Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

belgijska pralinka buduje plaski i betonowy(jak najwiecej sie da

Recommended Posts

Hej, Pralinko :) gdzie te obiecane foteczki :wiggle:

Z drzwiczkami kuchennymi masz rację. Uroda to nie wszystko. Trzeba brać pod uwagę wygodę i praktyczność także.

Ty już nie możesz nic zmienić w swoich frontach? Np. nałożyć dodatkowo uchwyty. Może dałoby się takie aluminiowe zamontować, jak te ikeowski, o których piszesz u Karoliny?

• Odpowiedzi 782
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pestko do takich cienkich drzwiczek ciezko polozyc nakladke

Czyli myślałaś o takim rozwiązaniu, żeby zrobić wypełnienie (bordowym zaznaczyłam) i dopiero położyć nakładkę z uchwytem (białe z niebieskim).

Pralinka-20140728_145522.jpgPralinka-20140728_145437.jpgPralinka-20140728_145437k1.jpgPralinka-20140728_145437k2.jpg

Baaaardzo nie!

Już gdzieś o tym pisałam na FM. Ciężko je złapać zw względu na to, że górna część jest bardzo blisko wystającego blatu, więc górna część jest trudna do uchwycenia. Jak ręce są mokre to się czasem ześlizguje. Jak to tylko zwykłe szafki to pół biedy, bo ich "udźwignięcie" jest lekkie. Przy szufladach jest trochę trudniej, ale przy zmywarce to już prawdziwa masakra. Czasem otwieram 2 boczne szafki, żeby po bokach przy użyciu widelców, noży czy innego sprzętu ciężkiego podważyć fonty... :bash: :bash: :bash:

Zdjęcia na podparcie słów:

http://i1291.photobucket.com/albums/b554/odlocik/temporary_zps73ea3cbc.jpg

http://i1291.photobucket.com/albums/b554/odlocik/temporary_zps9e6a282f.jpg

Jest jeszcze jeden mankament. Brzegi tych uchwytów są dość ostre - nie tak, żeby skórę przeciąć, ale jak się czasem ktoś zahaczy - to boli!

A ja zawsze powtarzałam, że uchwyty to tylko kwestia przyzwyczajenia :(

Pralinka-20140730_085311.jpg

Genialna jest ta barierka :yes: Ja bym z niej nie rezygnowała. Szyby można wstawić w ramy tej balustrady i będzie cudnie.

Ramy barierki pomaluj na kolor podłogi, albo na kolor kanap.

Ja bym się jeszcze posunęła do tego by ramy pomalować na grafit, a 1-3 z szyb wstawić w kolorze czerwonym. Jeden kolorek, żeby tak całkiem nie papugować Mondriana. Tylko takie nawiązanie do jego twórczości.

Pralinka-20140730_085311black.jpg

Pralinka-20140730_085311red.jpgmondrian-canvas-art.jpgPralinka-20140730_085311glass.jpg

Kłaniam się pięknie :)

Przyszłam od Karoliny, bom ciekawa kuchni :) - Piękna i duża :yes:, jednak barierka odebrała mi mowę - FANTASTYCZNA!!!!

Jak są zrobione łączenia? Twój M. jest stolarzem? :)

Oddaję głos na czarną i bez szyb :yes: