franulina 09.09.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Witam! Piszę jako kompletny laik, który nie wie nawet, do jakiego fachowca się zwrócić ze swoim problemem. Może tutaj ktoś pomoże? Chciałabym zrobić sobie mały taras wychodzący z kuchni, taki ok. 2,5x2 m. Kuchnia znajduje się na I p., ale pod oknem kuchennym jest ślepa ściana. Okno kuchenne chcę powiększyć do balkonowego - tyle jasne. Ale co dalej? Taras może się opierać na wysokich nogach, jest na to miejsce. Fajnie byłoby też zrobić schodki do ogrodu. No i teraz pytanie: Jaką techniką wykonać coś takiego? Murować, zrobić drewniane, metalowe? Zależy mi, żeby rzecz była możliwie wytrzymała, tania i estetyczna, nie potrzebuję żadnych fikuśnych wykończeń. Widziałam u kogoś taką ażurową konstrukcję metalową (stalową?), ale nie dało się na niej postawić krzesła, bo nogi wpadały w dziury. Może dałoby się taką metalową konstrukcję przykryć drewnem lub płytkami? Słyszałam, że coś takiego robi się na wymiar, firma wykonuje to u siebie i przywozi w całości. Jak szukać takiej firmy? I czy to na pewno właściwe rozwiązanie? Czy taki taras nie powinien mieć jakiegoś solidnego podmurowania? Będę wdzięczna za wszelkie rady! F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts