Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak wyrównać podłogę w bloku pod panele

Ika1719505706

Recommended Posts

Witam,

Wiem że te temat już był, ale nie znalazłam odpowiedzi na swoje konkretne pytanie.

Od początku:

Mieszkanie posiada 40-letnie płytki pcv w dobrym stanie - nie odchodzą i podłoga (zmierzona poziomicą) jest równa.

W kilku miejscach w rogach płytek widać że nie jest podklejona. Przy ścianach i framugach płytki są przykleone wyżej.

Zerwałam kilka płytek w tych miejscach i poziom prawie zgadza się z resztą podłogi. Trzeba trochę skuć.

Ale zostały tez wgłębienia pod usunietych płytkach - ok. 2-3 mm.

Co z tym zrobić? Proszę o opinie, bo czas mi się kończy :)

Witam,

Wiem że te temat już był, ale nie znalazłam odpowiedzi na swoje konkretne pytanie.

Od początku:

Mieszkanie posiada 40-letnie płytki pcv w dobrym stanie - nie odchodzą i podłoga (zmierzona poziomicą) jest równa.

W kilku miejscach w rogach płytek widać że nie jest podklejona. Przy ścianach i framugach płytki są przykleone wyżej.

Zerwałam kilka płytek w tych miejscach i poziom prawie zgadza się z resztą podłogi. Trzeba trochę skuć.

Ale zostały tez wgłębienia pod usunietych płytkach - ok. 2-3 mm.

Co z tym zrobić? Proszę o opinie, bo czas mi się kończy :)

skuć to co wystaje. Wyrównać masą szybko-schnącą (opak. 5kg) miejsca po płytkach. Luźne fragmentu płytek podkleić po oczyszczeniu tych miejsc.

Witaj

mieszkając w bloku masz podłogę na stropie betonowym, więc spokojnie mozesz użyć masy samopoziomujacej. Ma ona konsystencję półpłynną, dosłownie wylewa się ją na podłoże. Rozpływa się sama, dlatego nie musisz dodatkowo wygładzać ani szlifować podłogi. Po 48h, wyschnięciu i związaniu się masy (ok 48h) otrzymujesz gładką powierzchnię i możesz kłaść panele .