Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogniwo,Skam Premium,kto ma to niech się wypowie,czy jest zadowolony czy nie

Beatka100

Recommended Posts

Timon bardzo cenię sobie Twoje uwagi, jeżeli chodzi oczywiście o kotły, tylko nie rozumiem skąd Twoje jakieś uwagi odnośnie mojego pytania, wcześniej zadałam inne pytanie i na innym forum, ale chyba nie ma limitu pytań, prawda? Zresztą na tamtym forum, po skorzystaniu z odpowiedzi innych osób, wybrałam te dwa kotły i teraz chciałabym jak najwięcej opinii innych osób.

Gość mark3k

Te wszystkie opinie są na forum. Jedynie trzeba poświęcić trochę czasu na czytanie i wybrać mądrze.

Nie oczekuj na gotowca w punktach. Chyba, że ktoś inny odrobi zadanie domowe z Ciebie.

Życzę miłej lektury i trafnych wyborów. :yes:

Timon bardzo cenię sobie Twoje uwagi, jeżeli chodzi oczywiście o kotły, tylko nie rozumiem skąd Twoje jakieś uwagi odnośnie mojego pytania, wcześniej zadałam inne pytanie i na innym forum, ale chyba nie ma limitu pytań, prawda? Zresztą na tamtym forum, po skorzystaniu z odpowiedzi innych osób, wybrałam te dwa kotły i teraz chciałabym jak najwięcej opinii innych osób.

napisałem Ci tylko moja droga wyraźnie iż zamiast pytać wystarczy poczytać

wątek o skam-premium ma kilaset stron

tak samo wątek o ogniwie

to naprawdę nic nie kosztuje

i jest tam bardzo bardzo dużo opinii innych osób,

jest również mnóstwo marketingu który prędzej niż opinie użytkowników sie w odpowiedzi na Twoje pytanie tu postawione pojawi.

dlatego zamiast pytać lepiej czytać tak jak CI mark3k napisał

• 1 month później...
no to może powiesz jaki Ty piec wybrałeś po tej lekturze? przy okazji spełnisz dobry uczynek i osczędzisz kilka godzin czytania innym;)

Ma Ogniwo . Ale ty wybierasz piec i ma tobie odpowiadać.To co jednemu pasuje drugiej osobie już nie !! Poczytaj..

Nikt nie wybierze za ciebie!

Nikt nie może obiecać ze spali piec ci mało

Nikt nie wymyślił pieca doskonałego,idealnego!!

Każdy kociołek ma zalety i wady..wiele zależy od operatora sterownika. I nie kupuj WIELKIEGO pieca. Dużo za duży piec sprawcą wielkiej ilości problemów.

Edytowane przez wuwok

no to może powiesz jaki Ty piec wybrałeś po tej lekturze? przy okazji spełnisz dobry uczynek i osczędzisz kilka godzin czytania innym;)

beatka jest leniwa ale Ty już przeginasz

nie wiemy nic o Twoim domu, jego zapotrzebowaniu i oczekiwaniach wobec kotła (spalane paliwa, sposób czyszczenia i sterowania)

a chcesz żebyśmy proponowali kocioł?

to idąc tym torem kup żółty

jakie pytanie taka odpowiedz

czego się spodziewałaś?

chcesz konkretów to podaj konkrety

wtedy Ci zasugeruję nie tylko co ale z jakim palnikiem i jakim sterowaniem oraz jakiej mocy

nie podałaś nic a chcesz w zamian wszystkiego

tak się nie da

to jak kupowanie mega wypasionej kiecki(pozwól na odniesienie do damskiej garderoby)

kupisz nie ten rozmiar i żeby nie wiem co to kaplica

kupisz dopasowaną albo jeszcze lepiej na miarę tylko dla ciebie

będziesz mega zadowolona

tak samo z kotłem na paliwo stałe

kupisz zbyt duży, z kiepskim sterowaniem którego nie ogarniesz i z ograniczonymi możliwościami zmiany paliwa

płacz i zgrzytanie i przetensje żeśmy ci tak radzili

jak podasz "wymiary"(chałupki- swoje zachowaj dla tych co zasługują) i określisz czego chcesz od kociołka to będzie można coś proponować

na razie sugeruję wnikliwą lekturę

jeśli nie chcesz brnąć przez kilkaset stron to przeczytaj mój poradnik

jest niewielki a może pomoże Ci obrać właściwy kierunek

czerwone kotły bywają ładne ale czy będa dobre???