Scarlet 08.09.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 (edytowane) W interesującej mnie okolicy jest działka, która ze względu na swój kształt ma dobrą cenę i to jest kuszące ... Działka ma wymiary 54x54x32 ( trójkąt równoramienny ).Co myślicie o takiej działce, warto ? Edytowane 8 Września 2013 przez Scarlet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 08.09.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Czemu nie..Dość szerokie boki więc nie odczujesz tak bardzo, że to trójkąt.A którym bokiem działka jest usytuowana do drogi ? I jak kierunki stron świata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 08.09.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 WitamMy się budujemy na takiej działce w kształcie trójkąta . Nasza jest w kształcie trójkąta prostokątnego . Zdecydowaliśmy się na nią właśnie ze względu na cenę i okolicę. Jedyny mankament to musieliśmy zmienić wybrany już projekt na trochę mniejszy , bo nie mogliśmy wpasować się w wymiary. W tej chwili kiedy już stawiamy dom i spoglądam na całość to wygląda to super.Pozdrawiam i życzę trafnej decyzji:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 09.09.2013 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Przy drodze są 32 m, cała działka ma niewiele ponad 800 m i z moich obliczeń wynika że może być trudno postawić na niej taki dom jak chcieliśmy ( parterówka 13 x 11 ) , ale dziękuję za opinie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.09.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Po wymiarach sądząc ta działka jest w kształcie wąskiego, a długiego klina, tak? Dom przy drodze spokojnie postawisz, nawet duży, ale klinowate podwórko za nim.... nie wiem. Jeśli sama działka jest ładna, ładnie położona, tania, czy ma jakieś inne zalet, to czemu nie, ale jeśli to po prostu niczym się nie wyróżniający kawałek gruntu, to chyba szukałbym czegoś innego. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 09.09.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Działka może być warta zainteresowania. Zwróć jednak uwagę na linie zabudowy - nieprzekraczalne i obowiązujące ( o ile jest MPZP) oraz konieczne do zachowania odległości od granic działki - może się okazać, że do zabudowy pozostaje niewielki spłachetek terenu w mocno nietypowym kształcie. Ja tak miałem, przeanalizowałem działkę pod kątem linii zabudowy i odległości i musiałem odpuścić zakup....Poza tym czemu nie trójkąt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 09.09.2013 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 W ogłoszeniu jest informacja że działka posiada wydane warunki zabudowy, na pewno to sprawdzę. Dom który chcemy postawić ma 13 m szerokości, jeśli dodamy do tego przepisowe 8 m to juz jest 21. Planowaliśmy jeszcze wiatę na dwa auta, ale to w przyszłości. Nie wiem czy dobrze liczę ale na 14 - 15 metrze , czyli w miejscu gdzie teoretycznie kończy się dom ( 4 m od granicy plus 10 długość domu ) działka zwęża się do ok. 16 m, czyli odpada. Oczywiście to takie luźne wyliczenia, bo nie wiem czy działka to dokładnie trójkąt równoramienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 09.09.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Zaprojektowanie domu na takiej działce raczej nie będzie działaniem standardowym, jest to powód do dalszej negocjacji ceny. Masz jakąś mapkę z ewidencji? Może przez internet da się sprawdzić np. przez coś w rodzaju warszawskiego http://www.igeomap.um.warszawa.pl/iGeoMap/Data/Warszawa_Data_Start.html czy też innych gminnych/powiatowych stronach www udostępniających mapy zasadnicze za pomocą systemu igeomap. Warto poszukać, dane są dość często aktualizowane i miarodajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 09.09.2013 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Rozmawiałam z agencją i okazało się że " przez pomyłkę " na stronie są błędne informacje, działka jest w kształcie trójkąta ale prostokątnego, czyli od ulicy szerokość 54 m. Muszę jeszcze raz wszystko policzyć, minus jest taki że już wygasły warunki zabudowy. Chyba odpuszczę sobie tą działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 09.09.2013 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Masz jakąś mapkę z ewidencji? Może przez internet da się sprawdzić np. przez coś w rodzaju warszawskiego czy też innych gminnych/powiatowych stronach www udostępniających mapy zasadnicze za pomocą systemu igeomap. Warto poszukać, dane są dość często aktualizowane i miarodajne. Nie mam, na chwilę obecną nawet nie znam dokładnego adresu działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 09.09.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Rozmawiałam z agencją i okazało się że " przez pomyłkę " na stronie są błędne informacje, działka jest w kształcie trójkąta ale prostokątnego, czyli od ulicy szerokość 54 m. Muszę jeszcze raz wszystko policzyć, minus jest taki że już wygasły warunki zabudowy. Chyba odpuszczę sobie tą działkę. Warunki zabudowy wydawane są bezterminowo, chyba że uchwalono w międzyczasie MPZP. Jeżeli tak, to jeszcze lepiej dla Ciebie, bo w MPZP masz wszystko zapisane co i gdzie możesz budować. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dob_ro_mir 27.09.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Moi rodzice wybudowali się na takiej działce i są zadowolenie (przede wszystkich z ceny) a wybrany wcześniej projekt zmieścił się bez problemu. Co prawda mama musiała zaaranżować ogród zupełnie inaczej niż sobie wyobrażała więc to też zależy jakie w tym temacie macie potrzeby i marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts