m1999 13.09.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Witam, Mam wylany beton, który zaczął delikatnie z wierzchu się kruszyć. Chciałbym zabezpieczyć go papą na zimę. Wyczyszczę taras, położę grunt, odczekam aż wyschnie, później wylewka samopoziomująca i papa termozgrzewalna. Mam prośbę o informacje:- czym dokładnie oddzielić wylewkę od ściany?- chcę wylać 2mm, w jaki sposób zrobić, aby to wymierzyć? w jaki sposób zabezpieczyć wylewkę, aby nie wyciekała poza taras? Deski? Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 13.09.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Ale...Po co ci poziom na tarasie? Na płycie ma być spadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1999 19.09.2013 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Wydawalo mi sie, ze najlepszym rozwiazaniem na to bedzie taka wylewka. Czyli co powinienem na to wylac? beton? i na to grunt, pozniej papa? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 19.09.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Beton to już masz. Jeśli nie ma spadku, to zrób warstwę spadkową 1,5% na sczepie (związaną) z płytą i połóż papę, którą w przyszłości wykorzystasz jako paroizolację. Papę wywiń na ścianę do wysokości górnej krawędzi późniejszego jastrychu dociskowego (uwzględniając wysokość termoizolacji). Papa na zewnątrz tarasu niech luźno zwisa i odprowadza wodę (by nie leciało ci za ewentualną termoizolację elewacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1999 20.09.2013 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Na warstwe sczepna cos takiego moze byc? http://www.technologie-budowlane.com/Warstwa_sczepna_Repol_HS_1-3-101484-107_166.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 20.09.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Nie używałem tego więc nie znam. Sam używam tego: PCI Repahaft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts