Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Do warunków przyłączeniowych z Tauronu otrzymaliśmy umowę w której termin realizacji przyłącza to kwiecień 2015. Zgodnie z warunkami, Tauron nie musi praktycznie nic robić - zakres przygotowania sieci do przyłącza: nie wymagane, zakres rozbudowy sieci: nie wymagane (skrzynka podwójna znajduje się w granicy działki naszej i sąsiada który jest już podpięty) a naszym obowiązkiem jest wykonanie odcinka linii kablowej od złącza pomiarowego do skrzynki rozdzielczej. Czy terminu wykonania przyłącza nie można przyspieszyć? Dom będziemy mieć w stanie deweloperskim do końca lutego 2014.... Może istnieje możliwość wykonania przyłącza we własnym zakresie tzn. nie podpisuję umowy z Tauronem tylko zlecam wykonanie zewnętrznej firmie i ona po uzgodnieniach z Tauronem to oni zajmują się wszystkim? Liczyłam na przeprowadzkę latem przyszłego roku a tu chyba nic z tego....

Proszę doradźcie coś, bo mi już łapki opadają.... Z góry dziękuję :)

https://forum.murator.pl/topic/182637-tauron-przy%C5%82%C4%85cze-do-sieci/

.... Czy terminu wykonania przyłącza nie można przyspieszyć?

Można przyspieszyć, potrzebny jest sprawny elektryk.

Może istnieje możliwość wykonania przyłącza we własnym zakresie tzn. nie podpisuję umowy z Tauronem tylko zlecam wykonanie zewnętrznej firmie i ona po uzgodnieniach z Tauronem to oni zajmują się wszystkim? Liczyłam na przeprowadzkę latem przyszłego roku a tu chyba nic z tego....

Z opisu sytuacji wynika, że prąd na działce może być w ciągu 7-10 dni.

https://forum.murator.pl/topic/182637-tauron-przy%C5%82%C4%85cze-do-sieci/#findComment-6079032