Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sezon grzewczy 2013/2014

Pyxis

Recommended Posts

u mnie nadal 24*C ale mur 25 z najgestrzej silki robi swoje :D

całej reszcie współczuje z całego serca ... ile by Was te kWh nie kosztowały ... zawsze to X zł mniej w kieszeni ....

ja może zacznę sezon za miesiąc .... - oczywiście pochwalę się ...

Ja mam 36 suporexu 500tki, ale co zrobic jak dziewczynom "zimno", ale z drugiej 24*C to juz u mnie nadaje sie do mocnego wietrzenia (wg moich upodoban termicznych oczywiscie). :) Dogrzewanie naprawde symboliczne i energetycznie i kosztowo.

Edytowane przez Pyxis

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u mnie nadal 24*C ale mur 25 z najgestrzej silki robi swoje :D

całej reszcie współczuje z całego serca ... ile by Was te kWh nie kosztowały ... zawsze to X zł mniej w kieszeni ....

ja może zacznę sezon za miesiąc .... - oczywiście pochwalę się ...

Widzisz okna od południa robia swoje 24 st to raz miałem jak na zewnątrz 34 st :)

Tylko teraz nie wiem czy się cieszyć że mam chłodno w lato czy płakać że zimno w okresie przejściowych........

Edytowane przez pyton79

Potwierdzam że na pomorzu jest teraz beznadziejnie. U mnie zeszłej nocy min to 4,7* dziś rano przed 8 na termometrze w samochodzie 9*. Do tego non stop pada i wieje. i jak patrzę na prognozy to chyba dziś też uruchomię ogrzewanie (dziś 21,9*), a wystarczyłoby pewnie ze 2 godziny słońca w ciągu dnia

Ja mam 36 suporexu 500tki, ale co zrobic jak dziewczynom "zimno", ale z drugiej 24*C to juz u mnie nadaje sie do mocnego wietrzenia (wg moich upodoban termicznych oczywiscie). :) Dogrzewanie naprawde symboliczne i energetycznie i kosztowo.

BK ma kiepska akumulacje, stad uczucie chłodu

Widzisz okna od południa robia swoje 24 st to raz miałem jak na zewnątrz 34 st :)

Tylko teraz nie wiem czy się cieszyć że mam chłodno w lato czy płakać że zimno w okresie przejściowych........

swoje robi sterownik dedykowany od wentylacji który nie chłodzi domu gdy nie trzeba - zaprojektowany tak by mimo np wysokiej temperatury w domu - ktora normalnie nadawalaby sie do intensywengo wietrzenia z otwartym bypassem jest oszczedzana i nie wywalana z domu , bo na zewnatrz zimno i nie ma skad lapac zyskow

Gdzie mogę poczytać o tym sterowniku?jak to działa

BK ma kiepska akumulacje, stad uczucie chłodu

swoje robi sterownik dedykowany od wentylacji który nie chłodzi domu gdy nie trzeba - zaprojektowany tak by mimo np wysokiej temperatury w domu - ktora normalnie nadawalaby sie do intensywengo wietrzenia z otwartym bypassem jest oszczedzana i nie wywalana z domu , bo na zewnatrz zimno i nie ma skad lapac zyskow

• 2 weeks później...

Pierwszy raz pompe odpaliłam 19.09.. na dwie godzinki popołudniu

potem jakoś 22.09 także na dwie godzinki i od dziś rano będzie po 40 minut pracować rano (dziś także popołudniu odpalona.. na dwie h)

u nas noce w granicach 0-5 st

mało słonka, sporo deszczów w dzień temperatury nie przekraczają 14 st..

już myślałam, że tylko ja marznę..

Pozdrawiam

K.

Edytowane przez Kamila i Marcin

jasiu policz sobie ile kosztuje mnie 1kg brykietu na dobe[tona 600zlł]

dziewczyny lubią u mnie 24 stop w domu

ja tym brykietem faktycznie przeplacam

obecnie

nie mam zamiaru ustawiac komfortu na 21,5

przecież ja nie o tym ile to kosztuje ...

raczej o ile przekłamuje faktyczne zużycie na CO...

chyba logiczne że jak będę przepalał w kominku to spadnie mi zużycie na licznikach energii...:yes: