zbich70 16.09.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Co to jest faza ochronna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 16.09.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Ależ ja nie napisałem że mnie nie stać... Proszę o wytłumaczenie jakiś schemat jak to zrobić to nikt nie chce mi wytłumaczyć w prostych słowach jak to zrobić tylko cały czas jest tylko krytyka... Ale zacznijmy od początku. Kupuję kabel 4- żyłowy puszczam go od łącznika do puszki. Jedną z żył łączymy z fazą dwie dwie pod neutral czwartą pod fazę ochronną? Jak dalej puszczam do halogenów? Czy neutral I, faza i faza ochronna a do drugiego rzędu neutral II, faza i faza ochronna? Proszę o pomoc i wyjaśnienie a nie krytykę. Może lepiej weź się za upuszczanie krwi albo wyrywanie zębów, albo nawet konstruowanie latawca na księżyc, łatwiej Ci będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba435 16.09.2013 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Wszyscy wiemy ze chodzi o zyle ochronna...wykrot jesli masz udzielac takich rad to zachowaj je lepiej dla siebie?Czy to forum sluzy do obrazania innych czy do pomocy?Czy odpowie mi ktos napytanie jak to podlaczyc czy dalej bedziecie udzielac zbednych komentarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 16.09.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Masz dwa źródła światła i dwa przewody fazowe przerywane wyłącznikiem świecznikowym, tak?To jeden fazowy do jednego źródła, drugi do drugiego.Do obu źródeł doprowadzasz N i PE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba435 16.09.2013 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 ok czyli jesli dobrze rozumie to tylko te dwa fazowe puszczam z puszki do wlacznika tak? dalej jeden do jednego zrodla drugi do drugiego. I dalej N i PE bezposrednio z puszki do zrodel swiatla. Dobrze zrozumialem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 16.09.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 ok czyli jesli dobrze rozumie to tylko te dwa fazowe puszczam z puszki do wlacznika tak? Z puszki do wyłącznika puszczasz jedną fazę z zasilania, z wyłącznika wracają dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
expercik 16.09.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 tu masz schemat, chyba wszytko jasne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba435 18.09.2013 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Dziekuje za odpowiedzi tak juz wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts