anirac 10.09.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Przeczytałam prawie cały wątek o wyborze blachodachówki i niestety nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytanie. Muszę zrobić remont starego dachu na domu mojej mamy. Musi być czerwona blachodachówka Tylko wszystko co znajduję ma grubość 0,5 mm. Dekarze mnie przestrzegają, że to szajs. Trapezówkę grubszą znajdę, ale jej nie chcę. Stary dach był robiony 50 lat temu i naprawdę blacha porządna, ale czas już na zmianę. Nie chcę fundować mamie kolejnego remontu za 15 lat, więc szukam sensownego wyjścia z grubszej blachy z dobrą powłoką. W okolicy sprzedają dachy z Blachotrapezu - cienkie toto, jak wszystko, ale może nie ma co się bać? Ładnie proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 11.09.2013 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 0.5 , 0.6 to standard . Nie wiem czym się przejmujesz, kup blachę od producenta co daje 30 lat gwarancji i tyle-uspokoi to Twoje sumienie.Blacha to tanie i niestety nie tak trwałe pokrycie jak ceramika.Możesz też się zdecydować na blachę z posypką ceramiczną , będzie grubiej. Oczywiście wszystko ma swoja cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts