budowlany_laik 12.09.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Zamówiłem na front ogrodzenia panele ogrodzeniowe (wiem - brzydko i tanio, ale tak chcę) w lokalnej firmie handlowej. One są ocynkowane + malowane proszkowo. Doszły z odrapaniami farby - każdy na odcinku paru cm w 1-2 miejscach.Sprzedawca mówi: "Przecież jest ocynk - jak w samochodach - rdza nie wyjdzie! Ma Pan do tego zaprawkę."A ja: "Gdy kupuje Pan nowe auto w salonie i stwierdza przy odbiorze zadrapania lakieru, to też zadowala Pana zaprawka?" Reklamacja u producenta. Uznana. Zaznaczam sprzedawcy by uczulił transport na zabezpieczenie paneli przy następnej dostawie. Mówi, że uczuli. Mówi też, że te panele to ogrodzenie przemysłowe i może być zadrapane. Tylko, że u mnie będą ogrodzeniem frontowym w domu jednorodzinnym. Mój wykonawca ogrodzenia czeka. Panele przychodzą po raz drugi. Znów odrapane. Co radzicie? Pomalować zaprawką? Czy nie dawać za wygraną i pięknie poprosić o jeszcze jedną dostawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lais 26.09.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Nie proś, żądaj, aż do skutku i postrasz sądem i antyreklamą w internecie....moda na malowanie proszkowe, czasami daje takie efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 11.10.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Kup im w prezencie folię bąbelkową i wyślij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 14.10.2013 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Dałem spokój. Przy montażu i tak doszły nowe zadrapania. Podmaluję sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 14.10.2013 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Na pewne sprawy trzeba przymknąć oko, bo życia nie starczy na walkę z partaczami... Doszły inne, ważniejsze tematy, którym muszę poświęcić siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinKunar 16.10.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Kupując produkt nowy, powinien on być bez wad. Ja mimo wszystko walczył bym dalej. Jeżeli nie wymiana na towar "wolny od wad" to o odpowiednią obniżkę ceny adekwatną do uszkodzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 16.10.2013 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Dali jakiś śmieszny rabat 5%. Zgadzam się z Tobą, towar nie powinien mieć wad i żaden rabat tego nie zmienia.Jednak ponowna reklamacja tych drugi raz dostarczonych paneli przedłużyłaby ich montaż. Wykonawca miał już nagrane inne roboty. Po jego robocie wchodzić ma następna ekipa montująca bramę, a na nich się też trudno doczekać. Taka mała sprawa pociąga za sobą inne. Ale mogę napisać, że producentem, który nie zabezpiecza do transportu malowanych paneli ogrodzeniowych jest firma Wiśniowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murato 18.10.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 No to jestem zaskoczony, bo firmę tą znam akurat z dobrej strony z tym że kupowałem ich bramę garażową. Nie było problemów ani uwag. Płot z tyłu posesji robiłem wprawdzie z paneli z drutu ocynkowanego ogniowo i do tego malowanego, ale wziąłem naszą bytowską firmę, bo sobie sprawdziłem, że jak mówią o drucie fi 5 to jest fi 5, a jak proszę żeby pomalowali to nie dają jak w kilku innych miejscach fi 4,8 plus farba i jest wtedy fi 5, tylko drut piątka i na to farba, razem fi5,2. Płot przywieźli mi bez żadnych historii z zarysowaniami farby, wprawdzie mieszkam parę kilometrów pod Bytowem to i wieźć nie musieli daleko, ale nie zauważyłem uszkodzeń powłoki. Jak by były, to bym reklamował, ale jak piszesz że dali na odczepnego ci 5% rabatu, no to jest coś nie halo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts