milkawawa 09.09.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Mam na parterze bardzo ciemną podłogę i bardzo ciemne drzwi w okleinie heban. Na górze będzie podłoga jesionowo-dębowa. Schody zaplanowałam w drewnie sapella, gdyż schody z jasnego drewna pod kolor do parkietu na poddaszu raczej by się gryzły z podłogą na parterze. Moje pytanie: jaki kolor dobrać drzwi i futryn na poddaszu? Wszędzie czytam że powinno się robić takie same w całym domu, jednak nie wiem czy nie będzie zbyt dużo kolorów drewna. Co radzicie? Może dać futryny w kolorze podłóg a same skrzydła takie jak na parterze (heban)? Czy też dobierać pod kolor do schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 10.09.2013 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Mam na parterze bardzo ciemną podłogę i bardzo ciemne drzwi w okleinie heban. Na górze będzie podłoga jesionowo-dębowa. Schody zaplanowałam w drewnie sapella, gdyż schody z jasnego drewna pod kolor do parkietu na poddaszu raczej by się gryzły z podłogą na parterze. Moje pytanie: jaki kolor dobrać drzwi i futryn na poddaszu? Wszędzie czytam że powinno się robić takie same w całym domu, jednak nie wiem czy nie będzie zbyt dużo kolorów drewna. Co radzicie? Może dać futryny w kolorze podłóg a same skrzydła takie jak na parterze (heban)? Czy też dobierać pod kolor do schodów? Moim zdaniem i tak już za dużo kolorów jest ( gatunków drewna)i zrobił się odpust w domu. Teraz już bez znaczenia jaki kolor dasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 10.09.2013 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Mam na parterze bardzo ciemną podłogę i bardzo ciemne drzwi w okleinie heban. Na górze będzie podłoga jesionowo-dębowa. Schody zaplanowałam w drewnie sapella, gdyż schody z jasnego drewna pod kolor do parkietu na poddaszu raczej by się gryzły z podłogą na parterze. Moje pytanie: jaki kolor dobrać drzwi i futryn na poddaszu? Wszędzie czytam że powinno się robić takie same w całym domu, jednak nie wiem czy nie będzie zbyt dużo kolorów drewna. Co radzicie? Może dać futryny w kolorze podłóg a same skrzydła takie jak na parterze (heban)? Czy też dobierać pod kolor do schodów? Moim zdaniem stolarka wewnętrzna na poddaszu powinna nawiązywać do podłogi z delikatną różnicą odcieni miedzy skrzydłem drzwiowym a ościeżnicą. Nie mieszaj wielu barw w mieszkaniu czy domu, bo to męczy , graj odcieniami dwóch góra trzech barw. Myślę, że w dziale wnętrza uzyskasz bardziej fachowe podpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość prooomyczek 23.11.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Mam na parterze bardzo ciemną podłogę i bardzo ciemne drzwi w okleinie heban. Na górze będzie podłoga jesionowo-dębowa. Schody zaplanowałam w drewnie sapella, gdyż schody z jasnego drewna pod kolor do parkietu na poddaszu raczej by się gryzły z podłogą na parterze. Moje pytanie: jaki kolor dobrać drzwi i futryn na poddaszu? Wszędzie czytam że powinno się robić takie same w całym domu, jednak nie wiem czy nie będzie zbyt dużo kolorów drewna. Co radzicie? Może dać futryny w kolorze podłóg a same skrzydła takie jak na parterze (heban)? Czy też dobierać pod kolor do schodów? witam a z jakiej firmy te drzwi w kolorze Heban, czy można prosić o zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts