wibra 11.09.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Witam wszystkich!Mam nie lada ból głowy.Otóż zamierzam ocieplac dach ale od wewnątrz ponieważ moj dom jest troszke inny niż wszytskie otóż nie posiadam strychu a budynki mieszkalne(pokoje)są pod same krokwie.Rozwalanie sufitów i ocieplanie wełna,folią jest rzecza pewna ale bardzo droga.Dom kupiłem 8 lat temu i nie wiem ile jest ocieplenia.Rozwalilismy z majstrem troche tego sufitu i sie okazało że wszytskie siufity mam zrobione na zaprawe a nie na płyty oraz na trzcine i jestr wełna ale ile jej jest cholera nie wiadomo.Chciałem zrobić kamera termowizyjną pomiar ale pogoda i różnica temperatur nam nie pozwala na to.Gośc który posiada kametrę polecił mi środek Aero-Therm(nowośc na rynku) który odbija promiuenie cieplne i wten spoób działa jako izolator ciepła.Mówił ze posmarował częśc płyty tym srodkiem a druga nie ,nagrzał halogenem i zrobił pomiar kamera i efekt był zadowalajacy.Obawiam sie troszke tego specyfiku bo mało o nim wiadomo.Pytanie moje brzmi czy warto zainwestowac w ten srodek,czy ktos z państwa spotkał sie z czymś takim,prosze o poradę.Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts