lukasz69karolina 16.10.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 przeglądam różne mozaiki i patrz jaką znalazłam:http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/8970/ceramstic-mozaika-szklana-ms-07-30x30x0-4-cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 16.10.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 zastanawiam sie czy u innych tez tak jest otoz nasze rozmowy na temat wykonczenia domu zawsze koncza sie klotnia:) intensywnie mysle nad lazienkami ,nie mam wogole koncepcji odnosnie kolorow wzorow itd ,musze przeszukac siec U mnie jest tak, że cały dom na mojej głowie - robię analizy począwszy od wyboru materiałów, decyzji nt okien, otworów itd, a M. rzuca tylko hasła: "chcę duże okna". No to mu robię duże okna:wiggle: To ja jestem inwestorem, ja jeżdzę na budowę itd. Tylko na negocjacje cenowe jedziemy razem, bo jestem zbyt miętka:P Jednak na wykończeniówce na pewno będzie się wtrącał, tak jak u Karoliny:P U mnie zrzucenie obowiązków wiąże się poniekąd z branżą, w jakiej pracuję - pokrewna z budowlanką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 16.10.2013 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 chloe ja to jak Twoj maz a Ty jak moj hehehehe zazdroszcze Twojego charakteru karolina piekna ta mozaika :)musze wybrac sie do sklepu z plytkami zeby podotykac wtedy bede wiedziec czego chce:)tylko ten czas tak szybko goni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 16.10.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 chloe ja to jak Twoj maz a Ty jak moj hehehehe zazdroszcze Twojego charakteru karolina piekna ta mozaika :)musze wybrac sie do sklepu z plytkami zeby podotykac wtedy bede wiedziec czego chce:)tylko ten czas tak szybko goni Hehe ale wiesz, jak to utrudnia życie - fachowcom trudno jest się przestawić na to, że BABA zleca im wykonanie pracy. A jeszcze gorzej, jeśli się na czymś zna:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 20.10.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 hej, widze ze juz sie pozmienialo! cvo do lustra to jak pisalam u sibie - ja swoje kupilam w Brico w rosadnej cenie. ale mowie tutaj o lustrze bez ramy, takim do wklejenia w sciane z plytkami. czekalam pare dni na to az bedzie do odbioru bo nie robia na miejscu. wizyta agenta sie udala? tak jak dziewczyny pisaly - pozbieralabym wszystkie rzeczy typy kosmetyki, ramki ze zdjeciami etc. kiedys ogladalam program o tym jak odpersonalizowac dom bo wtedy przyszly nabywca ma latwiej sobie siebie tam wyobrazic. duza ilosc bibelotow [tego akurat nie widze u Ciebie], kosmetyki, kosze etc rospraszaja uwage. co do lazienki dzieciakow to rozumiem rozterki i jest tez ta kwestia ze za 2-3 lata tez im sie odmieni. wiec poszlabym w neutralnosci dosc jasne i nastroje zmieniala kolorami dodatkow. co do wizualek to swego czasu zainstalowalam sobie pro100 - dzieki FM i np planowalam sobie lazienke, salon etc. oczywiscie sa to takie malo efektowne obrazki w porownaniu z tym co robia profesjonalisci, ale bardzo mi pomogly!!! np tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168423-Druga-m%C5%82odo%C5%9B%C4%87-40-latka-u-Nicol21/page3 plytki które widziałam u kogoś na fm o nazwie metalwood są nadal moim faworytem i myślę że do łazienki dzieciaczków też mogą być ładną bazą, do tego dodać drewno oraz kolory w dodatkach. mówię tutaj o bazie jasnej czyli Platino. U siebie mamy carbonio oraz platino. http://www.casalgrandepadana.com/index.cfm/1,218,0,0,html/catalogue/Granitoker/Metalwood#.UmOWoNJFbRU ta łazienka była powodem, że zdecydowałam się na te płytki.: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?139215-%C5%81azienka-quot-zrobiona-na-szaro-quot najpierw zamówiłam 2 płytki, po 1 sztuce z każdego koloru a potem u tego samego sprzedającego już całość do łazienki. one są " mało-dziecięce" , ale chłopacy zaraz będą mężczyznami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 21.10.2013 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 budowa mnie zmeczyla troche a pozatym panowie nie zrobili schodow wiec musze wdrapywac sie do nich po dwoch drabinach czego boje sie jak chole...no ba wejsc to ja umiem ale juz na dol to z pol godziny sie przymierzam:mad:a tak z innej beczki ,nie wiem skad jestescie no ale moze ktos pomoze szukam sparwdzonego noclegu na okres sylwestrowy w karpaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 21.10.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 ... panowie nie zrobili schodow wiec musze wdrapywac sie do nich po dwoch drabinach czego boje sie jak chole...no ba wejsc to ja umiem ale juz na dol to z pol godziny sie przymierzam:mad:... znam to... u mnie schody na górę będą dopiero po zrobieniu gotowej wylewki na górze!!! mężu tak zadecydował, bo będzie im wygodniej wciągać taczki z betonem przez dziurę niż wnosić je po schodach więc też muszę po drabinie - a ona już taka spróchniała i połamana w tylu miejscach tylko patrzeć jak się spierdzielę z niej kiedyś o noclegu nie pomogę, bo ja centrum... wiadomo już coś o dzieciowej łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 21.10.2013 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 o dzieciowej lazience za wiele nie wiadomo ;)wiemy ze bedzie wszystko oprocz prysznica w jednym rzedzie ;musze sie wybrac do sklepu z plytkam wtedy bedzie cos wiadomo qurczaczek niby nie pracuje a czasu na wszystko mi brak jak to jest :rano dzieci potem silownia ,budowe zaliczyc obowiazkowo wracam do domu obiad po drodze drobne zakupy ,znow dzieci i wieczor chwile forum i koniec dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 21.10.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Gdybyś jednak zdecydowała się wdrapać po tej drabinie, cyknij foto i wstaw. Ciekawa jestem, jak u Ciebie, bo bardzo szybko to idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 21.10.2013 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Gdybyś jednak zdecydowała się wdrapać po tej drabinie, cyknij foto i wstaw. Ciekawa jestem, jak u Ciebie, bo bardzo szybko to idzie. obiecuje:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 21.10.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Oj, teraz zobaczyłam, że masz swój wątek, więc tutaj też wrzucę. No i dobry wieczór wszystkim:cool: http://foto1.m.onet.pl/_m/5a00d5d75608aff7886f821594e64cbd,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 21.10.2013 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 witaj :)milo mi ze zajrzalas i do mnie:yes:ja tez tak wlasnie widze lazienke dzieci tylko moj stary sie upiera ze kibelek musi zostac pierwszy po lewo poniewaz rura tam idzie juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 21.10.2013 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 dzis moj m przyjechal z budowy wydrukowal plany i mowi :mow gdzie chcesz gniazdka i swiatla.I wez tu czlowieku ogarnij wszystkie 300 metry tak ot i juz ,niby poszlo ale co z tego wyjdzie to ja nie wiem.Moze jakies rady macie odnosnie elektryki to chetnie wyslucham i dorysuje na moj planik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 21.10.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 po pierwsze i najważniejsze - gniazdek nigdy za wiele. ogólna zasada - przynajmniej w każdym rogu i dawałabym podwójne standardowo, albo i więcej. do tv to spokojnie 2 rzeczy po 5, wydaje sie że przesadzam, ale jak policzysz: tv, zasilacz, sprzet strereo, jakas antena [jesli pokojowa] jakies oswietlenie, modem i pare innych potrzebnych rzeczy to kurna 5 brakuje... my musielismy ciepnąć przedłużacz... ale jest za szafka. jesli planujesz wieszac na ścianie tv to polecam takie rozwiązanie jak mam u siebie - pod tynkiem jest wsadzona taka duża płaska rura, przez która kable spokojnie przechodzą. u kogos podpatrzylam, i az panowie od tynków się dziwili że nigdy na to sami nie wpadli w kuchni - dużo gniazdek, nawet takie użytkowane od czasu do czasu np. podwieszane, albo wyciągane [mam i takie i takie ] w sypialni chcesz światło górne czy nie? u nas nie mamy swiatła górnego, tylko boczne przy łóżku oraz kinkiety na ścianie. jestem bardzo zadowolona i teraz nie wyobrażam sobie aby mieć światło górne w sypialni. dopatrz sobie wyysokość na jakiej mają być kinkiety, chyba gdzieś kiedyś widziałam 1,7 czy 1,8m, nie pamietam na ile jest u mnie. co do oświetlenia nad stół, kanapę - odmierz sobie odległości, pomyśl jak duży i długi stół będzie, czy jakaś komoda etc. potem narysuj na podłodze - najlepiej będać w mieszkaniu. ja ustawiałam jakieś pudła, pustaki etc. i w miarę udało mi się to ogarnąć. na klatkę polecam światła włączane w różnych punkach np,.drzwi wejściowe, garaż, góra klatki etc. oraz takie co się im ustawia czas automatycznego wyłączenia - to jest regulowane na bezpiecznikach chyba z jedynej rzeczy z której jestm nie zadowolona to przy mojej mikro kuchni dałam się namówić na światło centralne - ehhhh w końcu coś zawiesiliśmy ale i tak go bardzo mało używam. ale o kwestia preferencji/ jak cos mi się przypomni to dam znać. a tak, w łazience mam za mało gniazdek, ale u nas nei bardzo było gdzie, a czasem bym sobie jakiś zapach do gniazdka włączyła, a tu nie ma gdzie, bo przecież nie będzeimy wyciągać zapachu żeby włączyć coś innego. aa i jeszcze - w sypialni żałuję że nie wypłakałam u lubego [bo sam robił elektrykę] i zaraz sam mi przyznał rację, że nie mamy 3 punktów do włączania świateł przy łóżku tj. z obu stron łóżka i przy drzwiach..... to byłoby takie piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 22.10.2013 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 dziewczyny jestescie niezastapione wiellkiii buziak dla was:yes::yes: nicol zapraszam kiedy chcesz.Napisz smsaka ze sie wybierasz i bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 22.10.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 ...jakies rady macie odnosnie elektryki... ja jeszcze przed tym, więc chętnie też poczytam jak to zaplanować najlepiej... choć popieram - im więcej tym lepiej i gniazdek nigdy na dużo tu będę miała walkę ze swoim, bo on twierdzi że dwa w pokoju to wystarczy, a dla mnie 4 to minimum minimów! do szału mnie doprowadzają walające się wszędzie przedłużacze:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 22.10.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 po pierwsze i najważniejsze - gniazdek nigdy za wiele. ogólna zasada - przynajmniej w każdym rogu i dawałabym podwójne standardowo, albo i więcej. do tv to spokojnie 2 rzeczy po 5, wydaje sie że przesadzam, ale jak policzysz: tv, zasilacz, sprzet strereo, jakas antena [jesli pokojowa] jakies oswietlenie, modem i pare innych potrzebnych rzeczy to kurna 5 brakuje... my musielismy ciepnąć przedłużacz... ale jest za szafka. jesli planujesz wieszac na ścianie tv to polecam takie rozwiązanie jak mam u siebie - pod tynkiem jest wsadzona taka duża płaska rura, przez która kable spokojnie przechodzą. u kogos podpatrzylam, i az panowie od tynków się dziwili że nigdy na to sami nie wpadli w kuchni - dużo gniazdek, nawet takie użytkowane od czasu do czasu np. podwieszane, albo wyciągane [mam i takie i takie ] w sypialni chcesz światło górne czy nie? u nas nie mamy swiatła górnego, tylko boczne przy łóżku oraz kinkiety na ścianie. jestem bardzo zadowolona i teraz nie wyobrażam sobie aby mieć światło górne w sypialni. dopatrz sobie wyysokość na jakiej mają być kinkiety, chyba gdzieś kiedyś widziałam 1,7 czy 1,8m, nie pamietam na ile jest u mnie. co do oświetlenia nad stół, kanapę - odmierz sobie odległości, pomyśl jak duży i długi stół będzie, czy jakaś komoda etc. potem narysuj na podłodze - najlepiej będać w mieszkaniu. ja ustawiałam jakieś pudła, pustaki etc. i w miarę udało mi się to ogarnąć. na klatkę polecam światła włączane w różnych punkach np,.drzwi wejściowe, garaż, góra klatki etc. oraz takie co się im ustawia czas automatycznego wyłączenia - to jest regulowane na bezpiecznikach chyba z jedynej rzeczy z której jestm nie zadowolona to przy mojej mikro kuchni dałam się namówić na światło centralne - ehhhh w końcu coś zawiesiliśmy ale i tak go bardzo mało używam. ale o kwestia preferencji/ jak cos mi się przypomni to dam znać. a tak, w łazience mam za mało gniazdek, ale u nas nei bardzo było gdzie, a czasem bym sobie jakiś zapach do gniazdka włączyła, a tu nie ma gdzie, bo przecież nie będzeimy wyciągać zapachu żeby włączyć coś innego. aa i jeszcze - w sypialni żałuję że nie wypłakałam u lubego [bo sam robił elektrykę] i zaraz sam mi przyznał rację, że nie mamy 3 punktów do włączania świateł przy łóżku tj. z obu stron łóżka i przy drzwiach..... to byłoby takie piękne. Chyba to sobie wręcz skopiuję! A ten kabel od TV BOMBA! Zastanawiałąm się, jak to zrobić, żeby nie było go widać i eureka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 22.10.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 witaj :)milo mi ze zajrzalas i do mnie:yes: ja tez tak wlasnie widze lazienke dzieci tylko moj stary sie upiera ze kibelek musi zostac pierwszy po lewo poniewaz rura tam idzie juz Szkoda. Więc może tak ? Nie wiem tylko ile centymetrów mają ściany przy wejściu, ale założyłam, że prawa 30 cm a lewa 100cm http://foto2.m.onet.pl/_m/15fa979e3f34a65e5f954d8b4311a4f2,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 22.10.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 (edytowane) a ja powiem jak u siebie rozwiązuje problem z gniazdkami w salonie Mianowicie do sciany bedzie podsunieta szafka/komoda/Moj M wymyslil zrobic nisze w scianie tj. wykuc z 10cm w cegle i tak obsadzic ok 4 gniazdka i do tego podlaczyc przedluzasz/zasilacz antyprzepieciowy,Co to daje,?? a a to ze komoda spokojnie dosunie sie max do sciany, mniej gniazdek na scianie a taka listwa antyprzepieciowa gwarantuje bezpieczenstwo dla urzadzen audio video plu oczywiscie kanał wentylacyjny którym można przeciągnąć przewód zasilania od tv, kable HDMI, LAN Edytowane 22 Października 2013 przez kori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 23.10.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Chyba to sobie wręcz skopiuję! A ten kabel od TV BOMBA! Zastanawiałąm się, jak to zrobić, żeby nie było go widać i eureka! tak, zdecydownaie jestem z tego rozwiázania zadowolona! gdzies w moim wątku pokazywałam zdjęcia w trakcie/albo już po otynkowaniu. rura nie jest droga, jej nie widać nawet...ale efekt jest pomysł z listwa też fajny,ale przecież w domu są bezpieczniki, prawda? i to chyba ich zadanie jest zabezpieczyć sprzęt [ choć elektryk, ze mnie żaden], tak czy inaczej w okolice tv to min 7-8 gniazdek, a pamietaj ze pewnie tam dołączysz kabel na internet, gniazdko do tv sieciowej i może coś jeszcze więc już 1 czy 2 podłączenia gniazdek wypadną. Pralinka, odezwe sie pod koniec tygodnia i zagadam o kawę w niedzielę, w sobotę rano szkoła, potem zakupy,a wiecz jesteśmy już umówieni. ale jeśli kawałek niedzielnego popoludnia masz wolne to byłoby super. podeślij mi adres na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts