Pyxis 16.09.2013 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 (edytowane) u mnie nadal 24*C ale mur 25 z najgestrzej silki robi swoje całej reszcie współczuje z całego serca ... ile by Was te kWh nie kosztowały ... zawsze to X zł mniej w kieszeni .... ja może zacznę sezon za miesiąc .... - oczywiście pochwalę się ... Ja mam 36 suporexu 500tki, ale co zrobic jak dziewczynom "zimno", ale z drugiej 24*C to juz u mnie nadaje sie do mocnego wietrzenia (wg moich upodoban termicznych oczywiscie). Dogrzewanie naprawde symboliczne i energetycznie i kosztowo. Edytowane 16 Września 2013 przez Pyxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 16.09.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 (edytowane) u mnie nadal 24*C ale mur 25 z najgestrzej silki robi swoje całej reszcie współczuje z całego serca ... ile by Was te kWh nie kosztowały ... zawsze to X zł mniej w kieszeni .... ja może zacznę sezon za miesiąc .... - oczywiście pochwalę się ... Widzisz okna od południa robia swoje 24 st to raz miałem jak na zewnątrz 34 st Tylko teraz nie wiem czy się cieszyć że mam chłodno w lato czy płakać że zimno w okresie przejściowych........ Edytowane 16 Września 2013 przez pyton79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.09.2013 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Widzisz okna od południa robia swoje 24 st to raz miałem jak na zewnątrz 34 st Tylko teraz nie wiem czy się cieszyć że mam chłodno w lato czy płakać że zimno w okresie przejściowych........ Ja bym sie na Twoim miejscu cieszyl z opcji chodniejszego pomieszczenia latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkdarch 16.09.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Była taka piosenka kiedyś :hartuj się ,hartuj się bo kto się hartuje nigdy nie choruje... Trochę lekka przesada z uruchamianiem grzania przy tych temperaturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksus 16.09.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Zapominacie jedno,ze tu piszą ludzie z róznych regionów Polski.Na pomorzu od kilku dni jest jesień pełną gębą.jak tu nie dogrzewać jak za dnia ledwo 14 stopimożna zobaczyć na termometrze a w nocy 6-8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leone 17.09.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Potwierdzam że na pomorzu jest teraz beznadziejnie. U mnie zeszłej nocy min to 4,7* dziś rano przed 8 na termometrze w samochodzie 9*. Do tego non stop pada i wieje. i jak patrzę na prognozy to chyba dziś też uruchomię ogrzewanie (dziś 21,9*), a wystarczyłoby pewnie ze 2 godziny słońca w ciągu dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.09.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Ja mam 36 suporexu 500tki, ale co zrobic jak dziewczynom "zimno", ale z drugiej 24*C to juz u mnie nadaje sie do mocnego wietrzenia (wg moich upodoban termicznych oczywiscie). Dogrzewanie naprawde symboliczne i energetycznie i kosztowo. BK ma kiepska akumulacje, stad uczucie chłodu Widzisz okna od południa robia swoje 24 st to raz miałem jak na zewnątrz 34 st Tylko teraz nie wiem czy się cieszyć że mam chłodno w lato czy płakać że zimno w okresie przejściowych........ swoje robi sterownik dedykowany od wentylacji który nie chłodzi domu gdy nie trzeba - zaprojektowany tak by mimo np wysokiej temperatury w domu - ktora normalnie nadawalaby sie do intensywengo wietrzenia z otwartym bypassem jest oszczedzana i nie wywalana z domu , bo na zewnatrz zimno i nie ma skad lapac zyskow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 17.09.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Gdzie mogę poczytać o tym sterowniku?jak to działa BK ma kiepska akumulacje, stad uczucie chłodu swoje robi sterownik dedykowany od wentylacji który nie chłodzi domu gdy nie trzeba - zaprojektowany tak by mimo np wysokiej temperatury w domu - ktora normalnie nadawalaby sie do intensywengo wietrzenia z otwartym bypassem jest oszczedzana i nie wywalana z domu , bo na zewnatrz zimno i nie ma skad lapac zyskow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrit 26.09.2013 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Ja też rozpocząłem sezon. Na razie 2 lub 4 godziny na dobę w porach 4..6 i 13..15. W nocy temp spada do 8..11'C. Póki co to max temp GZ to 32'C. Kominek 1x uruchomiłem aby pozbyć się zapachu nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 26.09.2013 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Wykresy PC: http://37.128.112.2:8292/rrdtool/ Na kilku wykresach masz źle ustawioną skalę , do -600 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrit 26.09.2013 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Na kilku wykresach masz źle ustawioną skalę , do -600 stopni To wina błędnego obliczenia. Kasuję ten błąd jak zauważę. Popatrz później to jest OK. Dziękuję za spostrzegawczość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 27.09.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 (edytowane) Pierwszy raz pompe odpaliłam 19.09.. na dwie godzinki popołudniupotem jakoś 22.09 także na dwie godzinki i od dziś rano będzie po 40 minut pracować rano (dziś także popołudniu odpalona.. na dwie h)u nas noce w granicach 0-5 st mało słonka, sporo deszczów w dzień temperatury nie przekraczają 14 st.. już myślałam, że tylko ja marznę.. PozdrawiamK. Edytowane 28 Września 2013 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 27.09.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Czy forumowi pompiarze marzna tylko dlatego zeby pochwalic sie niskim zuzyciem energii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.09.2013 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Czy forumowi pompiarze marzna tylko dlatego zeby pochwalic sie niskim zuzyciem energii? To nie kwestia pompiarza czy niepompiarza, tylko czlowieka/rodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.09.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Czy forumowi pompiarze marzna tylko dlatego zeby pochwalic sie niskim zuzyciem energii? oni przepalają w kominkach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.09.2013 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 oni przepalają w kominkach ... Przepalaja bo maja. To tez nie jest kwestia oszczednosci, bo mnie palenie w kominku kosztuje np drozej niz praca pompy. Z punktu widzenia kosztow pozyskania ciepla to naprawde slaby interses. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 27.09.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 oni przepalają w kominkach ... Ja przepalam telewizorem, o czym juz pisalem w innym watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.09.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 jasiu policz sobie ile kosztuje mnie 1kg brykietu na dobe[tona 600zlł] dziewczyny lubią u mnie 24 stop w domuja tym brykietem faktycznie przeplacamobecnienie mam zamiaru ustawiac komfortu na 21,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.09.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 jasiu policz sobie ile kosztuje mnie 1kg brykietu na dobe[tona 600zlł] dziewczyny lubią u mnie 24 stop w domu ja tym brykietem faktycznie przeplacam obecnie nie mam zamiaru ustawiac komfortu na 21,5 przecież ja nie o tym ile to kosztuje ... raczej o ile przekłamuje faktyczne zużycie na CO... chyba logiczne że jak będę przepalał w kominku to spadnie mi zużycie na licznikach energii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.09.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Ja przepalam telewizorem, o czym juz pisalem w innym watku wszyscy przepalają ... no chyba że ktoś nie ma TV ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts