bajcik 14.09.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 No właśnie, jak być powinno? Przekopałem ćwierć internetu ale jakoś nie widzę konkretów.Przy braku skosów sprawa jest prosta, ale tutaj nie koniecznie. Bo albo blisko roga tylko że nisko, albo wysoko ale bliżej srodka pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 22.09.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Wydaje mi się, że nawiew (sypialnia) jak najdalej od drzwi (lepsza cyrkulacja) pod sufitem i na skosie ale nie niżej niż np. 2 m. Bo może zabraknąć ruchu powietrza w wyższych partiach i w zależności od wzrostu możemy odczuć dyskomfort . Widziałem nawiewy przy wysokich sufitach tak na wysokości 2,5 m.Natomiast wywiewy tylko na sufitach, wiadomo ciepłe, wilgotne,brudne powietrze unosi się do góry.U mnie będą pod sufitem i na ścianach tuż pod sufitem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.09.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 No właśnie, jak być powinno? Przekopałem ćwierć internetu ale jakoś nie widzę konkretów. Przy braku skosów sprawa jest prosta, ale tutaj nie koniecznie. Bo albo blisko roga tylko że nisko, albo wysoko ale bliżej srodka pomieszczenia. rób jak najwyżej i tyle ... np. tu gdzie lampa wisi i zrobić mocowanie do niej w anemostacie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts