odaro 09.09.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Dzisiaj rozpoczął się u mnie montaż drzwi wewnętrznych firmy CAL Mam zamówione ościeżnice wręgowane na wymiar i nie mogę zrozumieć konstrukcji ościeżnicy a konkretnie odłogowania ościeżnicy. Ościeżnica zrobiona jest z klejonki dębowej odłogowanej z 3 stron. Obłóg dębowy grubości 3,5m jest od strony muru, tj od strony światła otworu oraz od przodu i tyłu Natomiast od strony światła drzwi ościeżnica nie jest odłogowana ale okleinowna??? okleiną grubości 0.8mm Próbuje zrozumieć czemu od strony widocznej ościeżnicy jest cienka okleina a nie gruby obłóg. Do czego jest potrzebny obłóg grubości 3,5mm na ościeżnicy od strony muru????? Czy to jest poprawne wykonanie ościeżnicy? Jak zadzwoniłem z pytaniem do firmy CAL otrzymałem odpowiedź że od strony światła drzwi jest zawsze obłóg czyli odwrotnie jak jest u mnie. Ale na drugie pytanie czemu w takim razie u mnie jest odwrotnie dowiedziałem się że pierwsza odpowiedź była błędna że od strony światła drzwi na ościeżnicy ma być okleina Szkoda że firma CAL w swoim katalogu nic nie piszę że ich drzwi są okleinowane. Czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć czemu ościeżnica jest obłogowana od strony muru i to obłogiem grubości 3,5mm??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts