Nestoranto 10.09.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Witam.Na dzień dzisiejszy stoje przed wyborem kotła. Wcześniej była opcja ekogroszku i kotła SAS multi 17kw. Ponieważ jednak skłoniłem się do pelletu powstał ponownie temat wyboru kotła. W SASie jest możliwość wyboru kotła MULTI z palnikiem na pellet(SAS MULTI FLAME). Bardzo bym prosił o opinię tego kotła, ewentualnie jakieś inne rozwiązanie.Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 10.09.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 jesli chcesz kocioł na pelet to kup cos typowo peletowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nestoranto 10.09.2013 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Ale właśnie z tego co zrozumiałem z tym palnikiem, jest to typowy kocioł na pellet. Chyba że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 10.09.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 no może ale to takie troche przekombinowane. To taki troche zmodernizowany palnik rynnowy. Ta konstrukcja nie powala. zobacz np grenia, red compact itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 10.09.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 jak dla mnie lipa w instrukcji jest napisane ze ze wgledów bezpieczeństwa klapa zasobnika musi być szczelnie zamknieta wiec ten ich cały układ podawania nie jest bezpieczny. Drugie z instrukcji wynika ze kocioł owszem posiada zapalarke ale chyba raczej sie nie wygasza tylko układ podtrzymania jak dla eko-grochu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nestoranto 11.09.2013 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 ok. dziękuje za radę. właśnie idę w tą stronę i rozważam zakup kotła Lazar SmartFire ale to już inny temat.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 11.09.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 z deszczu pod rynnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nestoranto 11.09.2013 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 No chyba się pośpieszyłem z tym Lazarem. Czytam temat o tym kotle ale od początku i zaczynam siwieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 11.09.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 zobacz te które zaproponowałem wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion.heart 08.02.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Podpinam się do tematu. Czy ktoś ma i użytkuje tego Sasa na pelet i może coś napisać na jego temat. Jakie spalanie, czy były jakieś problemy, jak były to jak się serwis sprawował. Też się zastanawiam nad tym piecem, ale nie mogę znaleźć opinii na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts