rekinek80 11.09.2013 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 (edytowane) Proszę o radę. W kamienicy którą zamieszkuje montowane jest obecnie co miejskie. W związku z tym pod oknami , we wnękach pod parapetem zostaną zamontowane grzejniki płytowe. Obecnie wnęka wykończona jest płytą pilśniową na listwach 3 cm Okazało się, że pod spodem wszystko zbutwiałe i spróchniałe. Jak wiadomo na tym nie powieszą grzejnika, dlatego chciałem docieplić te wnęki styropianem 1 cm i zamurować gazobetonem. Obawiam się tylko czy nie dojdzie do kondensacji wilgoci pod cegłą? Mam obawy czy taka ścianka 5 cm utrzyma grzejnik.dwupłytowy? Dodatkowo chcę spłycić wnęki bo przy obecnej głębokości 16 cm bez niczego może być zaburzona praca grzejnika (1 płytowy purmo 9 cm z hakiem). Edytowane 11 Września 2013 przez rekinek80 literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts