asterixx 11.09.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Witam, nasze młode czereśnie oszalały. Oba drzewka mają po 3-4 lata. Jedno tydzień temu zakwitło. A drugie wypuściło ogromna ilość nowych listków i nowe pędy. Nie wiem, co może być tego przyczyną. Obie miały poważne ataki mszyc, straciły sporo liści. Może to je pobudziło do wzrostu. Ale co teraz z tym zrobić. jak one tak zaczynają rosnąć, to nie wiem, czy przetrwają zimę ? ( Jak je przygotować do zimy, żeby nie przemarzły? W ostatnia zimę straciliśmy największą czereśnie, która przemarzła, a teraz te dwie głupieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata L. 04.11.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Moja czereśnia każdej jesieni "powtarza" kwitnienie, ale są to pojedyncze kwiaty (nie więcej niż 10-20 szt). Jest to późna, samopylna odmiana Lupins, więc tnę ją dopiero pod koniec lipca, co wiąże się z nowymi przyrostami od sierpnia. Zupełnie jej to nie szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts