scruffty 13.09.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Witam, Chciałbym uzyskać taki efekt:- brama garażowa segmentowa (wstępnie planuję FAACa D700),- brama wjazdowa (też pewnie FAAC, taki, aby miał funkcję furtki, ponieważ nie mam miejsca na osobną furtkę),- na słupku bramy wjazdowej zamek szyfrowy najlepiej z dodatkowym przyciskiem dzwonka,- na domu kamerka do wideofonu- w domu odbiornik z funkcją sterowania całością). I teraz pytanie, zwłaszcza do domofonu i i zamka szyfrowego, jak to pożenić sensownie. Napędy FAACa wezmę od razu z pilotami 4 kanałowymi). Tylko nie bardzo wiem, który zamek szyfrowy nie kosztujący za wiele) podoła moim wymaganiom. Na allegro znalazłem model AC-03A1, który ma wyjście do podłączenia dzwonka (czy to wyjście można wykorzystać do wzbudzenia wideofonu?) I jeszcze jedno pytanko, do osób obeznanych z napędem FAAC D700. Puściłem sobie dodatkowy kabelek od miejsca napędu do planowanego włącznika na ścianie w garażu - czy zwykłym przyciskiem dzwonkowym (jeśli innym to jakim? - czy musi to być ten ze strony FAACa?) da się zaprogramować otwarcie/zamknięcie bramy? Dzięki scruffty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scruffty 17.09.2013 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Widzę, że pomysłów nie ma, ale chyba wybrnę z tej sytuacji. Po dokładniejszym przeanalizowaniu rynku, zamiast dodatkowego zamka szyfrowego kupię wideofon od razu z szyfratorem. On może oferować podłączenie dodatkowej kamery (lub kamer), zatem jak ta w słupku nie będzie się sprawdzała to założę drugą na domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts