Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Napęd bramy garażwowej i wjazdowej plus zamek szyfrowy

Recommended Posts

Witam,

Chciałbym uzyskać taki efekt:

- brama garażowa segmentowa (wstępnie planuję FAACa D700),

- brama wjazdowa (też pewnie FAAC, taki, aby miał funkcję furtki, ponieważ nie mam miejsca na osobną furtkę),

- na słupku bramy wjazdowej zamek szyfrowy najlepiej z dodatkowym przyciskiem dzwonka,

- na domu kamerka do wideofonu

- w domu odbiornik z funkcją sterowania całością).

I teraz pytanie, zwłaszcza do domofonu i i zamka szyfrowego, jak to pożenić sensownie. Napędy FAACa wezmę od razu z pilotami 4 kanałowymi). Tylko nie bardzo wiem, który zamek szyfrowy nie kosztujący za wiele) podoła moim wymaganiom. Na allegro znalazłem model AC-03A1, który ma wyjście do podłączenia dzwonka (czy to wyjście można wykorzystać do wzbudzenia wideofonu?)

I jeszcze jedno pytanko, do osób obeznanych z napędem FAAC D700. Puściłem sobie dodatkowy kabelek od miejsca napędu do planowanego włącznika na ścianie w garażu - czy zwykłym przyciskiem dzwonkowym (jeśli innym to jakim? - czy musi to być ten ze strony FAACa?) da się zaprogramować otwarcie/zamknięcie bramy?

Dzięki

scruffty

Widzę, że pomysłów nie ma, ale chyba wybrnę z tej sytuacji. Po dokładniejszym przeanalizowaniu rynku, zamiast dodatkowego zamka szyfrowego kupię wideofon od razu z szyfratorem. On może oferować podłączenie dodatkowej kamery (lub kamer), zatem jak ta w słupku nie będzie się sprawdzała to założę drugą na domu.