pyton79 07.09.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Witam na etapie adaptacji projektu wszystkie kominy zostały skreślone.Projektant napisał ze będa wywietrzaki dachowe ,teraz jest wentylacja mechaniczna i kierownik nie chcę zrobić wpisu jako zmiana nie istotna-twierdzi ze urzad tego nie przepuści i trzeba zrobić projekt.Proszę o radę czy można to uznać za zmianę nie istotną?Czy nie wpisywać w dziennik niczego?Tyle tylko ze na ,swiadectwie energetycznym jest napisane ze dom posiada wentylację mechaniczną.Czy jest jakiś przepis który mówi że jest to zmiana nieistotna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 07.09.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Zapytaj kszhu na priwa.On ma przepisy w małym palcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 08.09.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 U siebie nie zbudowałem komina dla części mieszkalnej mimo że na PnB był.Kierownik bez problemu to zaakceptował. Będzie WM (ewentualnie WW)Dla piwnicy pozostała grawitacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 08.09.2013 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 (edytowane) kierownik to jeszcze pół biedy a co jak PINB zacznie mieć jakieś uwagi?Sugerowałem sie wypowiedziami ze wystarczy wpis kierownika a tu nie da rady..... Edytowane 8 Września 2013 przez pyton79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezzz22 12.09.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 kierownik to jeszcze pół biedy a co jak PINB zacznie mieć jakieś uwagi? Sugerowałem sie wypowiedziami ze wystarczy wpis kierownika a tu nie da rady..... Masz dokładnie taką samą sytuację jak ja. Przy budowie domu zrezygnowałem z budowy kominów. Kierownik budowy stwierdził, że będę musiał zrobić projekt na wentylację mechaniczną. Gdyby były kominy to nie byłoby problemu. Mam zamiar uderzyć do firmy z Łodzi, która zrobi mi taki projekt z pieczątkami i podpisami osób z uprawnieniami za 500 PLN. Jest to duża zaopatrująca instalatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts