asterixx 12.09.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Witam, Czy ktoś może mi naświetlić, jaka jest różnica pomiędzy stropami teriva I a teriva 4.0 ?Rozpiętości mam do 6m, wiec oba stropy można teoretycznie zastosować. Różnica w koszcie elementów stropu na mój domek, to przynajmniej 1500 PLN, ale co stracę decydując się na terive I ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 13.09.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 popatrz na grubości pustaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 13.09.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Witam,co stracę decydując się na terive I ?? Zrób tak jak masz w projekcie, oba stropy różnią się wysokością pustaków i nadbetonu ,rozstawem belek, ciężarem ,nośnością i ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 13.09.2013 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Zrób tak jak masz w projekcie, oba stropy różnią się wysokością pustaków i nadbetonu ,rozstawem belek, ciężarem ,nośnością i ceną. Taka odpwoiedź, to sobie sam mogę wymyśleć Moze bardziej konkretnie ? Interesuje mnie pozycja - "nadbeton" i "nosność". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 14.09.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Jakiej firmu masz pustaki do wyboru? Piszesz o teiva 4...4 oznacza nośność stropu. Teoretycznie została zmieniona nosność względem starej terivy I..o ile nie wiem i nie dociekam. Po prosu zmiany unijne i normowe narzucają nazewnictwo. Terivy 4/ na 2,3 mają zwiększone wysokości i możesz nimi przekryćwiększe rozpiętości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 14.09.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Taka odpwoiedź, to sobie sam mogę wymyśleć. Oryginalny sposób wyrażania wdzięczności za zainteresowanie i próbę odpowiedzi na ogólnikowo zadane pytanie. Jak mówi stare chińskie przysłowie : ,,jak oczekujesz odpowiedzi na pytanie to sobie sam pogoogluj'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keyo 19.09.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Poczytaj sobie u producenta - będziesz wiedział jaka jest różnica. A jak Ci sie nie chce czytać to zadzwoń niech Ci wytłumaczą hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts