TDI 08.09.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Witam, naszła mnie myśl czy w kominku czy też w moim przypadku piecu wolnostojącym typu koza można rozpalać drewno opalarką elektryczną? Zawsze rozpalam nią w sezonie grilla, dosłownie 1 minuta i mam żar na brykiecie, że od razu można potrawy piec. Czy robi ktoś z Was tak? Analizując temat wydaje mi się, że takie rozwiązanie ma bardzo dużo plusów, takich jak: - szybsze rozpalenie w piecu- nie trzeba rąbać drewna na rozpałkę - wrzuca się od razu grube szczapy- nie używa się żadnych dodatkowych ułatwiaczy, typu papier, rozpałka w kostce etc. Coś jeszcze? A czy ma to jakieś minusy poza tym, że pobiera prąd? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 08.09.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Witam. A czy ma to jakieś minusy poza tym, że pobiera prąd? No ...nie każdy posiadacz kominka ma w domu opalarkę ... zapałki czy zapalniczka - i owszem ... w domach bywają całkiem często Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TDI 08.09.2013 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Pytam, bo kiedyś coś mi się obiło o uszy, że dobrze jak piec stopniowo się nagrzewa. A tutaj napewno szybciej temperatura rosnąć będzie. Czy to nie ma wpływu negatywnego na wkład kominowy czy też inne elementy komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 08.09.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Witam. Eee ... bez przesady ... kiedyś nawet ogień w sprey'u sprzedawano na rozpałkę ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 09.09.2013 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 chociaż ja widziałem jak jeden " z posiadaczy kominka " nałożył drzewa do kominka, polał ropą z odrobiną benzyny i podpalił. Oczywiście odradzam stanowczo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts