Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

belgijska pralinka buduje plaski i betonowy(jak najwiecej sie da

Recommended Posts

• Odpowiedzi 782
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hm to moze cos pokrecilam z tym kilometrem .Moj M od razu powiedzial ze cala podlogowka ,tu gdzie mieszkam rzadko sie miesza grzejniki z podlogowym ,bo te pompy plus koszty i podobno juz nie tak taniej w utrzymaniu ,z tym ze bez obaw mozna drzewo w sypialniach czego ja nigdy miec nie bede:( Edytowane przez belgijska pralinka

To jest biokominek, czyli na paliwo płynne. Nie wymaga komina

Eeee to nie chce :)

Mam w salonie miejsce na kominek 140 cm szerokości między dwoma dużymi oknami. Nad salonem jest przestrzeń 582 cm. Szukam więc inspiracji czy kominek zabudowany od dołu do góry czy może właśnie taka odkryta rura dymowa.

modern-fireplaces.jpg

BTW: żeby nie zaśmiecać Pralince jej wątku zapraszam do mnie.

Edytowane przez tomekwa

dziewczyny od dwoch dni mecze lazienke dzieci i potzrebuje zwizualizowac ,nawet chetnie komus zaplace z tym ze u mnie sklepy z plytkami nie robia tego ,dostalam jakis czas temu namiary od kori ,napisalam meila ale cisza ,nie chodzi mi o dokladne wymiary itd tylko zebym mogla to zobaczyc bo ja z wyobraznia to kruchutko .Szafka bedzie kolor teak z kolumna ,co do kolorow to dzieci chca brazy ,mi bardziej szary sie podoba ale czy z kolorem szafki bylby dobrze?w ostatecznosci biala z ladnym dekorem ,plytki minimalnie nad wanna kiblem i prysznic caly a1713a4e37336a2d6dc853d4e1fbbd1e,21,19,0.jpg

kibelek z wanna zamieniony miejscami i szafka po prawej jest bardziej na srodku

no ja z konkretnych płytek też wizki nie zrobię, bo ten mój program to ma słabą bazę bardzo - pokazywałam Ci kiedyś już tą łazienkę na niebiesko...

szafka teak będzie lepiej wyglądała wg mnie z szarym... ewentualnie beże jak dzieciaki wolą takie kolory, bo przy brązach może zniknie? chyba że nie byłyby bezpośrednio obok siebie

.

ja już wklejałam u siebie jakie płytki wybrałam do dzieciaków, takie: images?q=tbn:ANd9GcTWHEWJEncCoiDmG7gYnAWQpkyGpDjOATkFMXtKbfinTpQgc3My

Edytowane przez lukasz69karolina

dziewczyny od dwoch dni mecze lazienke dzieci i potzrebuje zwizualizowac ,nawet chetnie komus zaplace z tym ze u mnie sklepy z plytkami nie robia tego ,dostalam jakis czas temu namiary od kori ,napisalam meila ale cisza ,nie chodzi mi o dokladne wymiary itd tylko zebym mogla to zobaczyc bo ja z wyobraznia to kruchutko .Szafka bedzie kolor teak z kolumna ,co do kolorow to dzieci chca brazy ,mi bardziej szary sie podoba ale czy z kolorem szafki bylby dobrze?w ostatecznosci biala z ladnym dekorem ,plytki minimalnie nad wanna kiblem i prysznic caly [ATTACH=CONFIG]240391[/ATTACH]

kibelek z wanna zamieniony miejscami i szafka po prawej jest bardziej na srodku

Forumowa Agnieszka G zrobi Ci świetną wizualizację :yes:

Pralinka, a czemu rura odprowadzająca spaliny ma być giętka?

Nie słyszałam i nie czytałam dotąd, żeby rury dymowe do kominków stosowano giętkie. Są systemy rur stalowych z kolankami i można poprowadzić je w dowolny sposób. Są też ceramiczne.

W kominie unosi się popiół z kominka i potem opada. Dlatego rury muszą być w środku gładkie, a jeśli zaginają się pod różnymi kątami, stosuje się szczelnie zamykane otwory umożliwiające czyszczenie.

Czy to jest możliwe w przypadku rury giętkiej? Jak ona ma być giętka ? Tak jak te wentylacyjne?

Te są ze stali nierdzewnej http://inoxplus.all.biz/pl/dukty-dymowe-nierdzewne-gg1076413 ale nie giętkie.

Aaaaaaaa, już wiem :) o to chodzi http://inoxplus.all.biz/pl/kanaly-dymowe-gietkie-gg1059515

Chyba musisz zadać pytanie, to podliczą.

Ale, zabijcie mnie, czemu to nazwali giętkie ??????????

Edytowane przez pestka56