Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Centralne ogrzewanie

Klaudyyna

Recommended Posts

Drodzy,

na forum jestem od kilku lat i z różnymi pytaniami się zwracałam. Aktualnie jestem szcześliwą mieszkanką mieszkania i zastanawia mnie sezon grzewczy.

Szukałam podobnego wątku na forum ale nie znalazłam. Jeśli się okażę, że się dubluję, to bardzo przepraszam.

Mam kilka pytań: kiedy zaczyna się sezon grzewczy? czy w naszym kraju da się uruchomić ogrzewanie przez cały rok? zależne od indywidualnych potrzeb a nie z góry narzuconych terminów... przecież każdy ma swoje potrzeby, indywidualną sytuację a dogrzewanie piecykiem elektrycznym jest niebezpieczne i kosztowne :(

Mimo, że nie mogę się cieszyć niczyją odpowiedzią, chciałam zaktualizować temat, bo udało mi się dowiedzieć, że włączenie ogrzewania jest na wniosek administratora danej nieruchomości i najprawdopodobniej jest możliwość stałego dostępu do ogrzewania -> wtedy można regulować sobie ilość ciepła w zależności od potrzeb.

Mimo, że nie mogę się cieszyć niczyją odpowiedzią, chciałam zaktualizować temat, bo udało mi się dowiedzieć, że włączenie ogrzewania jest na wniosek administratora danej nieruchomości i najprawdopodobniej jest możliwość stałego dostępu do ogrzewania -> wtedy można regulować sobie ilość ciepła w zależności od potrzeb.

Oczywiście, że jest. My w tym roku po wielu przejściach skorzystaliśmy z usług Dalkia Warszawa. Mamy sucho, ciepło i przyjemnie :)

Szczegóły możesz uzyskać tutaj http://www.cieplodlawarszawy.pl/pl/jak-placic-mniej/czy-wiesz-na-co-czekaja-zmarznieci-mieszkancy