makris17 14.09.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Bardzo proszę o pomoc, posiadam piec Klimosz lIng duo 25 i pękła część znajdująca się przy ślimaku, przy zawleczce, co powoduje że ślimak się nie obraca...piec używamy 4 lata na pracy ciągłej paliwo to pelet. Serwis zaleca wymianę ślimaka całego koszt ok 2tys. złotych- koszmar. Chciałabym zapytać czy możliwe jest inny rodzaj zaprawy, nie wiem dospawanie czegoć, wytoczenie nowego pierścienia...no nie wiem, może ktoś miał podobny przypadek. Załączam fotki:)Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 14.09.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Pękła Ci tuleja reduktora, tak się zdarza jak ktoś postanowi wzmocnić zanadto często zrywaną zawleczkę zamiast wyeliminować przyczynę zrywania. Wymiana całego podajnika nie jest zapewne konieczna, powinien starczyć reduktor, powinno się zamknąć w 6 stówkach. Ale trzeba sprawdzić stan ślimaka i rury. W moich okolicach jest fachowiec, który dorabia te tuleje stalowe zamiast żeliwnych, dla kilku ludzi robił i bangla już po kilka lat, ostatnio słyszałem że bierze 250 PLN. Dostarcza się mu reduktor i za 2 - 3 dni odbiera zrobiony. Pewnie i koło Ciebie gdzieś ktoś taki się znajdzie, jak chcesz po taniości zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.09.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Dokładnie jak Kobra pisze.Widziałem coś takiego u jednej pani do której wożę groszek,5km ode mnie zeszłej zimy również w takim kotle.Tokarz zrobił to bez problemu.Pamiętam że chodziło coś o luz międzyzębny, później wylazł ząb na ząb i pękła ta tuleja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 14.09.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Znaleźć tokarza i dostarczyć mu tuleję z odłamanymi kawałkami aby wiedział jaka jest długość tulei. Możesz sobie sam pomóc jak rozbierzesz ten reduktor, o ile masz takie narzędzia i trochę się bawisz w mechanika. Nie jest to takie trudne. Będzie szybciej i taniej. Swoją drogą to sam się chyba prosiłeś o coś takiego skoro tam jest wywiercone tyle otworów, to osłabiło tuleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makris17 14.09.2013 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Swoją drogą to sam się chyba prosiłeś o coś takiego skoro tam jest wywiercone tyle otworów, to osłabiło tuleję. Nic nie było majsterkowane przy piecu, to oryginalne części, nikt nic nie wiercił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 14.09.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Może klimosz wpadł na pomysł by nie produkować niezniszczalnych piecy. Z serwisów ostatnio firmy lepiej żyją niż ze sprzedaży nowych produktów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 14.09.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 A gwarancja się skończyła?Napisz skąd jesteś może odezwie się ktoś kto może pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makris17 14.09.2013 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Gwarancja się skończyła już dawno:( Jestem z okolic Gdańska/Kościerzyny, będę wdzięczna za odzew:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 14.09.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Gwarancja się skończyła już dawno:( Jestem z okolic Gdańska/Kościerzyny, będę wdzięczna za odzew:)Nie mój rejon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 14.09.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Najpierw zidentyfikuj producenta reduktora i zorientuj się, ile kosztuje nowy i czy przypadkiem nie sprzedają części zamiennych. Chociaż akurat wątpię, żeby ten element występował jako wymienny, jeszcze się nie spotkałem. No ale spróbować ie zawadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makris17 14.09.2013 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Nie mój rejon Wielka szkoda:(:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makris17 14.09.2013 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Najpierw zidentyfikuj producenta reduktora i zorientuj się, ile kosztuje nowy i czy przypadkiem nie sprzedają części zamiennych. Chociaż akurat wątpię, żeby ten element występował jako wymienny, jeszcze się nie spotkałem. No ale spróbować ie zawadzi. Serwis Klimosza podał że tą część mają z Bułgarii...jakby Polak nie potrafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 14.09.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 No to szukaj fachowca, co ci to dorobi. Nie powinno być problemu, znajdź dobry zakład obróbki metalu i pokaż im szpejo, to nie jest jakaś super skomplikowana robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 14.09.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 No to szukaj fachowca, co ci to dorobi. Nie powinno być problemu, znajdź dobry zakład obróbki metalu i pokaż im szpejo, to nie jest jakaś super skomplikowana robota.Wszystko będzie zależało w jaki sposób jest połączona z przekładnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts