufitu. Ja bym się ciemnego sufitu nie bała. Powtórki kolorystyki podłogi na suficie zawsze wyglądają świetnie i są nowoczesne. Na razie kilka fotek z ciemnym sufitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.01.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Dziewczyny, patrzcie na to całość kompozycji. Dlatego narobiłam tego tyle wersji. Szczegóły są bardzo ważne. Nie można wybrać np. kominka w ciemnej obudowie, jeśli nie ustali się od razu jakie ściany, podłoga i sufit, a bawet meble. Duperele mogą potem spowodować, że coś co wydawało się ładne wyjdzie tak sobie. Pralinko, komin do sufitu nie koniecznie musi być klocem, chociaż obudowany cegłą jest dosyć ciężki. Dlatego m.in. optuję za tym, żeby nie przysuwać go do samego narożnika. Niech tam zostanie 70 cm odstępu i już będzie lepiej. Pogadajcie sobie teraz beze mnie. Ja wrócę na fm jutro wieczorem Każdy z tych kominków mogę sobie wyobrazić u Ciebie. Obudowany cegłą w całości lub w części. ALE... wyobraźnia płata figle. Póki nie przymierzę – nie wiem na pewno. Mam jeszcze dwa pomysły, których na razie nie zdradzę Edytowane 29 Stycznia 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.01.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Mnie się podoba ten z ciemnymi płytkami. Odkryta rura też dodaje smaczku, choć sama sobie raczej tak nie zrobię. Na początku podobała mi się wersja "multi cegiełka" ale teraz jestem za ciemną obudową Chloe, a zauważyłaś, że te ciemne płytki, to te same co na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 29.01.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]238400[/ATTACH] ... Kominek w okładzinie z Travertino Basalto + czarna rura dymowa ta wersja to dla mnie mistrzostwo!! jest nietuzinkowa, lekka, wyjątkowa... ja bym tak brała wg mnie te opcje z rurą są ciekawsze :) ja u siebie nawet kozę rozważałam... ale Ł już mi wybił z głowy edit ...ALE... wyobraźnia płata figle. Póki nie przymierzę – nie wiem na pewno... OTÓŻ TO! właśnie ja też widzę co bym chciała, ale to zlepek różnych rzeczy i czy w całości będzie to grało? tego już się tak nie wie bez wizki jakiejś Edytowane 29 Stycznia 2014 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 29.01.2014 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Chloe, a zauważyłaś, że te ciemne płytki, to te same co na podłodze Tak jest:D I super wyglądają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.01.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Karolina a może u Was w tym stylu psowałby kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 29.01.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Dziewczyny, patrzcie na to całość kompozycji. Dlatego narobiłam tego tyle wersji. Szczegóły są bardzo ważne. Nie można wybrać np. kominka w ciemnej obudowie, jeśli nie ustali się od razu jakie ściany, podłoga i sufit, a bawet meble. Duperele mogą potem spowodować, że coś co wydawało się ładne wyjdzie tak sobie. Pralinko, komin do sufitu nie koniecznie musi być klocem, chociaż obudowany cegłą jest dosyć ciężki. Dlatego m.in. optuję za tym, żeby nie przysuwać go do samego narożnika. Niech tam zostanie 70 cm odstępu i już będzie lepiej. Pogadajcie sobie teraz beze mnie. Ja wrócę na fm jutro wieczorem [ATTACH=CONFIG]238449[/ATTACH] Każdy z tych kominków mogę sobie wyobrazić u Ciebie. Obudowany cegłą w całości lub w części. ALE... wyobraźnia płata figle. Póki nie przymierzę – nie wiem na pewno. Mam jeszcze dwa pomysły, których na razie nie zdradzę Ten to się nawet w moją koncepcję wpasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 29.01.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Karolina a może u Was w tym stylu psowałby kominek niestety nie ale piękny jest!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 29.01.2014 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 ten chyba najbardziej mi pasuje tylko w moich plytkach lub cegielce pestko wrocilas od mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.01.2014 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Mówiłam, jutro Zima nam dołożyła tradycyjnie. Co najmniej raz każdego roku musi. Mój odwiózł mnie na stację, po drodze na szczęście tygodniowe zakupy zrobiliśmy, książki w bibliotece wymieniliśmy. Ja szczęśliwie pojechałam, a moje osobiste kochanie utknęło na podjeździe pod górkę w naszym lesie. No, i biedak musiał przedygować bagażnik zakupów na własnych plecach jakieś 800 m do domciu. A mówiłam łańcuchy zabrać, bo ta górka jak lodowisko. Też tak macie, że nie słuchają przewidującej kobiety? ;( Kominek i obudowa z najwyższej półki, moje Panie Wkłady firmy MCZ to jeśli chodzi o wzornictwo co najmniej Mercedesy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 30.01.2014 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 biedny facet :yes:ale tak to jest jak sie nie slucha kobiety u mnie dzis klada podlogowke ,7-8 luty wylewki /chociaz u nas to bardziej na sucho/ ,15 luty zaczynaja tynki ,zaraz pozniej reszta k-g i 6 marca dopiero woda bedzie dzialac ,potem plytki lazienki ,plytki w salonie i na dole i na koniec za rada moich kolezanek z forum udalo mi sie przekonac mojego M do paneli na podlogowke ,oj nie bylo latwo on do drewa to zawsze na ,nie wybralam jeszcze plytek do lazienki dzieci i do naszej przysypialnianej.Myslalam zeby niestandardowo :pjedna szara;);) a moja w starym zlocie a moze odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.01.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ale w salonie zostawisz Travertino Basalto mam nadzieję Dlaczego panele ??????? Bierz deskę trójwarstwową. zobacz u Julianny - wkleiłam tam bardzo ciekawy sposób ułożenia desek. To są wprawdzie płytki gresowe drewnopodone, ale to samo można z prawdziwej dechy ułożyć. Ja utknęłam u mamy, ale udało mi wreszcie wyprowadzić na prostą przeniesienie telefonu stacjonarnego z Vectry do T-mobile. Kontakty z Vectrą i usiłowanie wydarcia im czegoś na czym trzymają łapę okazało się być horrorem. Wracam więc w domowe pielesze dopiero jutro po południu. Mama szczęśliwa, a ja zamęczeni. Nie umiem spać w mieście, a tłum na ulicach dobija mnie psychicznie. Pokaż te płytki, które wybrałaś do łazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 30.01.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 super te wizualizacje zrobione przez pestke! kurcze, szkoda ze cegla nie wchodzi w gre, bo cala sciana w cegle mi sie najbardziej podobala. ale z pozostalych opcji to podoba mi sie .... kurcze pare!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 30.01.2014 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 pestko travertino basalto juz zakupione lezy 100m2 takze zostaje napewno ,dlaczego panele bo to najtansza wersja ,ktorej nie bedzie zalu pozbyc sie za jakis czas ,ostatnio widzialam piekne plytki drewnopodobne ,rozne dlugosci nawet 150,120,90 cm do wymieszania,ale cena ich jak narazie nie do przejscia 120 euro ,a wiem ze z czasem bedzie to mozliwe i nie chce zeby zostal goly beton to wole go przykryc panelami Ja jako ze jestem dziewczyna z wioski ,ktora jakis czas pomieszkiwala w wielkich miastach a teraz od 8 lat mieszka na obrzezach to czesto brakuje mi bardzo gwaru miasta ,duzo ludzi wokolo z tym ze,nie mam gdzie sie zatrzymac w miescie.Oczywiscie wtedy biore M pod pache i wyruszamy do Brukseli jak to ja mowie odchamic sie troszke:yes:do lazienki nic jeszcze nie mam ,narazie mysle nad kolorem,ostatnio spodobala mi sie szafka do lazienki dzieci kolor teak i to ona moglaby byc mocnym akcentem a reszta to jeden sort plytek no moze na sciany inny rozmiar tylko nicol mi tez sie najbardziej podobala sciana z cegly ,ale wiekszosc w domu przeglosowala i tez z innych powodow odpada ,poniewaz mamy tylko palete cegly ,a potzreba jej jeszcze troche na poprawki ,to obawiam sie ze nie wystarczyloby na cala ,a zamawiac palete to nie chce ,bo i koszt tez spory alez sie rozpisalam pestko dobrze ze sie uporalas z telefonem ,bo w takich firmach to wszystko pieknie jak podpisujesz umowe ,ale juz jak rezygnujesz to tacy mili nie sa,zreszta tu u mnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 30.01.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 pralinko ale czy za te 3 lata jak odkujecie remontowe ty te panele będziesz zmieniać? uważam że deska jest znacznie lepszym rozwiązaniem - milsza i mniej stukająca niż plastikowy panel. zmiany podłóg... no ja tego nie widzę bez gruntownego remontu. doskonale rozumiem argumenty finansowe, ale dechy aż tak pioruńsko droższe nie są, więc pozostawiam do rozważenia. (a do kominka się odniosę jak nadrobię zaległości ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 30.01.2014 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 ja wszystko rozumiem ,ale jest jedno wielkie ale ...juz pisalam tyle razy ze moj M nie cierpi drzewa na podlodze,ile ja batali z nim przeszlam o te panele ,dlatego mysle ,ba wiem nawet ze 3 lata to one nawet nie poleza u nas.Daje im 1 rok i beda plytki.Do naszej budowy podeszlismy w miare rozsadnie tzn zainwestowalismy w dobre okna ocieplenie ,izolacje ,wentylacje,kolektory , w cos co raczej wymienic sie nie da tak szybko ,a tkie panele to pikus .W moim obecnym domu robilismy gruntowny remont zaraz po kupieniu a i tak co rok jak zmykalam na wakacje z dziecmi to moj M cos przerabial ,dorabial zmienial,az wszyscy znajomi sie dziwili po-co Wam to ,ale tak to wlasnie moj M jest ,bez roboty 2 tyg nie usiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.01.2014 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Pralinko, dobrze że powiedziałaś o ilości cegły. Zrobię ten kominek MCZ z cegłą wiedząc ile pi razy oko jest do wykorzystania. Ja jestem miejska w 3-m pokoleniu, więc też nie tak wiele. Ze strony ojca to nawet w 5-tym, ale z małego miasta. Zawsze utrzymywaliśmy kontakt z wiejskimi gałęziami rodzin. Część wakacji u jakichś stryjów. Mam piękne wspomnienia i pewnie dlatego zawsze chciałam mieć dom z ogrodem. I mam, a przy okazji przestrzeń wokół. Do miasta urządzamy wypady jak Wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 31.01.2014 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 zapomnialam napisac ,ze wczoraj panowie rozlozyli kilometr 200 rurki do ogrzewania tzn calosc.Teraz tylko piec i kolektory i mozna powiedziec ze ogrzewanie skonczone,bylam bardzo zaskoczona bo jakby nie bylo to 250m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts