Ika1719505706 10.09.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Witam, Wiem że te temat już był, ale nie znalazłam odpowiedzi na swoje konkretne pytanie. Od początku: Mieszkanie posiada 40-letnie płytki pcv w dobrym stanie - nie odchodzą i podłoga (zmierzona poziomicą) jest równa. W kilku miejscach w rogach płytek widać że nie jest podklejona. Przy ścianach i framugach płytki są przykleone wyżej. Zerwałam kilka płytek w tych miejscach i poziom prawie zgadza się z resztą podłogi. Trzeba trochę skuć. Ale zostały tez wgłębienia pod usunietych płytkach - ok. 2-3 mm. Co z tym zrobić? Proszę o opinie, bo czas mi się kończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 11.09.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Witam, Wiem że te temat już był, ale nie znalazłam odpowiedzi na swoje konkretne pytanie. Od początku: Mieszkanie posiada 40-letnie płytki pcv w dobrym stanie - nie odchodzą i podłoga (zmierzona poziomicą) jest równa. W kilku miejscach w rogach płytek widać że nie jest podklejona. Przy ścianach i framugach płytki są przykleone wyżej. Zerwałam kilka płytek w tych miejscach i poziom prawie zgadza się z resztą podłogi. Trzeba trochę skuć. Ale zostały tez wgłębienia pod usunietych płytkach - ok. 2-3 mm. Co z tym zrobić? Proszę o opinie, bo czas mi się kończy skuć to co wystaje. Wyrównać masą szybko-schnącą (opak. 5kg) miejsca po płytkach. Luźne fragmentu płytek podkleić po oczyszczeniu tych miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ika1719505706 13.09.2013 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Dzięki wielkie. Mam taką - Arsanit ZS-014 Zaprawa samopoziomująca. Czy to się nadaje? A kiedy można układać panele po wylaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gołaczyński 15.09.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Witajmieszkając w bloku masz podłogę na stropie betonowym, więc spokojnie mozesz użyć masy samopoziomujacej. Ma ona konsystencję półpłynną, dosłownie wylewa się ją na podłoże. Rozpływa się sama, dlatego nie musisz dodatkowo wygładzać ani szlifować podłogi. Po 48h, wyschnięciu i związaniu się masy (ok 48h) otrzymujesz gładką powierzchnię i możesz kłaść panele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ika1719505706 17.09.2013 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Super, to rozwiewa moje wątpliwości czy mam przesuwać datę montażu. Wylałam masę, czas pozostały do montażu - 5 dni. 95% powierzchni ma grubość rzędu 2-3mm, reszta to dołki (średnicy 1cm) na 1-2cm. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
choina 20.09.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Też uważam, że masa samopoziomujaca jest najlepszym, najszybszym i oczywiście najwygodniejszym wyjściem. Powinno się udać ładnie wyrównać podłogę pod panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts